Tag

Tag: piekło

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem piekło.

screenshot Youtube - Salve Net

Wiara

,,Widziała piekło. Potem to opisała''

- S. Józefę Menendez obrałam za patronkę Fundacji Pasja Życia, którą założyłam wraz z przyjaciółmi, aby pomagać osobom uzależnionym. Siostra Józefa została obdarzona szczególną łaską, że mogła zobaczyć piekło i być tam wiele razy. Opisuje to w zapiskach. Słuchając wiele życiorysów osób uzależnionych, ich rodzin, pomyślałam, że ona może być fantastyczną patronką i naszą opiekunką, by pomagać wychodzić z piekła uzależnień - mówiła s. Jolanta Glapka

zdj. domena publiczna, Wikimedia Commons

Wiara

Sąd Ostateczny: Czy z piekła można trafić do... nieba?

"Każdy z nas odchodząc z tego świata jest raz i tylko raz osądzany z tego co było mu bliższe na ziemi – za dobro – dobro (niebo lub czyściec, gdy trzeba odpokutować winy za grzechy), a za zło – zło, jakim jest piekło..."- czy decyzje Boga na Sądzie Ostatecznym mogą podlegać zmianie?

© José Luiz Bernardes Ribeiro / CC BY-SA 3.0

Wiara

Oto, co św. Jan Bosko ujrzał w wizji piekła!

Przytoczone poniżej wizje Św. Jana Bosko dotyczące piekła, są wyjątkami z książki "Sny i wizje Św. Jana Bosko", Wydawnictwo Salezjańskie 1990 r., Imprimatur Ks. Biskup Rozwadowski. Wizje te miały charakter nadprzyrodzony, gdyż to Pan Bóg przemawiał do Św. Jana Bosko, co sam Święty zresztą nieraz podkreślał i za takie zostały uznane przez Kościół Święty.

Zdj. Ryszard Hołubowicz, CC BY SA 3.0, Wikimedia Commons

Odlot

Tak walczą z 'hejtem'?! Kluzik-Rostkowska wysyła Zalewską do piekła...

Mowa nienawiści jest zła. No, chyba że jest skierowana do sympatyków i polityków PiS- wydają się myśleć niektórzy posłowie opozycji totalnej. Najpierw tyrada byłej premier o "naftalinie", a teraz wypowiedź Joanny Kluzik-Rostkowskiej każą przypuszczać, że deklaracje PO-KO dotyczące walki z mową nienawiści można roztłuc o kant pewnej części ciała...

Przerażające świadectwo: Lepiej się nawróćcie!!!

Wiara

Przerażające świadectwo: Lepiej się nawróćcie!!!

Natuzza Evolo, słynna włoska mistyczka i stygmatyczka miała wyjątkowy charyzmat kontaktu ze zmarłymi przebywającymi w niebie i w czyśćcu oraz z osobami potępionymi, które z wyraźnego rozkazu Boga musiały dawać świadectwo o wiecznej karze piekła.

Fot. Pixabay, CC 0

Wiara

Wizja Boga, nieba i piekła u mistyków

Często myślę o tym dniu widzenia,który pełen będzie zdziwienianad tą Prostotą,z której świat jest ujęty,w której przebywa nietkniętyaż dotąd- i dalej niż dotąd(K. Wojtyła, Pieśń o Bogu ukrytym)