Tag

Tag: choroba

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem choroba.

No Gay (fot. Flickr)

Były lider gejowskiego ruchu: Dzięki Jezusowi odkryłem prawdę o homoseksualizmie!

Michael Glatze był redaktorem gejowskiego magazynu dla młodych mężczyzn. Po 16. latach życia jako homoseksualista, nawrócił się. – Stało się dla mnie jasne, (…) że homoseksualizm uniemożliwia nam odkrycie prawdziwego siebie wewnątrz – mówi Glatze. – Jezus Chrystus nieustannie zaleca nam, abyśmy nie ufali nikomu innemu oprócz Niego. Zrobiłem to, co powiedział Jezus, wiedząc, że Królestwo Boże jest w sercu i umyśle każdego człowieka. To, co odkryłem, czego dowiedziałem się o homoseksualizmie było szokujące – opowiada. Jego zdaniem „homoseksualizm niszczy wrażliwe umysły młodych ludzi i sieje zamieszanie w ich seksualnym rozwoju”.

fot. jayofboy/sxc.hu

Władza rodziców nad dziećmi taka sama jak pracownika PGRu nad trzodą

Żyjemy w czasach, w których rodzice nie mają już praktycznie żadnej władzy nad swoimi pociechami a ich kompetencje zostały niemalże sprowadzone do tych, jakie miał pracownik PGR odpowiedzialny za trzodę – mają dbać o ich zdrowie, zapewnić dach nad głową, wikt i opierunek, oraz ślepo wykonywać polecenia i nakazy. A wszystko to pod ścisłym nadzorem armii urzędników, której przedstawiciele mogą w każdej chwili zakwestionować te ograniczone do minimum kompetencje i skierować dzieci do placówki wychowawczej. Mówiąc wprost – dzieci w Polsce zostały znacjonalizowane, uznano je za dobro wspólne i jako takie zostały one przekazane pod państwowy zarząd i, niejako przy okazji, pozbawiono podmiotowości. Przykre to, ale prawdziwe, w tzw. „Wolnej Polsce”, dwadzieścia cztery lata po „upadku komuny” zadziałał ten sam mechanizm co w latach powojennych, ustawodawcy i urzędnicy kierując się tymi samymi motywami co komuniści upaństwawiający przemysł i przeprowadzający reformę rolną – stwierdzono, że owo w

Watykan (fot. MorgueFile)

Homoseksualna przeszłość prałata Banku Watykańskiego potwierdzona przez największą gazetę Urugwaju

Informacje El Pais wskazują, że Msgr Ricca podczas dyplomatycznego pobytu w Urugwaju w latach 1999-2001 faktycznie był powszechnie znany ze względu na swój homoseksualizm. Gazeta twierdzi, że wszystko, o czym pisała niedawno włoska E’Espresso to „całkowita prawda”, a kandydatura Battisty Ricca na prałata Banku Watykańskiego „mogła być przedstawiona papieżowi tylko w złej wierze”.

Matka Boża z Lourdes (fot. Abin_temyong/Flickr)

Cudowne uzdrowienie z raka – Kościół uznał 69. cud w Lourdes!

Castelli powiedziała w wywiadzie, że „dziękuje Najświętszej Maryi Pannie za całą radość, jaką otrzymała; nie tylko za radość z uzdrowionego ciała – co także jest ważne, bo zdrowie to dar od Boga i musimy je chronić i prosić o nie (…) – ale także za radość, którą Pan dawał mi przez całe moje życie, odkąd tylko pamiętam”.

Fragment okładki powieści "Lubiewo" Michała Witkowskiego

"Homoseksualizm oczami Michaśki". UWAGA: Recenzja "Lubiewa" zawiera drastyczne opisy

Powracający temat homoseksualizmu, ostatnio w kontekście związków partnerskich, wbrew pozorom, nie jest wyczerpany. I problemem nie jest tylko to, czy homoseksualiści będą mogli legalizować związki jednopłciowe czy wychowywać nie swoje dzieci, lecz problemem stają się oni sami dla siebie. Homoseksualiści, czym mało kto zaprząta sobie głowę, pilnie potrzebują pomocy i to wielorakiej: medycznej, psychiatrycznej, psychologicznej, socjalnej, resocjalizacyjnej i duszpasterskiej. Potrzebują miłości, wparcia, zainteresowania i troski. Problem homoseksualizmu bowiem od lat dziewięćdziesiątych - odkąd został wykreślony z listy chorób WHO – z jednej strony jest postrzegany i przedstawiany w optyce źle pojmowanej tolerancji i miłosierdzia, które staje się … niemiłosierne.

Jolanta Szczypińska (Fot. Andrzejewski Maciej/Agencja BEW)

Heroiczny czyn posłanki PiS Jolanty Szczypińskiej. Rezygnuje z leczenia się na raka, gdyż inni pacjenci czekają w długich kolejkach na taką terapię!

Jolanta Szczypińska powiedziała w rozgłośni Radia Gdańsk: - Jestem pacjentką, nie będę poddawała się leczeniu, póki sytuacja w służbie zdrowia nie będzie normalna. Mocno skrytykowała przy tym Narodowy Fundusz Zdrowia i rząd Donalda Tuska za politykę zdrowotną. - Nie będę mogła korzystać z terapii onkologicznej w momencie, kiedy inni pacjenci tej terapii są pozbawieni - oświadczyła posłanka Prawa i Sprawiedliwości. Przyznała, że sytuacja raczej długo nie poprawi się, więc to się może skończyć różnie.

Fot. FreeDigitalPhotos

Belgia chce wprowadzić eutanazję dla dzieci

Jeden z tzw. etyków europejskich, szef belgijskiej organizacji zajmującej się etyką lekarską, Peter Deconinck powiedział: - Wszyscy wiemy, że już teraz przeprowadza się eutanazję na dzieciach (...)Tak, aktywną eutanazję.

Święty Józef z Kupertynu (Wikimedia Commons)

Kościół

Latający zakonnik

17 czerwca 1603 roku w małej wiosce Kupertyn w południowych Włoszech przyszedł na świat chłopiec. Ponieważ mieszkanie jego rodziców z powodu długów zajęte było przez poborcę podatkowego, dziecko narodziło się w stajni. Rodzice dali mu na imię Giuseppe – Józef.

Fot. FreeDigitalPhotos

Złe duchy a choroba psychiczna

Dziś na portalu psychologia.net.pl ukazał się ciekawy artykuł Marty Musiałek, zwracający uwagę na ciekawą książkę Janusza Tomasika "Schizofrenia w aspekcie teologii życia wewnętrznego". Nie jest to już nowa pozycja, wydano ją w 2010 roku, ale warta jest wspomnienia, ponieważ mam wrażenie, iż środowisko apologetów katolickich nieco ją przeoczyło, zauważyłam żeby była cytowana. Tak to już obecnie jest że mimo prób współpracy teolodzy siedzą w swoim kręgu lektur, a psychiatrzy w swoim.

Rodzice z chorymi dziećmi przeprowadzają się do Niemiec, bo tam jest normalna opieka lekarska

Rodzice z chorymi dziećmi przeprowadzają się do Niemiec, bo tam jest normalna opieka lekarska

"U nas zwykle wizyta trwa 15 minut, tam 1,5 godziny – opowiada Tomasz Bratoń dziennikowi "Fakt". To nie jedyny minus polskiej rzeczywistości medycznej. Leczenie poważnych chorób czy pomoc osobą niepełnosprawnym okazuje się w Polsce możliwe tylko dla bogatych. W Niemczech każdy ma prawo do takich samych świadczeń lekarskich jak każdy. "W Polsce do specjalistycznego wózka inwalidzkiego za 15 tys. zł NFZ dokłada ok. 1,5 tys. zł, w Niemczech państwo pokrywa 80 procent kosztów. – Tu od trzech lat mamy pod górkę – mówi Beata Jarosz" - pisze Fakt.