Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

D. Tarczyński: Stefan N. donosił na swoją narzeczoną. Jest skompromitowany

Afera

D. Tarczyński: Stefan N. donosił na swoją narzeczoną. Jest skompromitowany

"Jednym z najczyściej używanych słów przez posła N. było słowo: „Obrzydliwość”. Tym słowem można określić to, co robił, co mu się zarzuca i jego obecne zachowanie. To powinno być napiętnowane, jeżeli prokuratura wykaże, że faktycznie tak było" - mówi poseł Dominik Tarczyński komentując zamieszanie w okół Stefana N.

Sasin: Koalicja Europejska nie walczy o polskie interesy w PE

Polska

Sasin: Koalicja Europejska nie walczy o polskie interesy w PE

"Dla mnie odpowiedź jest oczywista. Koalicja Europejska ma dziś większość europosłów z Polski w Parlamencie Europejskim. Jej europosłowie twierdzą, że maja znakomite układy z politykami europejskimi, że wiele znaczą w swoich ugrupowaniach. Jednak okazuje się, że nie są w stanie wpłynąć w kluczowych dla Polski sprawach na postawę największych ugrupowań w europarlamencie" - mówił Jacek Sasin komentując przekazy totalnej opozycji.

Jadwiga Wiśniewska: ZNP wykorzystuje czas egzaminów do walki płacowej

Polska

Jadwiga Wiśniewska: ZNP wykorzystuje czas egzaminów do walki płacowej

"To jest absolutnie kuriozalna sytuacja. Szkoła ma obowiązek przyjąć dzieci. Ich rodzice chcą iść do pracy, muszą wypełniać swoje zawodowe obowiązki. To jest właśnie doprowadzanie do pewnego rodzaju paraliżu. O to tak naprawdę chodzi panu Broniarzowi? To jest bardzo niebezpieczna sytuacja" - mówiła poseł Jadwiga Wiśniewska, komentując protest nauczycieli i rozmowy rządu z przedstawicielami ZNP.

Jan Krzysztof Ardanowski: Opozycja to bajkopisarze

Polska

Jan Krzysztof Ardanowski: Opozycja to bajkopisarze

Można obśmiać wszystko, ale trzeba mieć inne propozycje, alternatywy. (…) To są bajkopisarz - mówił minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski komentując zachowanie polityków opozycji, którzy usilnie wyśmiewaja propozycje złożone przez PiS.

fot. screen TLC

Janusz Sanocki: Nie ma żartów (z geja)

Stowarzyszenie gejów i lesbijek naskarzyło na mnie do Sejmowej Komisji Etyki za wice, które miesiac temu opowiedziałem posłowi Budce. Pewnie mnie ukarzą - byle tylko nie oddali mnie w jasyr do Biedronia! Pismo Stowarzyszenia gejów i lesbijek (tudzież tych innych...) poniżej:

Zbigniew Kuźmiuk: Rolnicza ''piątka'' Kaczyńskiego

Polska

Zbigniew Kuźmiuk: Rolnicza ''piątka'' Kaczyńskiego

Wczoraj w Kadzidle w powiecie ostrołęckim odbyła się kolejna konwencja Prawa i Sprawiedliwości w wyborach do Parlamentu Europejskiego podczas której prezes Jarosław Kaczyński, premier Mateusz Morawiecki i minister rolnictwa Krzysztof Ardanowski przedstawili program dla wsi i rolnictwa.

zdj. screen TVP Info

Unia Europejska

Czarnecki: Angielski ślimak, rosyjski niedźwiedź i polski...wzrost

Tylko „Szóstka Wspaniałych” – trawestując tytuł filmu o czasach II wojny światowej – czyli sześć państw w NATO, będących jednocześnie członkami Unii Europejskiej wypełnia limit 2% PKB przeznaczanych na obronność. Polska jest wśród nich. Niedługo będzie ich mniej, jeśli oczywiście brytyjska sójka wybierze się za morze czyli Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej opuści w końcu UE. Na razie sójka z Albionu jest ślimakiem albo i żółwiem i robi Brexit w ich tempie.