Tag

Tag: protest

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem protest.

KOD-ziarze protestują przed TK!

KOD-ziarze protestują przed TK!

Mimo nieobecności przedstawicieli Rady Ministrów, Sejmu i Prokuratora Generalnego Trybunał Konstytucyjny rozpoczął badanie ustawy o TK autorstwa PiS z grudnia 2015 r. Przed gmachem TK zebrali się członkowie Komitetu Obrony Demokracji.

Tyrmand organizuje protest przeciwko Radosławowi Sikorskiemu! "Sikorski rozprzestrzenia kłamstwa o Polsce"

Tyrmand organizuje protest przeciwko Radosławowi Sikorskiemu! "Sikorski rozprzestrzenia kłamstwa o Polsce"

Jak pisze na stronie wydarzenia Matthew Tyrmand, Radosław Sikorski i jego żona Anne Applebaum rozprzestrzeniają na całym świecie kłamstwa na temat polskiej demokracji. Według inicjatora akcji zachodnie media dały wiarę zapewnieniom, że polska demokracja jest osłabiana i puściły je w obieg. Powód? „Elitarna grupa polityczna szabrowników ściśle powiązanych z Brukselą (wbrew interesom obywateli) spowodowała globalny spisek mediów (aby nie zostać pociągniętymi do odpowiedzialności za korupcję)”.„Oto okazja do tego, żeby okazać sprzeciw wobec półprawd i fałszu” – pisze Matthew Tyrmand i zaprasza wszystkich do wzięcia udziału w wydarzeniu. Więcej szczegółów na stronie wydarzenia na Facebooku.

(fot. twitter)

Setki tysięcy KOD-owców przeciw krwawemu reżimowi PiS

- Kilkaset osób wzięło udział w manifestacji Komitetu Obrony Demokracji przed Sejmem. Hasłem pikiety było „Nie zmieniajcie nam Konstytucji". Uczestnicy sprzeciwiają się m.in. projektowi zmian w konstytucji autorstwa Kukiz'15 dot. Trybunału Konstytucyjnego. - informuje "Rzeczpospolita".

Mówimy stanowcze NIE ingerencji UE w wewnętrzne sprawy Polski! UWAGA PROTEST!

Mówimy stanowcze NIE ingerencji UE w wewnętrzne sprawy Polski! UWAGA PROTEST!

- Myślę, że jesteśmy w lepszej sytuacji niż Węgry parę lat temu, dlatego że gdyby nie wypowiedź premiera Orbana, który powiedział, że zawetuje jakiekolwiek sankcje, a sankcje mogą być podjęte tylko przez Radę Europejską przy pełnej jednomyślności, to myślę, że nie mielibyśmy do czynienia z tym spuszczeniem z tonu, z którym jednak mimo wszystko mamy do czynienia – mówił Marian Piłka, wiceprezes Prawicy Rzeczypospolitej w kontekście możliwych sankcji na Polskę ze strony UE.

Terlikowski: Drodzy mainstreamowcy zbudujcie własne media

Terlikowski: Drodzy mainstreamowcy zbudujcie własne media

I niestety Kamil Dąbrowa nie ograniczył się do oflagowania się, ani nawet do przypięcia się do kaloryfera w swoim biurze, ale postanowił w troskę o swój urząd wciągnąć całą radiową Jedynkę (to ta stacja, w której pracują dziennikarze, którzy wyznawali, na antenie, poprzedniemu prezydentowi, że głosowali i głosować będą właśnie na niego). Dlatego teraz przed każdym serwisem grane są tam albo hymn Polski, albo Oda do Radości. O północy słuchacze mają usłyszeć kabaretową piosenkę „Już czas na sen”.

Odloty Holland na proteście antypolskim

Odloty Holland na proteście antypolskim

- Nie głosowałam na PiS, ale nawet moją wyobraźnię przekroczyło to, co robią. Oszukali i okłamują nawet tych, co na nich głosowali - mówiła Agnieszka Holland na warszawskiej manifestacji w obronie Trybunału Konstytucyjnego. - Dzień jest dobry, bo jesteśmy razem, ale nie jest dobry z powodu, dla którego tutaj jesteśmy. Wybory są umową społeczną. Ten, kto szedł do władzy, umawiał się na coś innego - oceniała Holland w swoim wystąpieniu.