Tag

Tag: piekło

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem piekło.

Fot. biały kruk

Wiara

Maryja w Fatimie mówi jasno: Tak unikniecie piekła

Kiedy skończyła się wizja piekła, przerażone dzieci, szukając pomocy, skierowały swój wzrok ku Matce Bożej. "A Ona - relacjonuje s. Łucja - pełna dobroci i smutku rzekła do nas: Widzieliście piekło, do którego idą dusze biednych grzeszników, Bóg chce je ratować, Bóg chce rozpowszechniać na świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca. Jeżeli się zrobi to, co wam powiem, zostanie wielu przed piekłem uratowanych i nastanie pokój na świecie."

(fot. flickr)

Odlot

Donald Tusk: Pójdę do nieba

Donald Tusk w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" poruszył duchowe kwestie. Były premier stwierdził m.in. że pójdzie.. do nieba, a trafi tam za „drugą odbudowę Polski po wojnie”.

Marta Robin, która jak Chrystus zstąpiła do Piekieł

Kościół

Marta Robin, która jak Chrystus zstąpiła do Piekieł

Wiek XX szczyci się wieloma osobami, które znacząco wpłynęły na bieg historii naszych czasów. Są wśród nich naukowcy, politycy, ludzie kultury, a przede wszystkim święci, czasem nieznani, których wpływ na ludzkie dzieje jest bardzo wielki i dopiero z upływem czasu zostaje zauważony. Jean Guitton, filozof i członek Francuskiej Akademii Nauk, zapytał kiedyś Kardynała Daniélou o to, która z postaci XX wieku jest najbardziej niezwykłą osobą i podał mu kilka nazwisk: Jan XXIII, prezydent Kennedy, Generał de Gaull i otrzymał następującą odpowiedź: tą najbardziej niezwykłą postacią jest Marta Robin. Ten sam kardynał powiedział, że kiedyś wiek XX będzie się nazywał "wiekiem Marty". W roku zaczynającym XXI wiek, 6 lutego upływa 20 lat jak Mała Marta (jak zwykli nazywać ją przyjaciele) odeszła do Pana. Choć jeszcze nie jest wyniesiona na ołtarze, nikt, kto ją poznał, nie wątpi, że jest niezwykłą świętą i jedną z najbardziej fascynujących postaci, jakie zna historia.

(fot. Maryja -  Albert Foronda/flickr/ccby20_piekło/pixabay/cc0)

Wiara

Tam, gdzie będą w domu śpiewane Godzinki, tam diabła nie będzie..

- Kiedy się zaczyna śpiewać Godzinki o Niepokalanym Sercu Matki Bożej (o Niepokalanym Poczęciu NMP) zły duch ucieka. Chciałbym, abyśmy w naszych parafiach i w naszych domach dowartościowali modlitwę Godzinek. Pamiętam w moim domu rodzinnym codziennie budziło mnie jako dziecko śpiewanie Godzinek przez moją mamę. (...) Tam gdzie będą w domu (śpiewane) Godzinki, tam diabła nie będzie... - mówił w homilii ks. inf. Jan Pęzioł, egzorcysty z Wąwolnicy w listopadzie 2012 r.

(fot. youtube)

Wiara

Ks. Piotr Glas: Każdy z nas ma miejsce w piekle. Musimy walczyć, by tam nie trafić

Święta Teresa z Ávili opowiadała także, że miała wizję, w której widziała swoje miejsce w piekle. To jest przerażające: ja też mam swoje miejsce w piekle, każdy z nas ma miejsce w piekle. To nie jest tak, że siedzę sobie wygodnie i wszystko mi się należy, Pan Bóg mnie kocha, wszystko jest OK. Ja muszę zacząć walczyć o to, żeby tam nie trafić.