Tag

Tag: pedofilia

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem pedofilia.

"Zawsze troszeczkę się gwałci..." Korwin uniewinniony

"Zawsze troszeczkę się gwałci..." Korwin uniewinniony

Prokuratura Okręgowa w Warszawie uznała, że Janusz Korwin-Mikke nie podżegał do gwałtów oraz pedofilii i umorzyła śledztwo w tej sprawie. "Janusz Korwin-Mikke w czasie przesłuchania przekonywał, że nie miał zamiaru publicznie podżegać do popełnienia zgwałcenia i dopuszczenia się przestępstw pedofilskich" - powiedział portalowi tvp.info rzecznik prokuratury.

fot. gaudiumpress/Flickr

Kościół

Papież jak Jezus użyje kija!

W wywiadzie dla dziennika "La Repubblica" Papież Franciszek porównał pedofilię do trądu. "Te dane powinny mnie uspokajać, ale muszę powiedzieć, że w ogóle mnie to nie uspokaja. Uważam to za coś niesłychanie poważnego. Dwa procent to księża, a nawet biskupi i kardynałowie. A inni, jeszcze liczniejsi, wiedzą, ale milczą, wymierzają karę, ale bez podania powodu. Uważam ten stan rzeczy za nie do zniesienia i mam zamiar stawić mu czoło z surowością, jakiej wymaga.

fot. sxc hu

Brytyjskie władze tuszowały skandal pedofilski

W la­tach 1983-1984 ów­cze­sny poseł Par­tii Kon­ser­wa­tyw­nej, nie­ży­ją­cy już Geof­frey Dic­kens prze­ka­zał do MSW do­ku­men­ty na temat do­mnie­ma­nej siat­ki pe­do­fil­skiej. Miały one do­ty­czyć, jak prze­ka­za­ła prasa, urzęd­ni­ka pań­stwo­we­go oraz pra­cow­ni­ka Pa­ła­cu Buc­kin­gham. Dic­kens w 1983 roku za­po­wie­dział także, że ujaw­ni w par­la­men­cie ma­te­ria­ły o ośmiu wy­so­ko po­sta­wio­nych oso­bach, jeśli MSW nie za­cznie dzia­łać w tej spra­wie.

fot. apocalypse2012

Cambridge promuje pedofilię!

„Pedofilskie zainteresowania są naturalne dla mężczyzn” – stwierdzono na konferencji, która odbyła się uniwersytecie w Cambridge. „Przynajmniej znaczna mniejszość normalnych mężczyzn chciałaby uprawiać seks z dziećmi… Normalni mężczyźni są podniecani przez dzieci” – mówiono.

Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski (fot. JR Kruk/Wikipedia)

Kościół

Ks. Isakowicz-Zaleski dla Fronda.pl: Słowami mocnymi, jak rozpalone żelazo papież wypala problem pedofilii

Portal Fronda.pl: Papież Franciszek udzielił kolejnego wywiadu prasowego, tym razem dziennikowi ""Il Messaggero". Nie zabrakło w nim wielu mocnych stwierdzeń. Ojciec Święty wspomniał na przykład, że w Buenos Aires wiele razy widział, jak przed 12-letnimi dziewczynami zatrzymywały się drogie samochody, za których kierownicami siedzieli starcy, którzy mogliby być ich dziadkami. "Dla mnie są to pedofile" – skomentował ostro.

Józef Wesołowski ukarany. A kiedy Polska wyda Polańskiego?

Józef Wesołowski ukarany. A kiedy Polska wyda Polańskiego?

Mowa o znanym reżyserze, który od wielu już lat ucieka przed sprawiedliwym wyrokiem za ewidentny czyn pedofilski. A polscy wojownicy z pedofilią, którzy – zastrzegam słusznie – domagali się surowych kar dla byłego arcybiskupa Wesołowskiego – w tym przypadku jakoś nabierają wody w usta. I choć Roman Polański regularnie bywa w Polsce (ostatnio miał sobie tu nawet kupić apartament), to jakoś nikt nie namawia polskiej policji, by ta zatrzymała pedofila i wydała go Stanom Zjednoczonym, przed sądami których od wielu już lat reżyser-pedofil się ukrywa.

fot. Morgue File

Kościół

Liturgia pokutna za grzechy pedofilii

Liturgia odbędzie się w bazylice Najświętszego Serca Pana Jezusa na ul. Kopernika o godz. 19.00 – poinformował Episkopat. – Wspólnie będziemy wypraszać dar serca skruszonego i pojednania z Bogiem i ludźmi – powiedział jezuita o. Adam Żak, koorydnator ds. ochrony dzieci i młodzieży przy KEP.