Dziś pomódlmy się za Ojczyznę i nowy rząd
Rządzący nieustannie potrzebują naszej modlitwy. Dziś, po powołaniu nowych ministrów, powierzmy rządzących Bożej opiece. Oto kilka pięknych modlitw:
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Rządzący nieustannie potrzebują naszej modlitwy. Dziś, po powołaniu nowych ministrów, powierzmy rządzących Bożej opiece. Oto kilka pięknych modlitw:
Droga do wolności - modlitwa uwolnienia [ ZOBACZ KONIECZNIE]
Wybór stanu życia albo odpowiedniej osoby do małżeństwa staje się coraz trudniejszym zadaniem. Jest mnóstwo różnych czynników, którymi można by tłumaczyć taki stan rzeczy.
Gościem Tematu Dnia była Katarzyna Straburzyńska, psycholog i autorka książki pt: „Dotyk Miłości”, która w rozmowie z Piotrem Otrębskim podzieliła się świadectwem swojego życia.
1. Chrystus ma większą moc niż diabeł. "Czego chcesz od nas Jezusie Nazarejczyku? Przyszedłeś nas zgubić. Wiem, kim jesteś: Święty Boży", krzyczały demony w Ewangelii św. Marka 1:24.
Święty Bazyli Wielki, biskup i doktor Kościoła
"Jak mnie umiłował Ojciec, tak i ja was umiłowałem. Wytrwajcie w mojej miłości" (J 15, 9).
28 grudnia wspominamy Świętych Młodzianków. Mowa o męczennikach, dzieciach z Betlejem zabitych w "rzezi niewiniątek", z rozkazu Heroda Wielkiego. Władca chciał zgładzić Dzieciątko Jezus.
Nie wszyscy mogą cieszyć się radosnymi i spokojnymi świętami. Są takie miejsca na świecie, gdzie nasi bracia w wierze doświadczają okrutnych prześladowań. Wspominając dziś świętego Szczepana, pamiętaj w modlitwie również o prześladowanych chrześcijanach.
Dziś, w święto Bożego Narodzenia, zachęcamy do odmówienia przepięknej litanii do Dzieciątka Jezus. Niech przychodzący na ten świat Pan przyniesie nam pokój, prowadząc nas wszystkich do zbawienia i pomagając naszej Ojczyźnie pozostać Mu zawsze wierną.
Polski jezuita, ksiądz Jacek Oniszczuk, zginął masywie Gran Sasso we włoskiej Abruzji. Powodem było zejście lawiny.
Przyszli jak zwykle nocą. W małym pokoiku w domu przy via Santa Maria degli Anieli panował mrok i na wyciągnięcie ręki nie było nic widać, ale oni poruszali się tak, jakby byli u siebie. Zbliżyli się do łóżka, w którym spał o. Pio. Tłum postaci, ciemniejszy niż otaczająca ciemność, stłoczył się nad jego głową. Zaczęli coś szeptać mu na ucho, obiecywać, przekonywać, perswadować. Po chwili zakonnik zerwał się z posłania. Nie był zaskoczony ani przerażony. Znali się przecież od lat...
Podczas jednej z wizji Chrystus przekazał św. Gertrudzie słowa poniższej modlitwy, która jak oświadczył, gdy odmawiana jest z miłością i pobożnością, uwalnia za każdym razem z czyśćca tysiąc dusz.Przyjaciel św. Jana Maciasa – św. Jan Ewangelista, objawił mu, że jego modlitwy uwolniły niemal półtora miliona dusz z ich więzienia. Powiedziano, że w chwili jego śmierci niebiosa się otworzyły i dusze te pośpieszyły na ziemię, by odprowadzić go do nieba. Cóż za powitanie! Uwalniając dusze czyśćcowe, przyśpieszając ich wejście do nieba, zapewniamy sobie wdzięczność całego raju, wykuwamy więzi przyjaźni z jego mieszkańcami.- Króluj nam ChrysteMODLITWA ŚW. GERTRUDY