Tag

Tag: protest

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem protest.

Krystyna Kłosin (fot. Klosin.pl)

Zawisza dla Fronda.pl: Jeśli pani Kłosin nie rozumie wagi problemu, to mamy do czynienia z sentymentalizmem, który ma zakryć błąd moralny

Fronda.pl: W Rumi pojawiły się plakaty na których widnieje posłanka PO Krystyna Kłosin ubrana w mundur SS. I podpis: "Głosowałam ZA mordowaniem chorych dzieci". Autorami akcji obywatelskiej przeciwko posłom, którzy odrzucili projekt obywatelski są głównie sympatycy Ruchu Narodowego. Panu podoba się taka drastyczna w formie wyrazu akcja?

fot. Kumas Corner Menu

Hamburger z hostią! Katolicy oburzeni!

Szef lokalu o nazwie Kuma's Croner mówi, że nie zrezygnuje ze sprzedawania kanapek. Jego knajpa ma wystrój havemetalowy i satanistyczn. Co miesiąc oferuje swoim klientom nietypowe hamburgery. W październiku wzbogaciła menu o kanapkę nazwaną "Ghost" (Duch) z kotletem wieprzowym, sosem z czerwonego wina i... hostią.

Krystyna Kłosin (fot. http://klosin.pl)

Posłanka w mundurze SS. Kolejna akcja przeciwko posłom, którzy zagłosowali za dopuszczalnością zabijania chorych dzieci

Zdaniem policji plakaty z panią poseł Kłosin rozwieszał "młody mieszkaniec powiatu wejherowskiego". W poniedziałek mężczyzna został zatrzymany. - Dwudziestolatek przyznał się do rozwieszenia plakatów zawierających wizerunek Krystyny Kłosin. Usłyszał już zarzuty i odpowie przed sądem za zniesławienie - informuje asp. Anetta Potrykus z wejherowskiej policji dla "Polska The Times".

Ku-Klux-Klan (fot. Wikimedia Commons)

Ku-Klux-Klan dostało zezwolenie od władz na oficjalną demonstrację!

O sprawie poinformował swerwis Russia Today. - To będzie akcja przeciwko Barackowi Obamie, który objął prezydenturę z naruszeniem konstytucji i nielegalnym imigrantom, a za przywróceniem porządku w naszym kraju - zapowiada przedstawiciel Ku-Klux-Klanu Richard Preston cytowany przez Russia Today. Zdaniem Ku-Klux-Klan Obama "nigdy nie udowodnił, że urodził się na terytorium USA". Co powoduje, że nie powinien zostać prezydentem USA. Rasistów nie przekonał nawet oryginalny akt urodzenia Obamy, który został udostępniony przez władze Hawajów. Ku-Klux-Klan domaga się również radyklanej walki z nielegalną imigracją, która zalewa Stany Zjednoczone Ameryki. Radykałowie chcą "zamknięcia granic USA" i deportacji tych, którzy w Stanach Zjednoczonych znaleźli się bezprawnie. - Nie możemy pełnić funkcji "światowego żandarma", jeśli nie potrafimy zadbać o porządek na swoim terenie - twierdzi Preston. "Zgodę na weekendowy protest, w którym mają wziąć udział tysiące zwolenników radykalnej organizacji, w

Fot. Piotr Drabik, Wikipedia

Duda: Rządzący w naszym kraju z pracownika zrobili niewolnika

- To 31. pielgrzymka, ale pierwsza, na którą przybywamy prosto z wielkich protestów, które przez ostatnie 4 dni odbywały się w Warszawie. Walczyliśmy pod hasłem ‘Dość lekceważenia społeczeństwa’, walczyliśmy o prawa pracownicze, o realizację sierpniowych postulatów, które większości do dzisiaj są aktualne, nawet o niezależne od władzy i pracodawców związki zawodowe, za które ks. Jerzy oddał swoje życie – mówił Piotr Duda – Nasza pielgrzymka zapoczątkowana ponad 30 lat temu przez bł. ks. Jerzego Popiełuszkę to podziękowanie dla Jasnogórskiej Pani za opiekę nad ludźmi pracy. To tutaj przed Jasnogórskim Tronem Matki Miłości i Sprawiedliwości Społecznej stoją ludzie zatroskani o swoją przyszłość, o swoje rodziny, przedstawiciele wszystkich zawodów. Chcemy w ten sposób podziękować za Twoją matczyną opiekę – uzupełniał.

„Jestem facetem, ale płakać mi się chce ze szczęścia, żeśmy się wreszcie obudzili”

„Jestem facetem, ale płakać mi się chce ze szczęścia, żeśmy się wreszcie obudzili”

- Przyjechaliśmy tutaj wykrzyczeć: dość lekceważenia polskich pracowników - mówił Duda. I dodawał, że dzięki temu marszowi – jak w „Murach” Jacka Kaczmarskiego – związkowcy „zobaczyli ilu ich, poczuli siłę i czas” - Właśnie nadszedł ten czas i ta siła, którą dzisiaj pokazujemy tutaj w Warszawie – mówił Duda. - Przyjechaliśmy tutaj wykrzyczeć: dość lekceważenia polskich pracowników, polskiego społeczeństwa. Chcemy szacunku dla nas, dla obywateli tego kraju.

Polacy demonstrują przeciw Tuskowi

Polacy demonstrują przeciw Tuskowi

Członkowie Klubów Gazety Polskiej zebrali się na Rondzie Dmowskiego i maszerują w kierunku Ronda de Gaulle’a. To z tego miejsca ma wyruszyć wielka manifestacja, w której ma wziąć udział ponad 100 tysięcy osób.

Polsce potrzebna jest Solidarność, czyli dlaczego popieram blokadę Warszawy

Polsce potrzebna jest Solidarność, czyli dlaczego popieram blokadę Warszawy

Jestem głęboko przekonany, że mylą się ci wszyscy, którzy widzą w tych protestach tylko próbę obalenia rządu i pogrążenia Donalda Tuska. Owszem związkowcy – z różnych central związkowych – nie dażą premiera sympatią, ale to nie on jednoczy związkowców. Siłą jednoczącą ich nie są też postulaty płacowe i emerytalne, choć to one zgromadziły ich na ulicach, i to je najłatwiej obśmiać (bo jest faktem, że przy tym poziomie demografii na emerytury trzeba będzie przechodzić w wieku stu lat, a nie sześćdziesięciu pięciu, a pracodawcy są często za biedni, by podnosić płace minimalne). U podstaw tych protestów leży głębokie przekonanie, że rewolucja Solidarności, której zwieńczeniem było powstanie III RP wcale nie zakończyła się budową państwa solidarnego.