Tag

Tag: rząd

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rząd.

Zdj. Krystian Maj/Kancelaria Premiera, domena publiczna, CC0, edytowane

Pilne

Premier rozmawiał z ministrami i przedstawicielami opozycji

Premier Mateusz Morawiecki spotkał się dziś z ministrem sprawiedliwości, Zbigniewem Ziobrą, ministrem zdrowia, Łukaszem Szumowskim oraz szefem MSWiA. Joachimem Brudzińskim. Rozmowa była poświęcona m.in. rozwiązaniom legislacyjnym przygotowanym w resortach zdrowia i sprawiedliwości po śmierci prezydenta Gdańska, Pawła Adamowicza.

Fot. KPRM via Flickr, CC 0

Koalicja PiS-PSL po wyborach? Premier odpowiada

Już w tym roku czekają nas wybory parlamentarne. Dziś premier Mateusz Morawiecki został zapytany w trakcie rozmowy na antenie TVP1 o możliwą koalicję z Polskim Stronnictwem Ludowym po wyborach. „[…] dla dobra Polski trzeba rozmawiać ze wszystkimi” - odparł premier.

Fot. Ministry of Foreign Affairs Republic of Poland, CC BY ND Flickr

Pilne

Sejm uchwalił budżet na 2019 r.

Po kilku godzinach głosowań Sejm uchwalił budżet na 2019 r. Maksymalny deficyt wynosi 28,5 mld złotych. 241 posłów poparło ustawę budżetową, 192 głosowało przeciw, dwóch parlamentarzystów wstrzymało się natomiast od głosu.

Zdj. Lukasz2, CC BY SA 2.0, Wikimedia Commons

Pilne

Wcześniejsze wybory? Jest OSTATECZNA decyzja

Od pewnego czasu pojawiały się spekulacje medialne na temat ewentualnych przedterminowych wyborów do Sejmu i Senatu. Na spotkaniu liderów Zjednoczonej Prawicy podjęto wczoraj ostateczną decyzję w tej sprawie- informuje "Super Express".

screenshot twitter

Fakt: Mosbacher wstrzymała ustawę rządu Morawieckiego

Po tym jak ujawniono listy ambasador USA do premiera Mateusza Morawieckiego w sprawie TVN i do ministra zdrowia w kwestii leków firmy Roche, Georgette Mosbacher spotkała się z zasłużoną krytyką ze strony Polaków. Wygląda jednak na to, że może być jeszcze gorzej. „Fakt” przekonuje, że amerykańska ambasador wstrzymała też jedną z ustaw rządu.

Zdj. wydawnictwo Biały Kruk

Janusz Szewczak: Polski rząd nadal będzie wykańczać złodziei i oszustów

Nie może być w Polsce źle za obecnych rządów, skoro nawet tam, gdzie podobno „kozy kują” czyli w Pacanowie przyznano prawa miejskie i ludzie się z tego cieszą. Przedstawiciele opozycji totalnej, w tym zwłaszcza posłowie PO z Antonim Mężydło na czele postanowili na sejmowej komisji „wykończyć” polski rząd, namawiając Polaków, by więcej używali prądu, więcej świecili, bo wtedy drogi prąd „wykończy” polski rząd.

zdj. screen Youtube/Masakracja

Polska

Andruszkiewicz zdradza kulisy wejścia do rządu

"Odbyłem rozmowę z ministrem Markiem Zagórskim i opowiedziałem mu, jaką mam wizję działania. Myślę, że moja wizja po prostu go przekonała. To na wniosek ministra Zagórskiego zostałem powołany"- mówi w rozmowie z "Super Expressem" Adam Andruszkiewicz, nowy wiceminister cyfryzacji.