Tag

Tag: maryja

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem maryja.

screenshot Youtube

Skandal

Komorowski o ,,tęczowej'' Matce Boskiej: Bardzo fajne!

Bronisław Komorowski znowu zabłysnął… Były prezydent zabrał głos w sprawie wizerunku Matki Boskiej Częstochowskiej, której aureolę zamieniono na tęczę LGBT. „Początkowo jak zobaczyłem wizerunek Matki Boskiej tęczowej, to pomyślałem sobie, że bardzo fajne, bardzo ładne” - stwierdził Komorowski na antenie radia TOK FM.

zdj. screen Youtube

Odlot

Korwin-Piotrowska edukuje 'nieuków' i... manipuluje: Tęcza była symbolem chrześcijańskim. PiS to zmienił?

"Chciałam tylko pewnym nieukom wytłumaczyć, ze TĘCZA to do niedawna, bo jak widać PiS to zmienił, była symbolem chrześcijańskim, normalnym atrybutem, który nikogo nie szokował" - pisze dziennikarka Karolina Korwin-Piotrowska w mediach społecznościowych. "Chciałam tylko pewnym nieukom wytłumaczyć, ze TĘCZA to do niedawna, bo jak widać PiS to zmienił, była symbolem chrześcijańskim, normalnym atrybutem, który nikogo nie szokował. Przeciwnie. Radzę wejść do Wikipedii czy coś. Poczytać literki. Bo się ośmieszamy w wyniku nieuctwa i głupoty oraz złych emocji, po całości... Tęcza to symbol przymierza Boga i ludzi oraz obietnica miłosierdzia. Jakby ktoś literek nie doczytał."- tak Karolina Korwin-Piotrowska skomentowała coraz liczniejsze przykłady profanacji obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej, której postępowi "wolnościowcy" dodają aureolę koloru tęczy.

(fot. porp/flickr/ccbysa20)

Polska

Matkę Boską można obrażać, nie można Donalda Tuska

- Po tym, jak już ją wypuszczono, powiedziała, że jest zmęczona. I że nie mieści się jej to wszystko w głowie. Mnie, szczerze mówiąc, też nie mieści się to w głowie - powiedział Tusk, odnosząc się do zatrzymania przez policję Elżbiety Podleśnej. Szef Rady Europejskiej stwierdził, że o tym "przedziwnym fakcie" informowały wszystkie media, również w takich krajach jak Rosja i Iran.

fot. printscreen wiez.com.pl

Ideologia gender

,,Więź'' publikuje ohydny apel w obronie profanacji

Lewica profanuje katolickie świętości - to rzecz, w gruncie rzeczy, normalna. Od rewolucji francuskiej przez bolszewicką barbarię po ohydę współczesnych neomarksistów - tak było zawsze. Nie dziwi nas, że wrogowie Pana Boga opluwają Matkę Bożą. Ale fakt, że do tego satanicznego korowodu wchodzą także samozwańczy katolicy "otwarci" jest rzeczą naprawdę ponurą.

Skąd wziął się kult Madonny Przeworskiej? Zapraszamy na sympozjum

Skąd wziął się kult Madonny Przeworskiej? Zapraszamy na sympozjum

W ramach przygotowań do koronacji Cudownego Obrazu Matki Bożej Pocieszenia Klasztor OO. Bernardynów w Przeworsku, Miasto Przeworsk, Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza w Przeworsku i Akcja Katolicka pw. św. Barbary w Przeworsku organizują na historyczno-mariologiczne sympozjum naukowe, które odbędzie się 25 maja 2019 r.

(fot. screen)

Polska

Kukiz mocno do Biedronia: Wara od mojej wiary!

- Biedroń chce zniesienia artykułu o obrazie uczuć religijnych „ by nikt już nie był ścigany dlatego, że jacyś talibowie chcą na tym zbić kapitał polityczny” - pisze w mediach społecznościowych Paweł Kukiz