Tag
Tag: gender
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem gender.
Prof. Płatek: Kościół funduje nam obłędną tresurę
W rozmowie z Natemat.pl prof. Monika Płatek po raz kolejny utrzymuje, że mówienie o „ideologii gender” ma na celu przykrycie problemu pedofilii w Kościele. „Ten problem będzie istniał tak długo, dopóki będziemy pozwalali, by winą za molestowanie seksualne dzieci przez księży obciążać dzieci, a sprawców kryć i sprawy uciszać” - ostrzega karnistka.
Jarosław Gowin: Gender w Polsce nikogo nie obchodzi poza...
A co z resztą polskiego społeczeństwa? Gowin uważa, że "w Polsce ludzi interesuje dlaczego jest tak mało miejsc pracy, dlaczego 2,5 miliona Polaków musiało wyjechać za chlebem za granicę". I słusznie, czy jednak aby na pewno sprawa ideologiczna jaką jest atak gender na np. przedszkola, szkoły tak mało obchodzą Polaków? Nie do końca można się z tym zgodzić.
Gender a prawa reprodukcyjne
Problematyka dotycząca gender budzi coraz większe zaniepokojenie naszego społeczeństwa. Organizowanych jest wiele spotkań, konferencji, które próbują wyjaśnić skomplikowany obraz tego zjawiska.
Beata Kempa: Gender jest jak nazizm
„Definicja gender jest tak rozległa i tak nieostra, że można się w tym pogubić - i właśnie o to chodzi jej wyznawcom. Dlatego trzeba sięgnąć do korzeni. Jako pierwszy zaczął się tym zajmować biolog Alfred Dinsey, a podwaliny pod definicję dał John Money, który dokonał eksperymentu na hermafrodytach. Zachęcał, abyśmy poszukując swojej tożsamości, swojej osobowości, oddzielili naszą płeć biologiczną od tzw. płci społeczno-kulturowej. Lub inaczej: stwierdził, że owa płeć społeczno-kulturowa jest ważniejsza niż biologiczna” – wyjaśnia w rozmowie z redaktorem naczelnym „Super Expressu” Sławomirem Jastrzębowskim Beata Kempa.
Młody Stuhr kpi z tych co krytykują gender
Oto wpis, który ma świadczyć o tym, że Maciej Stuhr jest cool:
Szok: Niesiołowski krytykuje ... gender!
Stefan Niesiołowski słynnie z tego, że od momentu wstąpienia do Platformy Obywatelskiej, używa bardzo ostrych słów w stosunku do PiS, Kaczyńskiego, większości hierarchów katolickich. Czasa,o aż słychać bluzg w stosunku do oponenta z ust Niesiołowskiego. A tu proszę. Niesiołowski krytykuje hollywodzką aktorkę za krytykę tych, którzy walczą z ateistyczną ideologią gender.
Ks. Oko: Gender zastępuje wiarę, ale też naukę i rzetelną filozofię
Ksiądz Dariusz Oko został po wczorajszej konferencji w Sejmie, okrzyknięty "młotem na gender". Jednak ks. Oko nie przejmuje się tymi opiniami: "Mam się przejmować mową nienawiści i pogardy skierowaną do mnie? Przecież ci sami lewacy i ateiści, którzy coraz bardziej mi ubliżają, z tą samą nienawiścią i pogardą mówią w ogóle o Kościele, o biskupach i o Ojcu Świętym".
Ludzie promujący gender to ateiści
Ks. Dariusz Oko podczas konferencji poświęconej ideologii gender, mówi wprost: "Słyszymy, że gender służy przede wszystkim dobry kobiet. Kościół też służy dobru kobiet. Pod pewnymi względami najlepiej". I podaje wiele przykładów na to, że Kościół najlepiej służy kobiecie w dobie różnych kultur i ideologii. Jako przykład kultur, w których sytuacja kobiet jest zła ks. Oko wymienił kraje, w których dominują islam i hinduizm.
„Wolałbym b****ć kozę niż Pawłowicz”. Kozłowska-Rajewicz w obronie posłanki
Chodzi o wpis posła Marka Domarackiego z Twojego Ruchu, który na Facebooku wyznał, że „wolałby b****ć kozę niż Pawłowicz”. Parlamentarzysta chciał w ten sposób stanąć w obronie klubowej koleżanki Anny Grodzkiej, która rzekomo jest obrażana wypowiedziami posłanki PiS.
Porażka antyklerykałów! Sąd: Abp Michalik niewinny
Wrocławski Sąd Rejonowy umorzył postępowanie przeciwko abp Józefowi Michalikowi. Pozew w tej sprawie złożyła Małgorzata Marenin, szefowa świętokrzyskiego oddziału Twojego Ruchu, która poczuła się oburzona słowami hierarchy.
Polityk Twojego Ruchu: Wolałbym b*****ć kozę niż posłankę Pawłowicz
Chodzi o Marka Domarackiego, który napisał w jednym z portali społecznościowych, że „wolałby b*****ć kozę niż posłankę Pawłowicz”. Potem dodał jeszcze do tego Beatę Kempę z Solidarnej Polski, która pewnie nagrabiła sobie tym, że powołała do życia parlamentarny zespół „Stop ideologii gender”.
Jej Perfekcyjność: Bycie hetero zaś wydaje mi się jakieś takie mniej kolorowe
„Nie mam też problemu, gdy nazywa się mnie, gejem, dziwakiem, a nawet lesbijką. Niech mówiąc, co chcą. Najważniejsze jest to, co ja czuję i myślę. Kreowanie określonego wizerunku nie jest nadrzędnym celem mojej działalności” - wyznaje w rozmowie z Dziennik.pl Mariusz Drozdowski, bardziej znany jako Jej Perfekcyjność.
Bydgoszcz: genderowe bla, bla, bla…
W czasie konferencji dowiedziono, że gender to… feministyczna i lewicowa propaganda.
Gender w skokach narciarskich, czyli jak Adam Małysz został bohaterem feministek?
Gender gwałtem wdziera się nie tylko do przedszkoli i szkół, ale i na skocznie narciarskie. A wszystko za sprawą Adama Małysza, który w jednym z wywiadów ubolewał nad tym, że w Polsce wciąż nic nie wydarzyło się w temacie skoków kobiet.