Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Potwierdzone cuda świętej Rity! Głusi słyszą, niemówiący mówią, a niewidomi odzyskują wzrok!

Kościół

Potwierdzone cuda świętej Rity! Głusi słyszą, niemówiący mówią, a niewidomi odzyskują wzrok!

Najważniejszym biografem świętej Rity jest ojciec Augustyn Cavallucci. Ten augustianin żył w klasztorze w Foligno, a więc niedaleko od Cascii, i miał możliwość zwiedzać i przeglądać archiwum klasztoru, w którym żyła Święta. Do swojej biografii, wydanej w 1610 roku, z pewnością wykorzystał tradycyjne przekazy ustne zachowane przez mniszki i ludności Cascii. Mógł też mieć dostęp do dokumentów zawartych w archiwum. Niewykluczone, że udało mu się zebrać więcej danych na temat świętej Rity niż późniejszym sędziom procesowym, którzy zaczęli pracę w 1626 roku.

Modlitwa do św. Andrzeja Boboli wielkiego orędownika Polski. Niech odrodzona Polska wytrwa wiernie przy Chrystusie i Jego Kościele!

Kościół

Modlitwa do św. Andrzeja Boboli wielkiego orędownika Polski. Niech odrodzona Polska wytrwa wiernie przy Chrystusie i Jego Kościele!

Wielki Sługo Boży, a nieustraszony Męczenniku za sprawę zjednoczenia Kościołów na naszej polskiej ziemi, Andrzeju Bobolo, którego Namiestnik Chrystusowy ozdobił aureolą Świętych, wejrzyj z tronu niebieskiej chwały na Twoją ukochaną Polskę, której niegdyś przepowiedziałeś zmartwychwstanie i zjednoczenie.Niech za Twą przyczyną zapanuje w niej zgoda wszystkich stanów, poszanowanie władzy, miłość prawdziwa Chrystusa-Króla i Najświętszej Panny, naszych ziem Królowej. Niech duch nauki katolickiego Kościoła przepoi wszystkie dziedziny naszego życia polskiego, życia jednostkowego, rodzinnego i państwowego.Niech odrodzona Polska, której obiecałeś być szczególniejszym Patronem, wytrwa wiernie przy Chrystusie i Jego Kościele, i niech się stanie narodom przewodniczką na drodze powrotnej do Boga.

Szturm modlitewny za dwójkę dzieci!

Kościół

Szturm modlitewny za dwójkę dzieci!

Policjanci otrzymali zgłoszenie o wypadku w Lipowej o godzinie 16.30. – Kierowca opla astry stracił panowanie nad pojazdem na łuku drogi i uderzył w dwoje dzieci na rowerach. Dzieci są w wieku 8 i 10 lat. W stanie ciężkim zostały zabrane śmigłowcami LPR do szpitala w Katowicach – poinformowała nas st.asp. mgr Mirosława Piątek, oficer prasowy KPP w Żywcu.

Masz problem ? Pomódl się Nowenną do Matki Bożej Nieustającej Pomocy. Sukces gwarantowany!

Kościół

Masz problem ? Pomódl się Nowenną do Matki Bożej Nieustającej Pomocy. Sukces gwarantowany!

O Matko Nieustającej Pomocy, z największą ufnością przychodzę dzisiaj przed Twój święty obraz, aby błagać o pomoc Twoją. Nie liczę na moje zasługi, ani na moje dobre uczynki, ale tylko na nieskończone zasługi Pana Jezusa i na Twoją niezrównaną miłość macierzyńską. Tyś patrzyła, o Matko, na rany Odkupiciela i na krew Jego wylaną na krzyżu dla naszego zbawienia. Tenże Syn Twój umierając dał nam Ciebie za Matkę. Czyż więc nie będziesz dla nas, jak głosi Twój słodki tytuł: Nieustającą Wspomożycielką? Ciebie więc o Matko Nieustającej Pomocy, przez bolesną mękę i śmierć Twego Boskiego Syna, przez niewypowiedziane cierpienia Twego Serca, o Współodkupicielko, błagam najgoręcej, abyś wyprosiła mi u Syna Twego tą łaskę, której tak bardzo pragnę i tak bardzo potrzebuję…

TA MODLITWA ma uderzenie tarana, to furtka do nieba!

Kościół

TA MODLITWA ma uderzenie tarana, to furtka do nieba!

Litania loretańska nazywana jest przez niektórych modlitwą szturmową. Bowiem przez cały maj miliony wiernych proszą Maryję o wstawiennictwo u Boga. Wierząc, że Boża Rodzicielka najlepiej zaradzi naszym potrzebom, wołają: „Módl się za nami”. Modlitwa ta jest też akordem komplementów pod adresem Maryi. Słowami litanii pozdrawiamy, podziwiamy, czcimy, ale też i błagamy Ją o zrozumienie i pomoc.

Jak obronić się przed Targowicą? RÓŻAŃCEM oczywiście! ZOBACZ!

Jak obronić się przed Targowicą? RÓŻAŃCEM oczywiście! ZOBACZ!

Wobec jawnych ataków na naszą Ojczyznę, przyzywanie na wzór Targowicy obcej przemocy, obcych rządów i instytucji zagranicznych, musimy odważnie dać świadectwo przywiązania do naszego patriotycznego Dziedzictwa Narodowego, w publicznej modlitwie różańcowej wzywać będziemy Maryję Królową Polski do obrony naszego Kraju, rozpoczniemy uroczyście pierwszy dzień nowenny do św. Andrzeja Boboli.

Maryjo, Królowo Polski JESTEM PRZY TOBIE PAMIĘTAM!

Kościół

Maryjo, Królowo Polski JESTEM PRZY TOBIE PAMIĘTAM!

JASNOGÓRSKI APEL – JEGO POCZĄTKI, ROZWÓJ I RYCERSKI CHARAKTER Apel jako wieczorne spotkania modlitewne z Maryją Królową Polski Apel jasnogórski jest wieczorną modlitwą kierowaną do Maryi, Królowej Polski i Matki Kościoła w intencji Ojczyzny i Kościoła. Można go przeżywać indywidualnie, w rodzinie lub w większej wspólnocie. Odprawiany jest także w niektórych sanktuariach maryjnych i innych świątyniach, szczególnie w niektóre uroczystości i święta maryjne, zwłaszcza na zakończenie nabożeństw wieczornych. Apel jasnogórski sprawowany jest szczególnie uroczyście – jako odrębne nabożeństwo maryjne – na Jasnej Górze codziennie o godzinie 21.00/1/. Takie nabożeństwo maryjne sprawowane jest również o godzinie 21.00 w niektórych sanktuariach maryjnych i kościołach w dni szczególnie poświęcone czci Bogarodzicy Dziewicy Maryi. Codziennie wieczorem w godzinie apelu jasnogórskiego o 21.00 rozlegają się majestatyczne dźwięki dzwonów, a pielgrzymi i mieszkańcy Częstochowy gromadzą się licznie w kaplic

Nie masz pracy? Proś o pomoc św. Józefa!

Kościół

Nie masz pracy? Proś o pomoc św. Józefa!

Święty Józefie, Ty jesteś patronem wszystkich robotników, wyjednaj mi łaskę znalezienia pracy, abyśmy ja i moja rodzina mogli godnie żyć, i pozwól mi, bym miał głęboką cześć dla pracy i dla wszelkich obowiązków. Daj, bym mógł wdzięcznie i radośnie rozwijać i wykorzystywać dane mi przez Boga talenty i wytrwale z sumiennością pracować. Abym również nie zapomniał, że kiedyś będę musiał złożyć przed Bogiem rachunek za niechciane dobra. Pozwól doznać Twojej pomocy i orędownictwa, o które Ciebie proszę. Amen.

Najbardziej spektakularny cud - we śnie odrosła mu noga!

Kościół

Najbardziej spektakularny cud - we śnie odrosła mu noga!

29 marca 1640 r. wieczorem, pomiędzy godziną dziesiątą a dziesiątą trzydzieści, podczas snu w domu rodzinnym w Calandzie, Miguel Juan Pellicer w cudowny sposób odzyskał prawą nogę, którą amputowano mu w szpitalu publicznym w Saragossie 29 miesięcy wcześniej. Cudownie uzdrowiony był gorliwym czcicielem Matki Bożej z Pilar i to właśnie Jej wstawiennictwu przypisał odzyskanie utraconej kończyny. Tak w skrócie brzmi sensacyjna informacja o tym wstrząsającym cudzie maryjnym, który miejscowi ludzie określają jako „el milagro de los milagros” („cud cudów”). Światowej sławy włoski pisarz i dziennikarz Vittorio Messori przez wiele lat badał w różnych archiwach licznie zachowane dokumenty dotyczące tego zdarzenia i stwierdził, że z naukowego punktu widzenia istnieje pewność, że cała dokumentacja opisuje historyczny fakt. Mówi ona o „przywróceniu” amputowanej nogi – wydarzeniu jedynym w swoim rodzaju, którego istnienia nie można zakwestionować. Szczegółowe odtworzenie tych wydarzeń stało się możl

Demon ciągle żywy! Dlatego potrzeba modlitwy do św. Michała Archanioła

Kościół

Demon ciągle żywy! Dlatego potrzeba modlitwy do św. Michała Archanioła

Modlitwa do św. Michała Archanioła, napisana osobiście przez papieża Leona XIII, odmawiana kiedyś po każdej Mszy Świętej cichej, w ramach posoborowej reformy liturgicznej w 1969 roku została usunięta. Usunięte zostało też imię św. Michała Archanioła w „Confiteor” na początku Mszy św - pisze ks. Edward Data CSMA w "Któż jak Bóg".