Tag

Tag: pedofilia

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem pedofilia.

,,Rz'': Prokuratura obnażyła matactwa Biedronia

Polska

,,Rz'': Prokuratura obnażyła matactwa Biedronia

Robert Biedroń ma kolejny problem. Ledwie ucichła sprawa z aktami w sprawie znęcania się nad matką, które w tajemniczy sposób "zniknęły" z sądu w Krośnie. Teraz okazuje się, że lider Wiosny namieszał także w związku z pedofilem ze Słupska.

Giulio Meotti: Rok 1968 - rok pedofilów

Zagrożenia

Giulio Meotti: Rok 1968 - rok pedofilów

„Cień pełen zakłopotania zapadł nad niemiecką lewicą”, jak pokazuje dossier, które ukazało się w ostatnich dniach na łamach niemieckiego tygodnika „Der Spiegel”. Wiele organizacji lewicowych oraz intelektualistów, którzy walczyli na rzecz praw homoseksualistów, zawarły w latach osiemdziesiątych XX w. swoiste przymierze.”

fot. screen TVP Info

Polska

Marek Suski: Rząd zwiększył kary za pedofilię do 30 lat

Na posiedzeniu rządu przyjęliśmy ustawę zaostrzającą. Będą wyższe kary za najohydniejsze zbrodnie, w tym za pedofilię. To będą kary nawet do 30 lat bezwzględnego więzienia - zapowiedział Marek Suski, szef gabinetu politycznego prezesa Rady Ministrów.

Fot. sxc.hu

Dziennikarz: Pedofil w mojej parafii

Dziennikarz Artur Włodarski opisał na swoim facebookowym profilu kolejną historię dotyczącą molestowania dzieci przez księża. Chodzi o księdza Janusza Kremera, który potem został zamordowany przez jedną ze swoich ofiar.

Ks. Adam Boniecki: Jak walczyłem z molestowaniem

Kościół

Ks. Adam Boniecki: Jak walczyłem z molestowaniem

Ks. Adam Boniecki, redaktor naczelny "Tygodnika Powszechnego", skomentował sprawę klerykalnej pedofilii w kontekście filmu "Tylko nie mów nikomu" Sekielskich. Kapłan napisał o swoim smutku, wstydzie i żalu - ale stwierdził też na podstawie własnej pracy na kierowniczych stanowiskach w Kościele, że niekiedy z nadużyciami było walczyć po prostu niezwykle trudno. Chodzi o problem z udowodnieniem winy, napisał.