Składniki:
- Mąka pszenna - 280 g
- Drożdże - 1 łyżeczka
- Sól - 1 łyżeczka
- Cukier - 1 łyżeczka
- Letnia woda - 1 szklanka (250 ml)
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Przygotowanie
1) Wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże, cukier, sól
2) Dodaj wodę i wymieszać
3) Przykryj i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na godzinę
4) Nasmaruj patelnię oliwą z oliwek
5) Odgazuj ciasto, wałkując je szpatułką
6) Posyp mąką i zwiń jeszcze kilka razy
7) Umieść ciasto na patelni
8) Przykryj i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 30 minut
9) Przykryj i smaż na małym ogniu (20-25 min)
10) Odwróć i smaż przez kolejne 5 minut bez pokrywki
Smacznego :)
