Tag

Tag: rząd

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rząd.

Fot. screenshot - YouTube (TVP Info)

Polska

Nieoficjalnie: w rządzie pojawi się nowy minister

Janusz Cieszyński, były wiceminister zdrowia w resorcie kierowanym przez Łukasza Szumowskiego, wróci do rządu, jak nieoficjalnie dowiedziała sie interia.pl. Cieszyński miałby objąć tekę ministra odpowiedzialnego za cyfryzację w ramach Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Screenshot Youtube - PiS

Polityka

Jarosław Gowin: Jestem adwokatem klasy średniej

„PiS zaproponowało odejście od degresywnego systemu danin i skierowanie dzięki temu dodatkowych środków do NFZ. Jako zdeklarowany wolnorynkowiec jestem zwolennikiem podatku liniowego” – mówił wicepremier Jarosław Gowin, dodając że wzrost nakładów na ochronę zdrowia to konieczność.

Screenshot Youtube

Uwaga

,,To coś więcej niż program''. Premier wyrusza w Polskę

„Prawda jest taka, że burza potrafi dokonać bardzo dużych zniszczeń w krótkim czasie, a później trzeba odbudowywać je latami. Tak zadziałała na całym świecie. I po to właśnie jest Polski Ład. Polski Ład ma ten wywrócony do góry nogami porządek z powrotem poukładać” – mówił dziś premier Mateusz Morawiecki w trakcie spotkania z dziennikarzami.

Fot. screenshot - YouTube (Prawo i Sprawiedliwość)

Uwaga

Spory odchodzą do przeszłości. Jest nowa deklaracja programowa Zjednoczonej Prawicy!

Na dzisiejszej konwencji programowej Prawo i Sprawiedliwość zaprezentowało założenia Polskiego Ładu, nowego przełomowego programu dla Polski, który ma podnieść gospodarkę po związanym z pandemią kryzysie i zmienić jakość życia wszystkich Polaków. Aby ten program mógł być realizowany, potrzeba silnego rządu. Dlatego na dzisiejszej konwencji liderzy Zjednoczonej Prawicy podpisali nową deklarację programową.

Screenshot Youtube - Telewizja Republika

Polska

Tomasz Sakiewicz: Razem ze sprzątaniem po covidzie potrzebna jest sanacja i przegląd kadr

Trudno znaleźć kogoś, kto nie czekałby na otworzenie restauracji, kin, teatrów czy wreszcie możliwość normalnego uczestniczenia w Mszach św., a choćby i większych spotkaniach. Epidemia przygasa, choć jeszcze nie ma pewności, czy się kończy. Będzie to dużo bardziej prawdopodobne, gdy większość z nas, zdecydowana większość, się zaszczepi. Ja to zrobię, i to lada chwila.