Tag
Tag: piekło
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem piekło.
Bł. Emmerich: Piekło istnieje, był w nim nawet Jezus
"Żywot i bolesna męka Pana Naszego Jezusa Chrystusa i Najświętszej Matki Jego Marji" wg widzeń świątobliwej Anny Katarzyny Emmerich.
Wizja piekła objawiona siostrze Leonii Nastał
Zgromadzenie Sióstr Służebniczek Najświętszej Maryi Panny Niepokalanie Poczętej
Ks. Stanisław Małkowski mówi, kogo Syn Boży wyratuje od piekła i zatracenia
„Doczesny przedsionek piekła można przyozdobić i upięknić różnymi atrakcjami, natomiast wiecznego piekła, gdzie robak nie umiera i ogień nie gaśnie, przyozdobić się już nie da”- podkreślił ks. Stanisław Małkowski na łamach tygodnika "Warszawska Gazeta". Przyjaciel bł. ks. Jerzego Popiełuszki i kapelan "Solidarności" poczynił kilka refleksji na temat piekła i tego, Kto może nas od takiego losu wybawić.
Piekło istnieje... Jest PRZERAŻAJĄCE!!!
Czy wciąż potrzebni są egzorcyści? Dlaczego ludzi bardziej ciągnie do zła niż do dobra? Czy piekło jest puste? Kto do niego trafi? Jaką rolę pełni Maryja w walce duchowej?
,,Byłem na krawędzi piekła''. MOCNE świadectwo nawrócenia
-W Boga nigdy nie wierzyłem, do Kościoła chodziłem, bo moja mama chciała bym tam chodził. Nie widziałem w tym sensu i w czasie bierzmowania pożegnałem się z Kościołem. W szkole średniej zaczęły się imprezy, alkohol, narkotyki, agresja. Wtedy pierwszy raz zapaliłem marihuanę. Każdą wolną chwilę spędzałem na jaraniu z chłopakami. Zapominałem o szarej rzeczywistości, która mnie otaczała. Później pojawiły się narkotyki twarde. - wspomina Emil.
Ks. Jerzy Molewski TChr: Nie zapominaj - piekło ISTNIEJE!!!
Ks. Jerzy Molewski TChr: Nie zapominaj - piekło ISTNIEJE!!!
Wizje Boga, nieba i piekła u mistyków
Mistycy to ludzie szczególni: Boga najbliżsi, Bogiem żyjący i dopuszczani do Jego tajemnic. Bóg jest ich pasją, życiem i śmiercią. Stają na granicy przepaści pomiędzy widzialnym i niewidzialnym, by kosztować i rozkoszować się szczęściem zastrzeżonym. Dzięki nim burzony jest "zwyczajny" porządek rzeczy. Budzi się niepokój, który kwestionuje to, co dotychczasowe. Nasza wiara wydobywa się z uśpienia, zostaje rozbudzona i umocniona. Warto sięgać po pisma mistyków, bo ich słowa płomienne i szalone z miłości potrafią rozniecić Boski ogień.
Z ambony strzeleckiej Salwowskiego: Czy Keith Flint pójdzie do Nieba?
W dniu wczorajszym mass media podały wiadomość o tym, iż w poniedziałkowy ranek został odnaleziony martwy w swym domu Keith Flint, wokalista oraz frontman legendarnego brytyjskiego zespołu "The Prodigy". Choć – w chwili, gdy piszę te słowa – policja oficjalnie nie potwierdziła jeszcze tej informacji – wedle innych członków "The Prodigy" Keith Flint zginął śmiercią samobójczą. Jeśli to się potwierdzi Flint będzie kolejnym z licznych już wykonawców szeroko pojmowanej nowoczesnej muzyki, którzy swe życie zakończyli w tak tragiczny sposób.
Piekło uzależnień. ,,Tego doświadczyłam nie raz''
Jaka jest rola wiary w wychodzeniu z uzależnień?
Z ambony strzeleckiej Salwowskiego: Piekielna herezja o. Adama Szustaka
Ojciec Adam Szustak jest jednym z najbardziej popularnych księży katolickich w Polsce. Zdecydowana większość jego wypowiedzi wydaje się być słuszna i budująca, jednak od czasu do czasu zdarza mu się rzec coś skandalicznego, głupiego czy wręcz heretyckiego.