Tag

Tag: pedofilia

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem pedofilia.

,,Mamy tornado, trzęsienie ziemi. To dopiero początek''

Kościół

,,Mamy tornado, trzęsienie ziemi. To dopiero początek''

- Mamy tornado, burzę piaskową i trzęsienie ziemi. To jest dopiero początek, falami przyjdą kolejne wstrząsy. Tak było w każdym kraju, gdzie dramat pedofilii klerykalnej rozgrywa się na przestrzeni ostatnich 30 lat. W każdym kraju rozpoczynało się od filmów i publikacji - mówił w Polskim Radiu 24 etyk i filozof ksiądz prof. Andrzej Kobyliński (UKSW).

(fot. youtube)

Polska

Prof. Ryszard Legutko: Zmanipulowane informacje nt. mojej wypowiedzi. Będą pozwy

– W związku z pojawiającymi się zmanipulowanymi informacjami na temat mojej wypowiedzi z wywiadu dla Polskiego Radia 24 z dnia 15.05 br., niniejszym informuję, że już w pierwszych zdaniach wywiadu potępiłem obrzydliwe zachowania seksualne wobec nieletnich, które według mnie powinny być karane z całą surowością – napisał prof. Ryszard Legutko w oświadczeniu przesłanym mediom.

(fot. wikipedia/Domena publiczna)

Kościół

Kard. Kazimierz Nycz o tym, dlaczego nie wystąpił w filmie Sekielskiego

- Jako metropolita warszawski, jako kapłan i jako człowiek przepraszam osoby pokrzywdzone za ból, łzy, za cierpienie. Każdy kadr, każda scena, każda historia opowiedziana w tym filmie wbija w fotel. Poruszyła mnie ogromna tragedia, ogromny ból osób skrzywdzonych – mówi w wywiadzie dla „Rzeczpospolitej” i Onetu metropolita warszawski kard. Kazimierz Nycz.

(fot. screen)

Kościół

Ks. Daniel Wachowiak: Mądry człowiek nie odchodzi z Kościoła. Odchodzi ten, kto ma problem z własnym sumieniem

- Ludzie prawdziwie ukształtowani w duchu Ewangelii mówią to, co mówiły nasze babki, nasi dziadowie: „Ja nie idę do kościoła dla księdza. Ja idę dla Pana Jezusa. Nawet jeśli ten ksiądz jest gorszym grzesznikiem niż ja – w tym Kościele pozostaję”. Jest to myślenie bardzo Chrystusowe. - mówi ks. Daniel Wachowiak, proboszcz parafii w Piłce w wywiadzie dla portalu Radia Maryja

O. Tadeusz Rydzyk: To jest atak na Kościół. Chcą go zniszczyć maczugą pedofilii

Kościół

O. Tadeusz Rydzyk: To jest atak na Kościół. Chcą go zniszczyć maczugą pedofilii

"Pedofilia jest czymś obrzydliwym, nie ma na to słów. Zauważmy jednak, że najpierw ktoś współczesny świat od lat seksualizuje. Gdzie są głosy oburzenia przeciwko deprawacji dzieci?" - takie pytanie stawia o. Tadeusz Rydzyk. Na łamach "Naszego Dziennika" ukazała się rozmowa z toruńskim redemptorystą, który wskazuje na głębsze korzenie problemu nadużyć seksualnych.

Znamy statystyki dot. profesji skazanych za pedofilię!

Zagrożenia

Znamy statystyki dot. profesji skazanych za pedofilię!

Wśród 877 osób odbywających obecnie karę za pedofilię, 275 nie posiada konkretnego zawodu, 144 było pracownikami dorywczymi, 50 wykonywało zawód murarza, 22 było magazynierami, 21 rolnikami, a 19 robotnikami. Skazanych za przestępstwa seksualne wobec dzieci jest też 2 księży i 1 zakonnik.