Tag

Tag: cud

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cud.

Cud maryjny w Nigerii? Boko Haram w odwrocie!

Cud maryjny w Nigerii? Boko Haram w odwrocie!

W kwietniu tego roku nigeryjski biskup Oliver Dashe Doeme opowiedział publicznie o wizji, której doświadczył kilka miesięcy wcześniej. Podczas adoracji Najświętszego Sakramentu miał objawić mu się nasz Pan Jezus Chrystus i wyciągnąć w jego kierunku miecz. Gdy biskup dotknął miecza, ten zamienił się w różanieć. "Boko Haram już nie ma" - powtórzył wówczas trzykrotnie Jezus. "„Nie potrzebuję proroka, by mi to wyjaśnił. To oczywiste, że dzięki różańcowi będzie możliwe wygnanie Boko Haram” – mówi biskup Doeme.

Taylor Halle (fot. za LifeNews)

Rodzina

„Śmierć mózgu”? Obudziła się po modlitwie przyjaciela!

Taylor Halle mając 14 lat doznała bardzo poważnego uszkodzenia mózgu podczas jazdy samochodem. Tydzień spędziła w sztucznie wywołanej śpiączce – lekarze próbowali zrobić wszystko, by ją uratować i wyleczyć jej mózgu. Nie udało się. Nastąpił wylew krwi do mózgu i stwierdzono, że dziewczyna jest „warzywem”. Jej mózg miał po prostu umrzeć.

Zack Clements (fot. LifeNews.com)

Kiedy był „martwy”, ujrzał Jezusa

Lekarze nie dawali 17-latkowi żadnych szans. Już się szykowali, by o śmierci poinformować jego najbliższych. Nagle puls wrócił. Chłopak został przetransportowany na oddział intensywnej terapii do Cook Children’s Hospital. Kiedy Zack kilka dni później został wybudzony, opowiedział rodzinie niesamowitą historię. Kiedy był „martwy”, zobaczył Jezusa.

Czy wolno prosić Boga o cud?

Kościół

Czy wolno prosić Boga o cud?

Człowiek wierzący, znalazłszy się w takiej sytuacji, w naturalny niejako sposób pragnie zwrócić się do Boga. Jednakże tego rodzaju okoliczności mogą rodzić w sercu pewną rozterkę, wątpliwość, pytanie: jak się modlić w takiej sytuacji, gdy tradycyjna modlitwa o zdrowie nabiera charakteru błagania o cud. Czy wolno prosić o cud? Czy może mam jedynie prosić o siły do pogodzenia się z wolą Bożą? Czy moja wiara przetrzyma próbę ewentualnego niewysłuchania mojej modlitwy? Czy moja wiara jest w ogóle na tyle mocna, by prosić o uzdrowienie? Wszak Jezus mówił do człowieka, który prosił go o cud uzdrowienia: „Według twojej wiary niech ci się stanie...”.

POTRZEBUJESZ POMOCY? OTO MODLITWA O CUD!

Kościół

POTRZEBUJESZ POMOCY? OTO MODLITWA O CUD!

Panie Jezu, staję przed Tobą taki jaki jestem. Przepraszam za moje grzechy, żałuję za nie,proszą przebacz mi.W Twoje Imię przebaczam wszystkimcokolwiek uczynili przeciwko mnie.Wyrzekam się szatana, złych duchów i ich dzieł.Oddaję się Tobie Panie Jezu całkowicie teraz i na wieki.Zapraszam Cię do mojego życia, przyjmuję Cięjako mojego Pana, Boga i Odkupiciela.Uzdrów mnie, odmień mnie, wzmocnijna ciele, duszy i umyśle.Przybądź Panie Jezu,osłoń mnie Najdroższą Krwią Twojąi napełnij Swoim Duchem Świętym.Kocham Ciebie Panie Jezu. Dzięki Ci składam.Pragnę podążać za Tobą każdego dnia w moim życiu.Amen.Maryjo Matko moja, Królowo Pokoju, Święty Peregrynie Patronie chorych na raka,Wszyscy Aniołowie i Święci, proszę przyjdźcie mi ku pomocy.

Cud (fot. getting pictures/fakt.pl)

Kościół

Uzdrowiona za wstawiennictwem św. Jana Pawla II

To właśnie cuda dokonane za wstawiennictwem naszego papieża Polaka po jego śmierci, były podstawą do wyniesienia go na ołtarze. Jednakże Jan Paweł II już za życia siłą swej modlitwy potrafił wybłagać u Boga łaskę uzdrowienia dla wielu ludzi.

Dlaczego krew św. Januarego jest cudowna?

Kościół

Dlaczego krew św. Januarego jest cudowna?

W Neapolu od kilkunastu stuleci, każdego roku ma miejsce nadzwyczajny fenomen, tak zwany "cud krwi" św. Januarego. Męczennik ten został ścięty w 305 r. Jak mówi tradycja, jedna z pobożnych kobiet obecna podczas egzekucji, zebrała do flakonika pewną ilość krwi. Krew Świętego przechowywana jest w specjalnym relikwiarzu. Od tamtego czasu, każdego roku dokonuje się niewytłumaczalny fenomen.Skrzepnięta krew "ożywia się" przechodząc w stan płynny. Badania naukowe wykazały, że jest to prawdziwa ludzka krew, która ma właściwości i zachowuje się jak tętnicza krew żyjącego człowieka.

Michelle Moloney (fot. za Daily Mail)

To cud. Miał zostać abortowany, właśnie skończył rok

Michelle Moloney z Coventry w Wielkiej Brytanii była w 18. tygodniu ciąży. Czuła już ruchy swojego syna. „Były one bardzo wyraźne i zdecydowane, każda przyszła matka pragnie je czuć” – opowiada Michelle „Daily Mail”. Nagle kobiecie odeszły wody płodowe. Miejsce radości, zajęło przerażenie. Lekarze nie pozostawiali złudzeń. Jej dziecko nie ma żadnych szans. Nie przeżyje bez płynu owodniowego. Kobieta mogła czekać na poronienie, lub wybrać aborcję.

Niesamowite świadectwo: jak odmawianie Nowenny Pompejańskiej wyrwało ją z piekieł!

Kościół

Niesamowite świadectwo: jak odmawianie Nowenny Pompejańskiej wyrwało ją z piekieł!

Moi Drodzy, pragnę złożyc swoje świadectwo i podzielić się moimi doświadczeniami odnośnie Nowenny Pompejańskiej. O Nowennie usłyszałam już wiele lat temu, ale zawsze przerażał mnie fakt odmawiania Różańca przez 54 dni…dla mnie było to zwyczajnie niewykonalne i nawet nie próbowałam. Ale może zacznijmy od początku i tutaj proszę o cierpliwość bo dużo się wydarzyło, a bardzo chciałabym się tym z Wami podzielić…