Tag

Tag: Jezus Chrystus

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Jezus Chrystus.

Szatan w wieczerniku

Szatan w wieczerniku

Judasz siedział w wieczerniku, w zasięgu ręki Jezusa. Byli bardzo blisko. Malarze często malują go na końcu stołu. A on siedział bliżej niż Piotr. Jezus włożył mu do ust kawałek chleba zanurzonego w sosie, był to znak dla Piotra i Jana. Ważne jest stwierdzenie św. Jana – „po spożyciu tego chleba, podanego przez samego Jezusa, wszedł w niego szatan” (J 13, 27). Jezus miał władzę nad szatanem, ale Judasz zaprosił szatana do wieczernika, a Jezus się na to zgodził. Zgodził się również, aby szatan wszedł w Judasza, bo szanował wolność swojego ucznia. Opętany Judasz To jedna z najbardziej szokujących scen w Ewangelii. Opętanie Judasza w wieczerniku na oczach Jezusa ze wszystkimi konsekwencjami, tak dla Jezusa, jak i Judasza. Wiemy, że Judasz za trzydzieści srebrników wskazał Jezusa i miejsce gdzie Go można aresztować. Judasz lubił pieniądze, ale wierzył, że Jezus użyje swojej mocy i nie zostanie aresztowany. On będzie miał pieniądze, a Jezus objawi swą moc. Stało się inaczej. Judasz z przera

fot. Toshihiro Gamo, wikimedia

Świadectwo

Świadectwo: Wyszedłem z piekła jogi

"Usłyszałem ogłoszenie: "Joga - relaks, dobre samopoczucie - zajęcia pod wskazanym adresem". Ośrodki o podobnym profilu działają aktualnie pod różnymi nazwami. Wówczas nie miałem pojęcia, co to jest joga, ale wydawało mi się, że właśnie w niej znajdę odpowiedź na moje pytania."

Oto historia nawróconego ... okultysty! PRZECZYTAJ

Świadectwo

Oto historia nawróconego ... okultysty! PRZECZYTAJ

ORYGINAŁ który ulegał zmianom w zależności od powiewu wiatru i potrzeb finansowych. Kiedy już autor tego tekstu zauważył że rezygnacja z tarota uczyniła go biednym, postanowil wrócić i w ten sam sposób zadbać o swoją kieszeń, oczywiście na naiwnych.

Nie ma zbawienia poza Jezusem Chrystusem i Kościołem świętym!

Kościół

Nie ma zbawienia poza Jezusem Chrystusem i Kościołem świętym!

Jezus Chrystus jest jedynym pośrednikiem i drogą zbawienia. Inne religie mogą tylko PRZYGOTOWAĆ na przyjęcie Ewangelii, ale w istocie stanowią raczej PRZESZKODĘ na drodze do zbawienia. NAJNOWSZA KSIĄŻKA BENEDYKTA XVI - OSTATNIE ROZMOWY - WSZYSTKIE TAJEMNICE PONTYFIKATU BENEDYKTA! Kongregacja Nauki Wiary

amulety "Nazar", fot youtube

Zagrożenia

Demoniczne muzułmańskie 'oko proroka' to niebezpieczny amulet!

Na europejskich straganach i w kioskach z pamiątkami możemy natknąć się na koraliki i ozdoby z owalnymi wzorami, przypominające gałkę oka o granatowej tęczówce, nieraz ze złotą obwódką. Często sprzedający nawet nie wie co posada, a i kupujący nieraz myśli, że jest to wyłącznie ozdoba.

najprawdopodobniej ostatnie zdjęcie św. Maksymiliana M. Kolbego wykonane w  ostatnich dniach stycznia 1941 roku w Niepokalanowie. Widoczny na zdjęciu niemiecki oficer był  komendantem obozu dla przesiedleńców w Niepokalanowie, który kończył służbę w tym

Kościół

Św. Maksymilian: chcę pracować, cierpieć i umrzeć dla Chrystusa

„Dozwól mi chwalić Cię, Panno Przenajświętsza. Dozwól, bym dla Ciebie i tylko dla Ciebie żył, pracował, cierpiał, wyniszczył się i umarł” – te słowa św. Maksymilian M. Kolbe zapisał na długo przez wybuchem II wojny światowej. Stały się one dewizą jego życia. Analizując jego życiorys uczciwie trzeba przyznać, że wypełnił je od początku do końca. Jaki był ten koniec wszyscy wiedzą. Maksymilian zmarł śmiercią męczeńską w celi głodowej obozu Auschwitz dokładnie 14 sierpnia 1941 roku. Ofiarował swoje życie w zamian za innego więźnia. Ale ta droga do męczeństwa nie zaczęła się na placu apelowym w ostatnich dniach lipca 1941 roku. Jej początek trzeba przesunąć na pierwsze dni wojny. Cofnijmy się zatem do początku września 1939 roku.

Oto wizja Ojca Pio dotycząca końca świata!

Kościół

Oto wizja Ojca Pio dotycząca końca świata!

Przeczytajcie o wizji końca świata, jaką przedstawił Ojcu Pio Chrystus. Wg tej przepowiedni apokaliptyczne wydarzenia na świecie mają trwać trzy dni, po których na ziemię mają przyjść aniołowie zwiastujący pokój.

Trener Portugalczyków: Moją inspiracją jest Jezus Chrystus

Trener Portugalczyków: Moją inspiracją jest Jezus Chrystus

Na początku roku w rozmowie z portalem Expresso Santos Santos wyznał, że jego inspiracją w życiu jest Jezus Chrystus. "Wierzę, że On zmartwychwstał. Ponieważ bycie chrześcijaninem oznacza pewność, że Chrystus zmartwychwstał. Apostoł Paweł powiedział wyraźnie: „Gdyby Chrystus nie zmartwychwstał, próżna byłaby nasza wiara”. Ale on żyje! Ta prawda jest bardzo prosta i nie należy jej komplikować. Wierzę w zmartwychwstanie, w to, że nasze życie tutaj jest tylko etapem i nie kończy się na ziemi, że nie umieramy na zawsze. Jezus żyje w nas i pośród nas".