Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Szatan istnieje, widziałem go

Kościół

Szatan istnieje, widziałem go

Jako znany i ceniony naukowiec z przeszło trzydziestoletnią praktyką profesorskiej pracy na uniwersytecie i w wielkich uniwersyteckich klinikach, prof. Simone Morabito zebrał obszerny, udokumentowany materiał na temat chorób spowodowanych przez szatana. A jeszcze kilkanaście lat temu nie wierzył w realne istnienie złych duchów w ani w możliwość opętania. Dopiero wstrząsające fakty, z którymi profesor się spotkał w swojej praktyce lekarskiej, sprawiły, że całkowicie zmienił zdanie. Od tamtego czasu zaczął zbierać dokumentację na temat chorób spowodowanych przez szatana. Dziś współpracuje z wieloma egzorcystami i często jest zapraszany na konferencje dotyczące tej problematyki. Według prof. Morabita człowiek, który dobrowolnie oddaje się pod panowanie złych mocy, tym samym godzi się na to, że szatan bierze w posiadanie jego ciało i niszczy je w sposób najbardziej zdumiewający. Wiele tajemniczych chorób, o których pochodzeniu medycyna nic nie może powiedzieć i wobec których pozostaje bezr

Fot. Pixabay, CC0 / Whirled Peace via Wikipedia, CC BY-SA 4.0

Wiara

''Do tego doprowadziła mnie bioenergoterapia''. Szokujące świadectwo

Mam 46 lat, jestem szczęśliwym mężem i ojcem trójki dorosłych już dzieci. Wywodzę się z rodziny, w której ojciec był prawie niewierzący, matka zaś próbowała nauczyć mnie jakichś podstaw religijnych. Zostałem ochrzczony i przyjąłem Pierwszą Komunię św. - i to było w zasadzie wszystko, na czym się przez długi czas opierałem. Potem przyszły lata młodzieńczego buntu, które oddaliły mnie od Kościoła. Moje życie stało się puste. Ponieważ byłem osobą poszukującą, starałem się Boga znaleźć - ale nie szukałem Go tam, gdzie powinienem. Zacząłem się mianowicie interesować ruchem New Age i całą związaną z nim ideologią. Czyli były to tomy newage'owskiej literatury, którą bardzo chętnie pochłaniałem. Było to w latach 70., kiedy tego typu publikacje zaczęły się dopiero pojawiać na rynku w Polsce. Ta literatura doprowadziła do wielkiego zamieszania w moim życiu duchowym. Bóg przestał być dla mnie Bogiem osobowym, a zaczął mi się jawić jako jakaś kosmiczna energia - wszystko we wszystkim. To z kolei d

Dziś uroczystość Matki Bożej - idziemy do kościoła

Kościół

Dziś uroczystość Matki Bożej - idziemy do kościoła

Pierwszy dzień Nowego Roku to ósmy dzień od Narodzenia Jezusa. Według prawa żydowskiego każdy chłopiec miał być tego dnia obrzezany. W oktawę Bożego Narodzenia, dziękując Bogu za przyjście na świat Chrystusa, Kościół obchodzi uroczystość Maryi jako Matki Bożej, przez którą spełniły się obietnice dane całej ludzkości, związane z tajemnicą Odkupienia. Tego dnia z wszystkich przymiotów Maryi czcimy szczególnie Jej macierzyństwo. Dziękujemy Jej także za to, że swą macierzyńską opieką otacza cały Lud Boży. Poświęcenie Maryi pierwszego dnia rozpoczynającego się roku ma także inne znaczenie. Matka Jezusa zostaje ukazana ludziom jako najdoskonalsze stworzenie, a zarazem jako pierwsza z tych, którzy skorzystali z darów Chrystusa. Pragnienie zaakcentowania specjalnego wspomnienia Matki Bożej zrodziło się już w starożytności chrześcijańskiej. Kościół zachodni już w VII wieku wyznaczył w tym celu dzień 1 stycznia. Uroczystość Świętej Bożej Rodzicielki Maryi to najstarsze maryjne święto. Do liturgi

Papież: Wasze dzieci należą do Boga, nie do was

Kościół

Papież: Wasze dzieci należą do Boga, nie do was

Do refleksji nad doświadczeniem przeżywanym przez Maryję, Józefa i Jezusa, gdy wzrastają jako rodzina we wzjamnej miłości i zaufaniu zachęcił Papież wiernych w rozważaniu przed modlitwą „Anioł Pański”. Rodzice Jezusa udają się do świątyni, aby poprzez ofiarowanie Go Bogu potwierdzić, że są strażnikami jego życia, a nie właścicielami.

Nie bierzcie sobie niewierzących za małżonków

Nie bierzcie sobie niewierzących za małżonków

Twierdzą więc [wrogowie katolickiej instytucji małżeństwa - red.] najpierw, że małżeństwo, to rzecz ściśle świecka i ludzka, nie podlega zatem żadną miarą władzy zrzeszenia religijnego, Kościoła Chrystusowego, lecz tylko społeczeństwu świeckiemu. Powtóre znoszą nierozerwalność związku małżeńskiego, pozwalając nie tylko na rozejście się małżonków, czyli na rozwody, lecz pragną nawet dać tym rozwodom moc prawną. Następstwem będzie w końcu to, że małżeństwo obrane ze swego charakteru świętego, stoczy się do rzędu spraw czysto świeckich i ludzkich.

Czego uczy Apokalipsa

Kościół

Czego uczy Apokalipsa

Potocznie myślimy o Apokalipsie św. Jana, że to utwór trudny i tajemniczy, że dotyczy czasów ostatecznych, a więc ma małe znaczenie dla życia chrześcijańskiego, oraz że jego wizje przyszłości są katastroficzne. Opinie te okazują się niezbyt trafne.

12 obietnic Pana Jezusa dla czcicieli Jego Serca

Kościół

12 obietnic Pana Jezusa dla czcicieli Jego Serca

Pan Jezus pokazując jej swoje Serce pełne ognia, rzekł do niej: “Moje Boskie Serce tak płonie miłością ku ludziom, że nie może dłużej utrzymać tych płomieni gorejących, zamkniętych w moim łonie. Ono pragnie rozlać je za twoim pośrednictwem i pragnie wzbogacić ludzi swoimi Bożymi skarbami”.

Macierewicz: Najważniejzsza jest wierność Chrystusowi

Macierewicz: Najważniejzsza jest wierność Chrystusowi

,,Jeżeli tak, jak dotąd będziemy w stanie przeciwstawić się wszelkim zewnętrznych zagrożeniom, jeżeli jasno będziemy opowiadali się za wartościami chrześcijańskimi i narodowymi – to nie ma takich niebezpieczeństw, które mogłyby stanąć nam na drodze. Żadne komisje i próby interwencji w sprawy Polski nie zahamują budowy niepodległego państwa'' - powiedział na antenie ,,Radia Maryja'' minister obrony narodowej, Antoni Macierewicz.

Screenshot YouTube - Salve TV

Kościół

Zadźgał im córkę. Stał się ich synem - moc przebaczenia

"To historia pewnej katolickiej zakonnicy z Indii. Miała 41 lat. Właściciele terenu wynajęli zabójcę, by zabił zakonnicę. 22- letni mężczyzna złapał ją w autobusie i zadźgał ją nożem. Zmarła na ulicy. Została zabita, bo pomagała biednym. 4 listopada tego roku została błogosławioną. Mężczyzna został skazany na 11 lat więzienia. Odeszła od niego żona, zmarł w tym czasie jego syn. Kiedy był w więzieniu, siostra zamordowanej zakonnicy go odwiedzała i okazywała miłość. On nie mógł tego pojąć "jakim cudem, ja zabiłem ci siostrę, a ty mnie odwiedzasz?". Odpowiedziała mu: "mogę zaadoptować Cię jako mojego brata. Zabiłeś mi siostrę, a ja będę traktować cię jak brata". Rodzina zamordowanej zakonnicy prosiła o wcześniejsze zwolnienie zabójcy. Zarządca miasta powiedział, że tylko chrześcijanie są zdolni do takiej postawy. "Jesteście dla wszystkich przykładem, zrobię wszystko, co możliwe, by uwolnić tego człowieka". Zabójca po zwolnieniu z więzienia przyszedł do domu zamordowanej zakonnicy. Kiedy w