Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Zdj. Giuseppe Ruggirello, lic. CC BY SA 3.0, Wikimedia Commons

Benedykt XVI wskazuje największego wroga Kościoła

Przegląd ujęcia przez Ratzingera tematów religii i kultury, tolerancji i wolności oraz prawdy i sumienia, ujawnia, że główny przedmiot jego troski stanowi w rzeczywistości relatywizm. Temat ten stał się nicią przewodnią homilii wygłoszonej przez niego do kardynałów Kościoła rzymskiego zgromadzonych na konklawe mającym wybrać następcę papieża Jana Pawła II.

Screenshot YouTube - Maskacjusz TV

Kościół

Abp Jędraszewski: Świat żyje bez Boga!

„Ogromnym, wręcz destrukcyjnym grzechem społecznym jest odchodzenie od obiektywnej prawdy i przyjmowanie wygodnych nam narracji, bez poczucia jakiejkolwiek odpowiedzialności za obecny i przyszły kształt naszej Ojczyzny” - mówi w wywiadzie dla „Naszego Dziennika” metropolita krakowski abp. Marek Jędraszewski.

Najwspanialsza modlitwa o CUD przemiany twojego życia

Kościół

Najwspanialsza modlitwa o CUD przemiany twojego życia

Odmawiaj tę modlitwę z wiarą, bez względu na to jak się czujesz. Kiedy dojdziesz do takiego stanu, że będziesz szczerze pojmował każde słowo całym swoim sercem, doznasz duchowej łaski. Doświadczysz obecności Jezusa i On odmieni całe twoje życie w bardzo szczególny sposób. Przekonasz się.

Fot. Pixabay, CC0

Świadectwo

Ateizm był przyczyną mojego cierpienia

Chciałbym poruszyć w moim liście problem, który dotknął mnie i był przyczyną wielu moich nieszczęść. Nie tylko moich - także wielu ludzi w ciągu długich wieków... Mówię o ateizmie. To rzecz straszna: całkowite oddalenie się od Boga.

fot. EPP, Flickr, lic. CC BY-SA 2.0

Tylko u nas

Wiktor Orban: Bójcie się Boga

W ostrej rywalizacji, jaka ma miejsce podczas kampanii przedwyborczej, każda rozmowa o sprawach osobistych jest jakby odkryciem samego siebie. Bo człowiek może szczerze rozmawiać wtedy, gdy znajdzie takie towarzystwo, gdzie będzie mógł swobodnie poruszyć problemy, które odsłonią i pozostawią bez obrony pewne sfery jego życia.

fot. youtube

Kościół

Ks. prof. Paweł Bortkiewicz obnaża islam - MOCNY WYKŁAD

Wychodząc od uwag świętego Jana Pawła II, a przede wszystkim od słynnego przemówienia Benedykta XVI w Ratyzbonie, ks. prof. Paweł Bortkiewicz TChr mówi o etyce islamskiej. Nie ukrywa, że w sposób krytyczny - a mówiąc wprost, kapłan obnaża logikę muzułmańską. Tego trzeba posłuchać!!!

Jak zostałem księdzem katolickim, czyli anglikanie to heretycy

Kościół

Jak zostałem księdzem katolickim, czyli anglikanie to heretycy

Teoretycznie można sobie wyobrazić, że na synodzie, jeżeli posiada się większość 2/3 głosów, można przegłosować np. pozbawienie Biblii jakichś fragmentów. Zresztą nie są to tylko teoretyczne rozważania, kilka miesięcy temu Synod anglikański przegłosował większością głosów, że nie ma piekła, a duszę po śmierci nie czeka potępienie, lecz anihilacja.