Tag

Tag: maryja

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem maryja.

Fot. via Pixabay

Wiara

Trwa Godzina Łaski! ,,Będą masowe nawrócenia''

W Maryi było zawsze „tak” wobec woli Boga. W nas natomiast – skażonych grzechem pierworodnym – jest w duszy podział, rozdarcie. Niektóre sprawy łączymy z Bogiem, inne rezerwujemy tylko dla siebie. Życie z Bogiem w pełnej jedności oznacza całkowite oddanie się Mu we wszystkim. Patrząc na Niepokalaną, wstydzimy się naszych grzechów. To święty wstyd, który wzbudza nieustanną tęsknotę za życiem w łasce.

Fot. via Pixabay - 12019 / Girasol_Monge

Świadectwo

,,Matka Boża wyrwała mnie z sideł okultyzmu''

Pochodzę z katolickiej rodziny. Przez wiele lat nie wierzyłam, że istnieje zło osobowe, czyli szatan. Zupełnie nieświadomie otarłam się o parapsychologię, wróżbiarstwo i astrologię, tzw. senniki oraz medycynę niekonwencjonalną. Odwiedzałam uzdrowiciela i jasnowidza. Nie widziałam w tym nic złego, gdyż uczestniczył on we Mszy św., przystępował do sakramentów, a jego mieszkanie było pełne świętych obrazów.

Fot. Leopold Kupelweiser/Wikipedia cc by sa 4.0/Pixabay cc 0

Wiara

Polska pod płaszczem Maryi. Polskie cuda różańcowe

„Różaniec Święty, to bardzo potężna broń. Używaj go z ufnością, a skutek wprawi cię w zdziwienie” – uczył św. Josemaria Escriva do Balaguer. Modlitwa różańcowe jest nabożeństwem wyjątkowo umiłowanym przez Boga. Za pośrednictwem Najświętszej Maryi Panny, na różańcu przez wieki chrześcijanie wypraszają niezliczone łaski i dary. Tego ogromu łask doświadczyło wielu Polaków, którzy w sposób szczególny upodobali sobie to maryjnie nabożeństwo.

Fot. User:Piotrus via Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Wiara

Przepowiednia Licheńska. Jeśli naród polski się poprawi...

Jeśli naród polski poprawi się, będzie pocieszony, ocalony, wywyższony, za przykład dawany innym narodom. Szatan będzie z nim walczył na wszelki sposób, aby nie dopuścić do jego odrodzenia, ale ostateczne zwycięstwo będzie ze Mną. Nie dajcie się uwieść piekielnemu smokowi, ale dochowajcie wierności Bogu, ja was swym płaszczem okryję od śmiertelnych nieszczęść…

Fot. via Wikipedia, CC 0

Kościół

Pierwsze spotkanie Maryi z Bogiem

W dawnych czasach istniał wśród Żydów zwyczaj religijny, polegający na tym, że dzieci - nawet jeszcze nie narodzone - ofiarowywano służbie Bożej. Dziecko, zanim ukończyło piąty rok życia, zabierano do świątyni w Jerozolimie i oddawano kapłanowi, który ofiarowywał je Panu. Zdarzało się czasem, że dziecko pozostawało dłużej w świątyni, wychowywało się, uczyło służby dla sanktuarium, pomagało wykonywać szaty liturgiczne i asystowało podczas nabożeństw.

Wydawnictwo Esprit, materiały prasowe

Wiara

W sytuacjach bez wyjścia… cudowna modlitwa do Maryi!

Wszyscy czasem zmagamy się z problemami, od których – mimo wielu starań – po prostu nie potrafimy się uwolnić. Przez lata nie możemy wyrwać się z lęków, nałogów czy toksycznych relacji, w końcu tracąc nadzieję na jakikolwiek ratunek.

Jak Maryja ocaliła Jana Pawła II przed śmiercią

Kościół

Jak Maryja ocaliła Jana Pawła II przed śmiercią

Kard. Sodano objawiając 13.05.2000 r. główne treści trzeciej części tajemnicy fatimskiej stwierdził: "Według interpretacji Pastuszków, ostatnio potwierdzonej przez siostrę Łucję, ubrany na biało biskup, który modli się za wszystkich wiernych, to Papież. Także on, z trudem podążając ku krzyżowi wśród martwych ciał męczenników (biskupów, kapłanów, zakonników, zakonnic i licznych świeckich), pada, ugodzony kulami, jak martwy."

Fot. diliff via Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Wiara

Matko Boska Ostrobramska w podwójnej koronie, módl się za nami!

Litania OstrobramskaMatko Boska Ostrobramskaw podwójnej koronie,módl się za namiMatko Boska OstrobramskaOrłem i Pogonią,módl się za namiMatko Boska Ostrobramskaw warownej kaplicy,módl się za namiMatko Boska Ostrobramskawileńskiej ulicy,módl się za namiMatko Boska -śliczna Panno w pozłacanej szacie,módl się za namiMatko Boska -moja Matko z dziecięcych zdrowasiek,módl się za namiMatko naszaz codziennego szkolnego pacierza,módl się za namiMatko Wilnian -ta z hejnału katedralnej wieży,módl się za namiMatko z wierszy Adamowych,adamowych filareckich pieśni,módl się za namiMatko tych,co przy Twej Bramie ginęli we wrześniu,módl się za namiMatko nasza partyzanckaz ryngrafów szlacheckich,módl się za namiMatko ofiarzawleczonych do łagrów sowieckich,módl się za namiMatko armii spod Tobruku i tej spod Lenino,Tych, co szli przez Ziemię Świętą na Monte Cassino,módl się za namiMatko Boska Ostrobramskaz księżycowym sierpem,módl się za namiMatko Boska Miłosierna dla tych,którzy cierpią,módl się za namiM

Ważne polskie objawienia. Oto, czego chciała Maryja

Kościół

Ważne polskie objawienia. Oto, czego chciała Maryja

Na ziemiach polskich jedyne, zaakceptowane oficjalnie przez Kościół objawienia miały miejsce w Gietrzwałdzie, małej miejscowości położonej na Warmii. Wydarzyły się one 137 lat temu, prawie dwadzieścia lat po objawieniach w Lourdes. Trwały prawie trzy miesiące: od 27 czerwca do 16 września 1877 roku. Wizjonerkami były dwie dziewczynki – trzynastoletnia Justyna Szafryńska oraz dwunastoletnia Barbara Samulewska.