Tag

Tag: rząd

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rząd.

Screenshot Youtube

Tylko u nas

TYLKO U NAS! Czas na obronę życia poczętego. Ks. prof. Bortkiewicz: Wywierajmy presję na PiS!

Damian Świerczewski, Fronda.pl: W Polsce wciąż funkcjonuje tzw. kompromis aborcyjny pozwalający na zabicie dziecka poczętego w przypadku gwałtu, podejrzenia u niego ciężkiej i nieodwracalnej choroby, w tym zagrażającej jego życiu oraz wtedy, kiedy ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety. Dlaczego, z punktu widzenia nauczania Kościoła, jak i etyki w ogóle, jest to rozwiązanie złe?

Fot. via Pixabay

Polska

Płaca minimalna idzie w górę!

2800 złotych wyniesie w przyszłym roku minimalne wynagrodzenie za pracę – wynika z rozporządzenia przyjętego we wtorek przez Radę Ministrów. W przyszłym roku wzrośnie również wysokość stawki godzinowej do poziomu 18,3 zł. – Dzięki tym podwyżkom dochody gospodarstw domowych wzrosną w przyszłym roku o blisko 3 miliardy złotych – mówi minister rodziny, pracy i polityki społecznej Marlena Maląg.

Screenshot Youtube - Telewizja Republika

Bodnar: To moja największa porażka...

„Moje różne personalne obiekcje nie mogą wpływać na to, jak reprezentuję urząd RPO. Ba, mogę nawet w tym miejscu za kilka rzeczy Ministerstwo Sprawiedliwości pochwalić” – stwierdził Adam Bodnar, którego kadencja na stanowisku Rzecznika Praw Obywatelskich niedawno dobiegła końca.

Fot. screenshot - YouTube (Kancelaria Premiera)

Polityka

Media: Jadwiga Emilewicz może opuścić Porozumienie

Według ustaleń RMF FM, wicepremier i minister rozwoju Jadwiga Emilewicz z Porozumienia może opuścić partię Jarosława Gowina. Dzięki temu miałaby pozostać w rządzie. Ma to być coraz bardziej brany pod uwagę scenariusz w Prawie i Sprawiedliwości.

Fot. screenshot - YouTube (Radio ZET)

Pilne

Jarosław Gowin wraca do rządu. Jakie ministerstwo obejmie?

Poseł Porozumienia Kamil Bortniczuk poinformował dziś wieczorem na antenie TVN24, że Jarosław Gowin podjął decyzję o powrocie do Rady Ministrów. Ma się to stać w czasie jesiennej rekonstrukcji rządu. Nie wiadomo jeszcze jednak, które ministerstwo obejmie.

Screenshot Youtube - Polsat News

Uwaga

Premier uspokaja seniorów: W przyszłym roku będzie 13. i 14. emerytura

„Nieprzewidziane wydarzenia, takie jak atak wirusa, nie mogą przekreślić marzenia o złotej jesieni życia. Wiem, że dla Wielu z Państwa najtrudniejsze momenty epidemii były pełne niepokoju i lęku” – napisał w specjalnym liście skierowanym do seniorów premier Mateusz Morawiecki, który publikuje „Super Express”.