Każdy może modlić się do papieża o cud
W rozmowie z portalem stefczyk.info ks. Tadeusz Isakowicz – Zalewski zwrócił uwagę, że często nauczanie Ojca Świętego sprowadza się do kremówek.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cud.
W rozmowie z portalem stefczyk.info ks. Tadeusz Isakowicz – Zalewski zwrócił uwagę, że często nauczanie Ojca Świętego sprowadza się do kremówek.
Dlaczego porywacz wypuścił chłopca? Gdyż dziewięciolatek ciągle mu śpiewał piosenkę gospel "Every Praise" (Każda Chwała) Hezekiah Walkera. Mężczyzna klął i mówił mu, żeby się uciszył, aż w końcu nie wytrzymał i wyrzucił go z samochodu.
Z Melissą Ohden, działaczką pro life, założycielką The Abortion Survivors Network rozmawia Agnieszka Gracz
Akcja serca Jamesa Fultona Engstroma przez 61 minut po porodzie była praktycznie zatrzymana. Ojciec udzielił mu chrztu w nagłej potrzebie. Rodzice sądzili, że nie ma już większych szans na przeżycie. Mimo to poprosili amerykańskiego arcybiskupa Fultona Sheena (1895 – 1979) o wstawiennictwo. Prośby zostały wysłuchane i Chrystus uratował chorego chłopca.
49-letni Rickey Wagoner w Ohio jest kierowcą autobusu miejskiego. Podczas jazdy pojawiły się problemy z elektrycznością i chciał sprawdzić co się dzieje. Gdy zjechał na pobocze i wysiadł, pojawiło się koło niego trzech wyrostków. W autobusie nie było pasażerów.
W ten sposób rychła beatyfikacja Pawła VI stała się możliwa. Na początku tego tygodnia doradcy Kongregacji Spraw Kanonizacyjnych jednogłośnie uznali, że uzdrowienie było cudowne. Już wcześniej doradzające Kongregacji grono lekarskie stwierdziło, że nie da się go wytłumaczyć w sposób naukowy.
Chyba nie ma takiej osoby, która nie kojarzyłaby najsłynniejszej w Polsce położnej Jannette Kalyty. Do dziś krążą w sieci memy i demoty z reklamą, która „co kwadrans irytowała pół Polski”, polecając kobietom płyn do codziennej higieny intymnej. Pani Kalyta na szczęście nie reklamuje już Lactacydu, pisze za to książkę, w której podsumowuje swój 25-letni staż położnej.
Kazimiera Szczuka uważa, że pytanie o liczbę posłów w PE to wyraz protekcjonalnego potraktowania jej i Barbary Nowackiej. „To nie są poważne pytania, żeby się tego dowiedzieć wystarczy wcisnąć jeden guzik” - argumentuje w rozmowie z Natemat.pl.
Ta plotka jest nienowa, ale na język polski przetłumaczono ją stosunkowo niedawno. Pojawiła się między innymi na stronie zmianynaziemi.pl. Pastor miał się nazywać Franck Kabele i mieć 35 lat. Miał się utopić plaży w stolicy Gabonu. Naoczny świadek tego zajścia, rzekomo powiedział o tym Glasgow Daily Record.
O cudzie, jaki miał się dokonać za wstawiennictwem ks. Popiełuszki pisał wcześniej "La Croix". W marcu rozpoczną się prace specjalnej komisji powołanej przez biskupa Creteil na północy Francji, która będzie badać sprawę uzdrowienia.
Według francuskiego dziennika katolickiego we wrześniu 2012 roku do szpitala w Créteil został wezwany ksiądz, aby udzielić sakramentu chorych 56-letniemu mężczyźnie. Cierpiał on na rzadko występującą postać raka krwi; było to już ostatnie stadium choroby, mężczyzna tracił przytomność.
31-letnia przyszła matka doznał udaru mózgu, został przetransportowany helikopterem do Kliniki Neurologicznej w Debreczynie na wschodzie Węgier. Wynik operacji jakiej poddano kobietę uznano za sukces, jednak po dwóch dniach orzeczono śmierć pnia mózgu. Badanie USG wykazało, że jej 15 - tygodniowe nienarodzonych dzieci jest żywe i bardzo ruchliwe.
Lekarze orzekli zgon dziecka, ponieważ bicie jego serca było niewyczuwalne. Gdy jednak po dziesięciu godzinach ojciec dziewczynki zgłosił się po „szczątki” swojego dziecka, zauważył u niego oznaki życia. Natychmiast zawiózł maleństwo do szpitala, gdzie medycy mogli przekonać się, że dziewczynka żyje. Teraz noworodek przechodzi rekonwalescencję.
„Umarłem 18 stycznia 1989 roku. Sanitariusze dotarli na miejsce wypadku w przeciągu kilku czy kilkunastu minut. Stwierdzili brak pulsu i ocenili, że zginąłem na miejscu. Przykryli mnie brezentowa płachtą, żeby nie patrzyli na mnie gapie […] Kiedy umarłem , natychmiast poszedłem prosto do nieba. Gdy byłem w niebie, na miejscu wypadku pojawił się pastor, baptysta. Wiedział, że zmarłem, ale i tak podbiegł do mojego nieruchomego ciała i zaczął się za mnie modlić. Sanitariusze kpili z niego, ale on i tak dalej się modlił. Co najmniej dziewięćdziesiąt minut po tym, jak sanitariusze stwierdzili moja śmierć, Bóg odpowiedział na modlitwy owego pastora. Powróciłem na ziemię.”
Proces kanonizacyjny księdza Jerzego trawa od 2010 r. "Rzeczpospolita" pisze, że "niedawno potwierdził się i został uznany cud, który dokonał się za jego przyczyną we Francji. Według metropolity warszawskiego kard. Kazimierza Nycza może to oznaczać rychłą kanonizację Popiełuszki, który został ogłoszony błogosławionym 6 czerwca 2010 r. na pl. Piłsudskiego w Warszawie".