Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Biedroń będzie miał nową fuchę? Ma walczyć z homofobią w Europie

Rodzina

Biedroń będzie miał nową fuchę? Ma walczyć z homofobią w Europie

A najlepszym dowodem na to jest poseł Robert Biedroń, który teraz szykuje się do przyjęcia funkcji sprawozdawcy Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy ds. LGBT. – Nie potwierdzam, że będę kandydował. Potwierdzam jednak, że jestem zainteresowany kandydowaniem – mówi „Rzeczpospolitej” poseł Ruchu Palikota Robert Biedroń. Jak ustaliła „Rz", to on ma największe szanse na objęcie tego stanowiska.

fot. FreeDigitalPhoto

Gej w sportowej szatni

A może ci panowie rzeczywiście tak uważają? Jeśli tak, to w konsekwencji powinniśmy zgodzić się, by w jednej szatni i pod jednym prysznicem przebywali nadzy lub roznegliżowani sportowcy obu orientacji seksualnych i obu płci. Bo jeśli nagość nie wywołuje żadnych świadomych lub podświadomych reakcji o zabarwieniu erotycznym, jeśli przebywanie w jednej szatni czy saunie, mycie się pod sąsiadującymi ze sobą prysznicami itp. nie może mieć najmniejszych negatywnych konsekwencji, to wprowadźmy taką zasadę w całym sporcie, i nie tylko tam. Nie dzielmy sportowych szatni na męskie i żeńskie, nie dzielmy przebieralni na basenach, nie oznaczajmy kółkiem i trójkątem toalet.

Bp Józef Zawitkowski (fot. Diecezja.lowicz.pl)

Kościół

Bp Zawitkowski: Bez modlitwy zdziczejesz, potem przyjdzie oziębłość, seks

„Człowieku dożynkowy, ostrzegam Cię. Bez Komunii, bez modlitwy - zdziczejesz, a potem przyjdzie oziębłość, seks i wyznasz: Ale ja jestem niewierzący! Nie mów tak nigdy! Łaskę wiary dał ci Pan Bóg, rodzice tak dużo zainwestowali w ciebie, abyś był szlachetnym i mądrym. Zdeptałeś to wszystko! Więc jesteś kłamcą, oszustem i przekrętem, ochrzczonym draniem!” - mówił w ostrych słowach bp Józef Zawitkowski.

Fot. Morgue File

Katoliccy księża błogosławią pary homoseksualne?

Stowarzyszenie „Adamim”, przyjmujące za swój cel promocję homoseksualizmu w Kościele, proponuje parom homoseksualnym błogosławieństwo w czasie nabożeństwa w kościele. Aninomowi katoliccy księża zwierzają się też na stronie interntowe z przeżyć homoseksualnych. Jeden z nich, podpisujący się jako „Mario, ksiądz katolicki”, opowiada min. o wizytach w klubach gejowskich, lekturach gejowskich czasopism, czy wielokrotnym udzielaniu noclegu homoseksualistom. Ksiądz zapewnia również, że od pewnego czasu „czyta Biblię przez gejowskie okulary”.

Sebastian Moryń (fronda.pl)

Tupet zideologizowanych osobników. Wiśniewska i Lis to po prostu ignoranci moralni!

Katarzyna Wiśniewska, dziennikarka coraz mniej popularnej „Gazety Wyborczej” uraczyła nas artykułem pt. „Przed rozpoczęciem roku szkolnego Episkopat straszy edukacją seksualną i etyką”. Dowiadujemy się z niego, że List Episkopatu odczytany w dniu dzisiejszym w polskich kościołach, stanowi atak na etykę, która jest nauczana w niektórych polskich szkołach. Byłem na Mszy Świętej, wysłuchałem listu, oraz go ponownie przeczytałem i nie dopatrzyłem się żadnego ataku na lekcję etyki dokonaną przez polski Episkopat. Jest za to krytyka tzw. edukacji seksualnej, która nie respektuje chrześcijańskich wartości, a jedynie propaguje ideologiczną papkę młodzieży. Ale to oczywiste dla wszystkich.

fot. cosurro/sxc.hu

Homokalendarium

Uzależnieni od środków chemicznych podlegają potężnym mechanizmom metabolicznym, a jednak potrafią powstrzymywać się od picia, ćpania czy nałogowego palenia. Człowiek potrafi bowiem przekraczać swoje determinizmy, wręcz w tym manifestuje się nasze człowieczeństwo. Gdybyśmy pozostali na etapie ulegania biologicznym determinizmom, czym różnilibyśmy się od zwierząt? Osoba podlegająca homoseksualnym skłonnościom, jeśli podejmuje zachowania homoseksualne, to nie dlatego, że nie może im nie ulec, ale dlatego, że je akceptuje. Ale ma wybór, temu wyborowi nie może zaprzeczyć, ani się od niego odwrócić. Być może dlatego wielu eksgejów już po przyjęciu homoseksualnej tożsamości mówiło o trawiącej ich przez całe lata egzystencjalnej pustce i życiu w aksjologicznym chaosie. Problem homoseksualizmu w istotny sposób odciska się na dyskursie społecznym w cywilizacji zachodniej w ciągu ostatnich pięćdziesięciu lat. Dyskusje o statusie homoseksualizmu i społecznym miejscu związków homoseksualnych rozpa

Manifestacja Czuwających we Francji (fot. ctb-lyon/Wikimedia Commons)

Lewicowa dyktatura: rząd zabrania demonstracji antygejowskich, a policja zastrasza przeciwników homomałżeństw

Czuwający to niekonwencjonalna forma wyrażenia dezaprobaty dla legalizacji tak zwanych małżeństw homoseksualnych. Czuwający nie manifestują, ale spotykają się w jednym miejscu, zapalają świece i milczą, czytają kluczowe dla naszej cywilizacji teksty, niekiedy również śpiewają. Inicjatywa objęła ta w sposób spontaniczny praktycznie całą Francję. Uczestniczą w niej przede wszystkim młodzi.Od 11 sierpnia trwa tak zwanych marsz czuwających. Codziennie spotykają się oni w innym mieście. Dzisiaj są w Nantes. Na 31 sierpnia zaplanowany został ostatni etap tego marszu w Paryżu. Czuwający nie przejmują się zakazami policji. „W tym kraju istnieje wolność przemieszczania. Nie potrzebuję niczyjego pozwolenia, by czytać na ulicy teksty Camusa czy Bernanosa” – oświadczył Gaultier Bès, rzecznik prasowy czuwających.

fot. Youtube

Zabójcze postulaty dla Ameryki Łacińskiej

Dokument, zatytułowany „Montevideo consensus”, wzywa te rządy, które zabraniają aborcji, do „rozważenia naprawienia ich praw... biorąc pod uwagę dobrowolne zakańczanie ciąży w celu chronienia życia i zdrowia kobiet i młodych dziewcząt”.

fot. Wikipedia

Homoseksualiści z Austrii mogą adoptować dzieci

Nowe prawo weszło w życie 1. sierpnia i pozwala parom homoseksualnym adoptować dzieci, mimo, że „małżeństwo” homoseksualne jest w Austrii nielegalne. Pary, które chcą żyć razem, mogą wnosić o zarejestrowanie ich związku. Zmiana prawa adopcyjnego jest konsekwencją decyzji Europejskiego Trybunału Praw Człowieka, który w lutym przyznał rację Austriaczce, której w kraju nie pozwolono na adopcję dziecka jej partnerki.