Tag

Tag: piekło

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem piekło.

zdj. screen Youtube/Maskacjusz

Ks. Stanisław Małkowski mówi, kogo Syn Boży wyratuje od piekła i zatracenia

„Doczesny przedsionek piekła można przyozdobić i upięknić różnymi atrakcjami, natomiast wiecznego piekła, gdzie robak nie umiera i ogień nie gaśnie, przyozdobić się już nie da”- podkreślił ks. Stanisław Małkowski na łamach tygodnika "Warszawska Gazeta". Przyjaciel bł. ks. Jerzego Popiełuszki i kapelan "Solidarności" poczynił kilka refleksji na temat piekła i tego, Kto może nas od takiego losu wybawić.

screenshot Youtube - Salve TV

Zobacz

,,Byłem na krawędzi piekła''. MOCNE świadectwo nawrócenia

-W Boga nigdy nie wierzyłem, do Kościoła chodziłem, bo moja mama chciała bym tam chodził. Nie widziałem w tym sensu i w czasie bierzmowania pożegnałem się z Kościołem. W szkole średniej zaczęły się imprezy, alkohol, narkotyki, agresja. Wtedy pierwszy raz zapaliłem marihuanę. Każdą wolną chwilę spędzałem na jaraniu z chłopakami. Zapominałem o szarej rzeczywistości, która mnie otaczała. Później pojawiły się narkotyki twarde. - wspomina Emil.

Wizje Boga, nieba i piekła u mistyków

Kościół

Wizje Boga, nieba i piekła u mistyków

Mistycy to ludzie szczególni: Boga najbliżsi, Bogiem żyjący i dopuszczani do Jego tajemnic. Bóg jest ich pasją, życiem i śmiercią. Stają na granicy przepaści pomiędzy widzialnym i niewidzialnym, by kosztować i rozkoszować się szczęściem zastrzeżonym. Dzięki nim burzony jest "zwyczajny" porządek rzeczy. Budzi się niepokój, który kwestionuje to, co dotychczasowe. Nasza wiara wydobywa się z uśpienia, zostaje rozbudzona i umocniona. Warto sięgać po pisma mistyków, bo ich słowa płomienne i szalone z miłości potrafią rozniecić Boski ogień.

Keith Flint, fot. via Wikipedia

Tylko u nas

Z ambony strzeleckiej Salwowskiego: Czy Keith Flint pójdzie do Nieba?

W dniu wczorajszym mass media podały wiadomość o tym, iż w poniedziałkowy ranek został odnaleziony martwy w swym domu Keith Flint, wokalista oraz frontman legendarnego brytyjskiego zespołu "The Prodigy". Choć – w chwili, gdy piszę te słowa – policja oficjalnie nie potwierdziła jeszcze tej informacji – wedle innych członków "The Prodigy" Keith Flint zginął śmiercią samobójczą. Jeśli to się potwierdzi Flint będzie kolejnym z licznych już wykonawców szeroko pojmowanej nowoczesnej muzyki, którzy swe życie zakończyli w tak tragiczny sposób.