Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

,,Ojcze Nasz'' - arcyciekawa książka ks. prof. Chrostowskiego

Kościół

,,Ojcze Nasz'' - arcyciekawa książka ks. prof. Chrostowskiego

„Jeżeli czegoś nie rozumiemy, zwłaszcza w sprawach wiary przekazywanej od dawna, trzeba podjąć wysiłek, by zrozumieć treść utrwalonych w tradycji formuł. Nie jest przecież tak, że wiele pokoleń chrześcijan odmawiało tę modlitwę, nie rozumiejąc, o co w niej chodzi – wyjaśnia ks. prof. Waldemar Chrostowski, autor książki „Ojcze Nasz” (wyd. Biały Kruk).

Fot. Pixabay, CC 0

Świadectwo

Do ,,wierzących, ale niepraktykujących'' - niezwykłe świadectwo!

Swoje świadectwo dedykuję wszystkim, którzy określają siebie jako "wierzący, ale niepraktykujący". Przez wiele lat sam mówiłem o sobie właśnie w ten sposób. Szedłem w złym kierunku, bo w istocie byłem zamknięty na działanie Boga. Teraz, mając już 30 lat, czuję się jak raczkujące niemowlę w nowej rzeczywistości świata, którą otworzył przede mną Pan Bóg za pośrednictwem Niepokalanego Serca Maryi, Królowej Polski z Jasnej Góry.

Wreszcie udało mi się odmówić całą nowennę pompejańską!

Wiara

Wreszcie udało mi się odmówić całą nowennę pompejańską!

„DZIĘKI tej płycie wreszcie udało mi się odmówić całą nowennę pompejańską!”, „To nieodzowna pomoc gdy masz wiele pracy i brak ci czasu na nowennę, z płytą odmawiam nowennę łatwo i szybko, polecam wszystkim!” Takie opinie można usłyszeć o tej właśnie płycie z Nowenną Pompejańską.

Modlitwa ZA EUROPĘ do świętego Benedykta z Nursji

Wiara

Modlitwa ZA EUROPĘ do świętego Benedykta z Nursji

Nasz wspólny tak fizyczny jak i duchowy dom, Europa, pogrąża się w kryzysie. Kontynent słynący z walki za Chrystusa oddaje się ateizmowi, libertynizmowi i... islamizmowi, depcząc własną tradycję, swoje dokonania i duchowe dziedzictwo. Módlmy się dzisiaj do świętego Benedykta, patrona Europy, o dobrą przyszłość naszego kontynentu, o nawrócenie serc Europejczyków, przede wszystkim elit europejskich.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników

Pokornie proszę Cię, Panie, abyś ze względu na Twoją dobroć i miłosierdzie powstrzymał gromy Twego gniewu na nieszczęsnych grzeszników i udzielił im łaski nawrócenia i pokuty. Ty, Panie, przez Autora "Pieśni nad Pieśniami" powiedziałeś, że "jak śmierć potężna jest miłość" (Pnp 8, 6), dlatego z całym żarem proszę Cię: spojrzyj okiem niewypowiedzianej dobroci na tych braci i siostry, pociągnij ich ku sobie i złącz nierozerwalnymi więzami miłości.

Fot. Pixabay, CC 0

Wiara

O. Amorth: Różaniec sprawa Szatanowi ból

Zmarły w 2016 roku egzorcysta Watykanu, jeden z najpopularniejszych duchownych, którzy stawali na froncie walki z szatanem, ojciec Gabriele Amorth przekonuje w swojej książce, że tylko jedna modlitwa wywołuje paniczny strach u demona - różaniec.

Fot. Francois Reis Selefran via Wikipedia, CC BY-SA 4.0

Kościół

Kard. Sarah: Lenistwo liturgiczne pochodzi od szatana

7. lipca 2007 roku papież Benedykt XVI opublikował motu proprio Summorum pontificum, przywracając możliwość celebrowania liturgii łacińskiej, która zdaniem niektórych lepiej od nowego rytu uwidacznia centralne miejsce Pana Boga. Z tej okazji przypominamy ważne wystąpienie kardynała Roberta Saraha, obecnego prefekta Kongregacji ds. Kultu Bożego i Dyscypliny Sakramentów.