Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Kluzik, Kopacz i Fuszara

PO Kluzik-Rostowskiej, Fuszarze i Kopacz - nadejdzie Druga Japonia! ZOBACZ!

Ten filmik stanowi doskonałą metaforę obecnej sytuacji politycznej i społecznej. Ewa Kopacz wraz z Paniami Fuszarą, Kluzik-Rostowską, Kidawą-Błońską, z zapleczem feministyczno-lewicowym w postaci Środy, Szczuki i innych, przez 7 lat rządów, traktowało polskie dzieci jak g...Nie tylko dręcząc je i ich rodziców propagandą lewicową, genderową, ale poprzez traktowanie naszych najmłodszych obywateli, jak "niedorozwinięte". Prof. Vetulani - jako rzecznik ideologii pani Kopacz - powiedział ostatnio, że „Sześciolatki niezdolne do rozpoczęcia nauki są albo niedorozwinięte, albo chore, albo leniwe, albo głupio chowane. Współczujmy rodzicom”.

STOP DEPRAWACJI DZIECI! Program WDŻ pod dyktando środowisk LGBTQ

STOP DEPRAWACJI DZIECI! Program WDŻ pod dyktando środowisk LGBTQ

Kontynuujemy cykl artykułów zamieszczonych przez nas na prośbę organizatorów manifestacji „Stop deprawacji w edukacji” planowanej na 30 sierpnia br. Cykl wyjaśnia przyczyny planowanego protestu, a przede wszystkim informuje i ostrzega rodziców przed planowanymi przez MEN zmianami w podstawie programowej wychowania do życia w rodzinie.

Fot. YouTube

Dekapitacja pluszowego misia. Państwo Islamskie szokuje

Krótki film pt. „Syn jednego z mudżahedinów” trafił do sieci w piątek. Nie wiadomo jednak, gdzie nakręcono wideo. Na nagraniu widać, jak kilkuletni chłopiec obcina głowę wielkiemu pluszakowi. Jest do tego gorąco zachęcany przez robiącego nagranie mężczyznę, który mówi po arabsku. Administratorzy YouTube'a zablokowali już dostęp do nagrania, ale w sieci od razu pojawiło się kilka jego „klonów”. Nie jest to prawdopodobnie „oficjalny” film wypuszczony przez bandytów z Państwa Islamskiego, natomiast nawiązujący do jego zbrodniczej działalności. Dżihadyści już wielokrotnie zamieszczali w sieci brutalne filmy m.in. z egzekucji dziennikarzy oraz „niewiernych”. Niedawno pojawiły się też informacje o obozach szkoleniowych organizowanych przez Państwo Islamskie dla małych dzieci, którym wcześniej terroryści wymordowali rodziny. – Oni uczyli, jaki jest najlepszy sposób obcinania głowy i w który punkt na szyi powinniśmy kierować ostrze – powiedziało jedno z uwolnionych dzieci dziennikarzowi „Times

Terlikowska: mam dużo dzieci, jestem niemodna

Rodzina

Terlikowska: mam dużo dzieci, jestem niemodna

Zawsze, ilekroć pojawia się dyskusja na temat liczby dzieci, nieustannie pojawiają się argumenty ekonomiczne. „Nie stać nas na więcej dzieci” – taka odpowiedź chyba pojawia się najczęściej. Tymczasem okazuje się, że nic bardziej mylnego. Patrząc na ulice polskich miast, szczególnie tych dużych, mam jednak wrażenie, że poziom życia sporej grupy Polaków zdecydowanie się podniósł. Ze wzrostem dochodów nie rośnie jednak liczba dzieci. Teraz już wiem dlaczego. Otóż jest to po prostu niemodne. „Gwiazdy i celebryci często mają tylko jedno dziecko i to w nie inwestują swój czas i pieniądze. Niekiedy są samotnymi rodzicami i mają tylko jedną latorośl jak na przykład Halle Berry czy Sandra Bullock” – pisze portal adresowany do rodziców.

Dobrą mamą stajesz się przez całe życie

Dobrą mamą stajesz się przez całe życie

Na dojrzewanie kobiety do macierzyństwa wpływa tak wiele czynników, że trudno je wszystkie przywołać. Proces ten przebiega przez wszystkie etapy jej życia, począwszy od niemowlęctwa, aż do czasu, kiedy czerpie radość z bycia babcią. Kobieta nieustannie doświadcza szeregu przemian psychicznych, fizycznych i hormonalnych, które kształtują jej macierzyństwo. Niezwykle ważne jest, aby w każdym momencie akceptowała samą siebie, patrzyła z dystansem na swoją osobę oraz znała swoje możliwości i słabe strony.

Prawie milion polskich dzieci żyje w biedzie. PO tylko "buczy"

Prawie milion polskich dzieci żyje w biedzie. PO tylko "buczy"

Jak podaje Główny Urząd Statystyczny, prawie 900 tysięcy polskich dzieci żyje w domach, w których rodzicom trudno jest zaspokoić podstawowe potrzeby. Dzieci i młodzież to około 30 proc. ogólnej liczby osób skrajnie ubogich, których jest w Polsce blisko 3 milionów. Platforma Obywatelska się tym jednak nie przejmuje. Gdy o sprawie wspomniał podczas swojego orędzia w Sejmie prezydent Andrzej Duda, posłowie PO po prostu "buczeli", wyśmiewając Dudę, a tym samym wyśmiewajac także głodne dzieci.

Mali Powstańcy

Lewica chce zniszczyć Pomnik Małego Powstańca

Nie mam wątpliwości, że te dzieciaki – umorusane, głodne, pewnie śmiertelnie zmęczone i przestraszone – są bohaterami. I choć serce mi się ściska, kiedy oglądam czarno-białe powstańcze zdjęcia z dziećmi w rolach głównych, dostrzegam coś, czego próżno szukać w twarzach dzisiejszych dzieci żyjących w spokoju i dobrobycie. To duma i świadomość, że biorą udział w czymś, co jest naprawdę ważne. Bo wychowanie do patriotyzmu zakłada, że istotą staje się walka o lepsze jutro, nawet jeśli jest wiąże się ona z ofiarami. Karykaturą patriotyzmu jest tchórzostwo, tak bardzo niestety promowane choćby przez mainstreamowe media. Ileż razy ostatnio pojawiały się wypowiedzi rozmaitych celebrytów, jak to zwiewaliby gdzie pieprz rośnie, bo Polska ich, delikatnie mówiąc, nie obchodzi. Bo łatwiej podkulić ogon i uciec niż się zaangażować w walkę. Tylko takie konformistyczne postawy prowadzą donikąd.