Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Fot. Pixabay, CC0

Kościół

Czy chrześcijański przedsiębiorca może być bogaty?

Gośćmi Tematu Dnia byli Jan Brodawka właściciel Zakładów Mięsnych „Karol” i Tomasz Sztreker, twórca Kongresu Chrześcijańskich Przedsiębiorców, którzy w rozmowie z Ewą Pietrzak wyjaśniali, czy chrześcijański przedsiębiorca może być bogaty i czy da się być szefem z wartościami chrześcijańskimi.

Fot. Cahaya Maulidian via Wikipedia, CC 4.0

Zagrożenia

Czy Druga Bestia z Apokalipsy nosi imię Islam?

Człowiek od zawsze poszukuje jakiegoś klucza, który pomógłby mu zrozumieć rzeczywistość. Już dawni filozofowie greccy pragnęli odnaleźć arche – naczelną zasadę rządzącą wszechświatem. Choć konkluzje do jakich dochodzili z dzisiejszej perspektywy są raczej zabawne, to jednak chęć wydarcia światu jego tajemnicy pozostała. A ileż to dziwacznych teorii słyszymy dzisiaj: teoria strun, wieloświatów, światów równoległych, wiecznych powrotów, świadomych genów – jednym słowem tyle pomysłów ilu myślicieli. Jednak mimo pewnego wyrafinowania, w większości przypadków, są one równie niepoważne, jak te sprzed wieków. Paradoksalnie, pomimo rozwoju nauki oraz niezwykle wysokiego postępu technologicznego – człowiek jest dzisiaj bardziej zagubiony i bezradny w ocenie zachodzących procesów cywilizacyjno – kulturowych. Zdaje się, że prawdziwie nastały ciemne wieki. Historia filozofii i ludzkiej wyzwolonej z religii myśli, jest świadkiem porażki ludzkiej zdolności poznania naczelnego prawa rządzącego rzeczy

,,Allah cieszy się tylko wówczas, kiedy się zabija''

Kościół

,,Allah cieszy się tylko wówczas, kiedy się zabija''

Razem ze swoimi kompanami podpalałem wioski, cza­sami mordowałem nieuzbrojonych ludzi albo zmusza­łem ich do przyjęcia islamu. Pewnego razu podpalili­śmy wioskę i zaczęliśmy podpalać także uciekającychz niej ludzi, żeby ich zabić. Nagle podbiegła do nas sta­ra kobieta z dzieckiem na rękach. Rzuciła dzieckou moich nóg i płacząc zawołała: „Zabijcie go! Wasza re­ligia naucza zabijać i wasz Bóg jest zadowolony tylkowtedy, kiedy się zabija."

Fot. via Wikipedia, CC 0

Rodzina

Rzucił biznes in vitro. Zaczęły się dziać dziwne rzeczy

Pracował 15 lat w biznesie farmaceutycznym. In vitro, antykoncepcja. W końcu, dzięki poznaniu pewnego księdza, podjął decyzję, że zmieni swoje życie z Bogiem i św. Ritą. Teraz nawołuje, by trwać przy Bogu i znaleźć swojego świętego. Gościem Tematu Dnia był Dawid Korczyński, manager Zespołu 33, który w rozmowie z Ewą Pietrzak podzielił się swoim świadectwem.

Wychowano mnie według wskazań diabla

Tylko u nas

Wychowano mnie według wskazań diabla

Jestem przykładem człowieka, który przez pierwsze 21 lat swojego życia był wychowywany wedle zamiarów diabła. Nie będąc ochrzczony, w wieku sześciu lat zauważyłem, że moi rodzice zmieniają kolor ciała. Pamiętam jak podszedłem do mojego ojca i zapytałem: „Tatuś, dlaczego jesteś pomarańczowy? A teraz dlaczego jesteś błękitny?" Mój ojciec bardzo się martwił. Podejrzewał, że jestem chory psychicznie. Moje pytanie wynikało z faktu, że zacząłem widzieć aurę (inaczej: Tumo, Prana, Ci lub Ki), która zmienia swoje zabarwienie w zależności od sytuacji psychofizycznej człowieka. Niezrozumiany przez otoczenie (nie tylko rodziców, także przez kolegów) zamknąłem się w sobie i popadłem bardzo szybko w kompleks wyższości. Dlaczego? Ponieważ stopniowo doskonaląc zdolności parapsychiczne mogłem wiedzieć i widzieć u innych to, co dla nich samych było nie dostrzegalne. Skupiłem się na głosie w umyśle, który instruował mnie, w jaki sposób rozwijać te umiejętności do entej potęgi.

fot. Biały Kruk

Kościół

Abp Marek Jędraszewski: Żyjcie na maksa - dla bliźniego!!!

,,Żyć na maksa": to może nawet brzmieć bardzo po katolicku, kiedy tę zasadę odniesie się do dwóch przykazań miłości. Pan Jezus mówi: „Kochaj Pana Boga całym sercem, ze wszystkich sił swoich, całą swoją duszą". Czy można żyć jeszcze bardziej „na maksa"?'' - powiedział abp Marek Jędraszewski w rozmowie z krakowskimi ,,Dobrymi Nowinami''.

zdj. screen Youtube

Catalina Rivas- największy cud eucharystyczny świata

'Szkoda' Ci czasu na Adorację? to koniecznie obejrzyj! Czym jest dla człowieka adoracja Najświętszego Sakramentu i ile znaczy dla Jezusa to, że Go odwiedzamy i adorujemy! sam Pan Jezus objawił to boliwijskiej mistyczce Catalinie Rivas, polecam!/Facebook, Janka Dudzin/