Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Litania do Miłosierdzia Bożego za dusze w czyśćcu cierpiące

Kościół

Litania do Miłosierdzia Bożego za dusze w czyśćcu cierpiące

Litania do Miłosierdzia Bożego Kyrie eleison, Chryste eleison, Kyrie eleison.Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.Ojcze z nieba Boże, zmiłuj się nad nami.Synu Odkupicielu świata Boże, zmiłuj się nad nami.Duchu Święty Boże, zmiłuj się nad nami.Święta Trójco jedyny Boże, zmiłuj się nad nami.Miłosierdzie Boże, największy przymiocie Stwórcy - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, najwyższa doskonałości Odkupiciela - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, niezgłębiona miłości Uświęciciela - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, wyrazie największej potęgi Pana - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, w stworzeniu Duchów Niebieskich - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, powołujące nas z miłości do istnienia - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, ogarniające wszechświat cały - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, darzące nas życiem nieśmiertelnym - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, chroniące nas przed zasłużonymi karami - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, dźwigające nas z nędzy grzechu - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, usprawiedliwiające nas

Fot. sz.u. via Flickr, CC BY-SA 2.0

#Zaduszki - rusza nowa akcja

Pamięć o tych, którzy odeszli można przedłużyć przez inicjatywę internautów: #Zaduszki także w mediach społecznościowych. Polega ona na dzieleniu się zdjęciami z rozświetlonych w tych dniach nekropolii czy pomników bliskich zmarłych z hasztagiem #Zaduszki. Jest to nowa forma przypomnienia naszym znajomym z mediów społecznościowych o potrzebie modlitwy za dusze zmarłych, stąd nazwa akcji #Zaduszki – mówi rzecznik Konferencji Episkopatu Polski ks. Paweł Rytel-Andrianik.

WSPANIAŁA modlitwa małżonków za siebie nawzajem!!!

Rodzina

WSPANIAŁA modlitwa małżonków za siebie nawzajem!!!

Zrób swojemu mężowi, swojej żonie najlepszy prezent - pomódl się za niego. Albo jeszcze lepiej - pomódlcie się osobje za siebie nawzajem. Efekt gwarantowany - gdy zrobicie to z wiarą, miłością, otwartością na miłosierdzie i przebaczenie - wasze małżeństwo po prostu będzie lepsze - dzięki Bożej łasce. A zatem - małżonkowie, do modlitwy!!!

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników!!!

Kościół

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników!!!

Zaczął się Tydzień Misyjny... Misja - to powołanie wszystkich chrześcijan, także nas, żyjących w Polsce. Bo przecież nie chodzi tylko o to, by nawracać i ewangelizować dalekie ludy, które nie znają jeszcze Chrystusa. Chodzi także o to, by nawracać grzeszników, niewierzących, apostatów... Pole do tak rozumianej misji jest wszędzie. Polecamy dziś odmawianie modlitwy św. ojca Pio o nawrócenie grzeszników. Odmawiajmy ją z wielką, głęboką wiarą, a za sprawą naszego Pana Jezusa Chrystusa może dokonać się nawrócenie zatwardziałych serc i powrót na łono Kościoła - często po latach formalnej lub nieformalnej apostazji...

Fot. Pixabay, CC0

Świadectwo

Nawrócenie córki oficera SB - MOCNE!

Urodziłam się w 1955 r. w rodzinie komunistycznej. W środowisku, w którym żyłam, nikt nigdy nie mówił o Bogu, nie było modlitwy. W niedzielę tata zabierał mnie do kina na poranek filmowy dla dzieci. Kiedy miałam pięć lat urodził się mój brat i pamiętam, że bardzo chciałam wyrzucić go przez okno. Wychowałam się kolejno: w żłobku, przedszkolu, na podwórku. Mama pracowała w domu, miała pracę chałupniczą i moja obecność zawsze jej przeszkadzała. Jak było Boże Narodzenie ubieraliśmy choinkę i tata robił prezenty dla wszystkich, było dużo radości. Tata był człowiekiem bardzo milczącym, nigdy nie było rozmów, tylko uwagi np. - "jak pies je, to nie szczeka". Nie było przytulania, serdeczności, ale kiedyś usłyszałam, że miłości nie wyraża się w słowach tylko w czynach.

Screenshot YouTube

Pazura z klasą odpowiada na 'bzdury' Stuhra! [ZOBACZ]

„W ostatnim wydaniu "Gazety Krakowskiej" na str. 24 w felietonie pana prof. Jerzego Stuhra, przeczytałem między innymi: "...jeżeli chociaż jeden głos w modlitwie owego różańca do granic był z intencją, że jest to modlitwa przeciwko islamizacji(a mój kolega Cezary Pazura mówił sam, że on będzie się modlił, żeby islamu w Polsce nie było)-to taki różaniec jest bluźnierstwem".”

Fot. Steelman via Wikipedia, CC 2.5

Cud nawrócenia świadka Jehowy!

Mam 22 lata. Od małego dziecka wychowałem się w rodzinie świadków Jehowy. Przez 11 lat byłem "ochrzczonym głosicielem zborowym". Jednak w moim życiu dokonał się cud nawrócenia. To sam Bóg w Trójcy Jedyny - Jahwe, a nie Jehowa - udzielił mi siły, by porzucić, po 18 latach, szeregi świadków Jehowy.