Tag

Tag: katolicyzm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem katolicyzm.

zdj. screen Youtube/SalveTV

Wiara

Nie warto się dłużej oszukiwać: poza Kościołem zbawienia nie znajdziemy!!!

Czy rzeczywiście poza Kościołem nie ma zbawienia, a jeżeli tak, to jak tę tezę należy rozumieć? Pytanie to ma sens i warto się nim zajmować tylko pod tym warunkiem, że z Jezusem Chrystusem rzecz się ma naprawdę tak, jak głosi nowotestamentalne orędzie: że naprawdę jest On Synem Bożym, przez którego świat został stworzony i który dla nas stał się jednym z nas, ażeby nas wszystkich - ludzi wszystkich czasów, pokoleń i kultur - zaprosić, uzdolnić i prowadzić do życia wiecznego - pisze o. Jacek Salij OP. Wierzyć warto tylko w Chrystusa prawdziwego

Fot. Pixabay, CC 0

Wiara

Jak być dobrym katolikiem?

- Uważam, że propagowanie nauczania społecznego kościoła w Polsce jest pewnym ewenementem. Jest to dziedzina postrzegana jako stawiająca bariery i wyzwania. Młode osoby powinny stawiać sobie wyzwania, dlatego ja też w pewnym momencie postanowiłem postawić sobie wyzwanie, aby sięgnąć do źródeł nauczania społecznego i w ten sposób kierować swoje życie zawodowe i osobiste - mówił Kamil Sulej z Katolickiego Stowarzyszenia Civitas Christiana

Ruski plan podbicia Europy. 1. krok - zniszczyć katolicyzm

Rosja

Ruski plan podbicia Europy. 1. krok - zniszczyć katolicyzm

- Studenci Akademii Dyplomatycznej w Moskwie, z którymi rozmawiałem, opowiadali mi, że z lektury, jaką zadano im na zajęciach, czyli Pańskiej książki Podstawy geopolityki, najbardziej zapamiętali rozdział poświęcony geografii sakralnej. W Polsce nie spotkałem nikogo, kto zajmowałby się tym zagadnieniem. Czy mógłby Pan powiedzieć, jakie miejsce w geografii sakralnej zajmuje Polska?

Zdj. Twitter/Jacek Podgórski

Odlot

SKANDALICZNE hasła na demonstracji ekologów w Warszawie!

Co ma katolicyzm do znęcania się nad zwierzętami, zabijania ich czy trzymania na łańcuchach? Mimo to na dzisiejszej demonstracji obrońców praw zwierząt pojawiły się transparenty z takimi hasłami, jak "lepiej być zwierzęciem niż wierzącym" czy "Katolicy! Dręczymy zwierzęta!!! To niegodne człowieka!

Arcybiskupa Rysia dziwne samobiczowanie

Kościół

Arcybiskupa Rysia dziwne samobiczowanie

Ksiądz arcybiskup Grzegorz Ryś brał w czwartek udział w obchodach 74. rocznicy likwidacji żydowskiego getta w Łodzi. Przy tej okazji wypowiedział - mówiąc oględnie - wyjątkowo dziwaczny osąd.

zdj. domena publiczna, CC0, Pixabay

Tylko u nas

Oto, jak masoneria chce zniszczyć katolicyzm. To trwa od wieków!!!

Według księdza profesora Andrzeja Zwolińskiego masoneria od wieków infiltruje Kościół katolicki by kontrolować poczynania Kościoła, za pośrednictwem swojej tajnej agentury, i doprowadzić do zniszczenia katolicyzmu. Krok po kroku agenci masonerii wzajemnie się wspierają, by awansować w hierarchii kościelnej i przejmować władze w strukturze kleru. By od środka systematycznie doprowadzać Kościół do upadku.

KONIECZNIE PRZECZYTAJ! 12 Stopni Pokory

Wiara

KONIECZNIE PRZECZYTAJ! 12 Stopni Pokory

W Regule przygotowanej dla Zakonu Cystersów pod punktem 7. Św. Bernard przygotował 12 stopni Pokory. Przypominamy dziś ten cudowny poradnik, gdyż wielu z nas ma problem z byciem pokornym, bądź nie rozumie jak być pokornym. A to cnota, bez której ciężko dostać się do Nieba!

Co zrobi Bóg z letnimi katolikami? Słowa Apokalipsy

Kościół

Co zrobi Bóg z letnimi katolikami? Słowa Apokalipsy

"Obyś był zimny albo gorący! - brzmi jedno z najbardziej przejmujących upomnień, jakie znajdują się na początku Apokalipsy, w listach do siedmiu Kościołów. - A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" (Ap 3,15n)?