Składniki:

  • Mąka pszenna - 280 g
  • Drożdże - 1 łyżeczka
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Letnia woda - 1 szklanka (250 ml)
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka

Przygotowanie

1) Wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże, cukier, sól

2) Dodaj wodę i wymieszać

3) Przykryj i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na godzinę

4) Nasmaruj patelnię oliwą z oliwek

5) Odgazuj ciasto, wałkując je szpatułką

6) Posyp mąką i zwiń jeszcze kilka razy

7) Umieść ciasto na patelni

8) Przykryj i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 30 minut

9) Przykryj i smaż na małym ogniu (20-25 min)

10) Odwróć i smaż przez kolejne 5 minut bez pokrywki

Smacznego :)