Tag

Tag: choroba

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem choroba.

Rafał Ziemkiewicz (Fot.Ania Stańczak/Fronda.pl)

"Kpiny" z choroby i marihuana

Na początku trzeba stwierdzić jeden fakt: Rafał Ziemkiewicz w żaden sposób nie zakpił sobie z choroby celebrytki Kory. Wręcz przeciwnie: pokazał jedynie hipokryzję tych, którzy dążą do legalizacji marihuany jako preparatu leczniczego. W rzeczywistości, jak wykazuje Ziemkiewicz, marihuana ma jedną właściwość: powoduje wymóżdżenie!

Fot. idban secandri (Flickr)

To nie żart: Szerzymy kampanię nienawiści krytykując gender

Petycja zaadresowana do Premiera Donalda Tuska to nic innego jak głos zdesperowanych naukowców, tęskniących za czasami marksistowskiej retoryki, lubujących się w antykatolickich rozprawach, hołubiących mentalności aborcyjnej, gejowskiej, transeksualnej i innych tego typu pseudonaturalnym wypocinom. I oczywiście petycja ma chronić chorobotwórczą komórkę, kosztem zdrowia psychicznego i mentalnego. Podpisani poniżej petycji przedstawiciele "nauki" domagają się od rządu Polskiego uciszenia Kościoła katolickiego oraz środowisk antygenderowych. To pokaz arogancji ludzi, którzy uważają, że przebieranie chłopców w sukienki jest ok. Cóż, przeczytaj sam poniższą petycję i również wyślij do Donalda Tuska stosowne oświadczenie w tej sprawie.

Krakowskie Przedmieście, Fot. Slawek L/Wikimedia Commons

Krucjata Młodych zaczyna działania przeciwko klubowi go-go

Coraz więcej protestów przeciwko nowopowstałemu klubowi go-go na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Nie tylko parlamentarzyści katoliccy czy duchowni, ale również młodzi ludzie zaczynają protestować przeciwko demoralizacji publicznej. Ks. prałat Bogdan Bartołd, proboszcz archikatedry św. Jana w Warszawie, mówi „Naszemu Dziennikowi”, że codziennie dostaje kilka e-maili z protestami przeciwko klubowi: „Moja skrzynka internetowa jest wciąż zapełniona”.

fot. GfxSally/sxc.hu

Świat zabawek u progu rewolucji

Samochody, pistolety, zestawy małego technika – to do tej pory były zabawki dla chłopców. Lalki, suszarki, kucyki, małe maszyny do szycia – tym fascynowały się dziewczynki. Kiedy wchodziło się do sklepu, podział stoisk z zabawkami był prosty i zrozumiały.

Artur Górski (fot. archiwum prywatne)

Poseł Artur Górski dla Fronda.pl: Ofiarowujesz cierpienie Chrystusowi, niech nim dysponuje dla tych, którzy potrzebują go najbardziej

Czy znasz prawdziwy ból? Doświadczałeś go kiedyś? Taki nie do zniesienia, a jednak trzeba go przeżyć. Nie raz, nie dwa, ale niemal codzień, gdy powraca. Ty wiesz, że on przyjdzie nie na chwilę (jak przy borowaniu zęba), ale na kilka godzin, może dwie, a niekiedy na cztery. Czekasz na ból, ale zarazem masz cichą nadzieję, że może tym razem Bóg oszczędzi ci tego ponownego doświadczenia i ból cię ominie. A jednak nagle zaczynasz czuć, że to już czas, że nadchodzi i gnieździ się w twoim ciele coraz mocniej, z minuty na minutę. Ognisko rozpala się w tobie, a ty coraz bardziej czujesz swoją bezsilność, bezradność papieru trawionego przez ogień.

Kora (fot. Sławek/Wikipedia)

Kora wzięła cichy ślub

Kora i Kamil Sipowicz są parą od wielu lat, jednak dopiero teraz zdecydowali się na legalizację swojego związku. Ku zaskoczeniu fanów, na profilu artystki pojawił się wpis świadczący o tym, że od niedawna są po ślubie:

Andrzej Turski (fot. Sławek/Wikipedia)

Zmarł Andrzej Turski

W grudniu 2013 roku Turski dostał ataku serca. Trafił do szpitala, był trzykrotnie reanimowany. Kilka dni wcześniej zapowiadał odejście z Panoramy. "Nie mogę ciągle tak zasuwać. Facet, który ma 70 lat, nie może robić 14 programów miesięcznie" - mówił o powodach rezygnacji z pracy w wywiadzie dla portalu press.pl.

Fot. personalfx/sxc.hu

Gabriele Kuby: gender to walka kobiet przeciwko mężczyznom

Podczas konferencji pt. "Gender ochroń swoje dziecko”, która odbyła się w Miejskim Ośrodku Kultury Piastowie, jej gość Pani Gabriele Kuby mówiła, że "to już nie książę ratuje księżniczkę, tylko księżniczka księcia. Czy jestem chłopcem czy dziewczynką, płeć mnie nie ogranicza. Gender to tak naprawdę walka kobiet przeciwko mężczyznom i to walka bardzo aktywna. To jest głębokie powstanie przeciwko męskości i kobiecości". Jako przykład Kuby podaje przykład piosenki jaką śpiewa się w polskim tzw. równościowym przedszkole: "gram z kim chcę grać, bawię się w co chcę i płeć mnie nie ogranicza, czy jestem chłopcem czy dziewczynką, płeć mnie nie ogranicza”.

Agnieszka Radwańska (Wikipedia)

Agnieszka Radwańska: W Polsce nie wyleczy się ludzi z nienawiści

Agnieszka Radwańska żali się w rozmowie z "Przeglądem sportowym", że niektórych ludzi nigdy do siebie nie przekona. "Ci ludzie zawsze będą na nie! Mentalności Polaków z dnia na dzień nikt niestety nie zmieni, pod tym względem pozostajemy w tyle w porównaniu z innymi narodami. W miejscach, gdzie bywam, występują zupełnie inne relacje. Dzieli nas przepaść. Tylko co ja mogę? Nigdy nie zrobiłam przecież nic złego" - zapewnia w rozmowie z gazetą.