Tag

Tag: Ewa Kopacz

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Ewa Kopacz.

Schetyna: Ewo, trzymaj ster. Kopacz: No, jak miło

Schetyna: Ewo, trzymaj ster. Kopacz: No, jak miło

- Dzisiaj, jutro i pojutrze kapitanem jest Ewa Kopacz – powiedział Grzegorz Schetyna, który jeszcze kilka dni temu zapowiadał zmianę kierownictwa partii. Z kolei Ewa Kopacz przypomniała, że w nocy z soboty na niedzielę następuje zmiana czasu.

Awaria w TVP? Piękne zdjęcie "oszusta III RP"

Awaria w TVP? Piękne zdjęcie "oszusta III RP"

Portal TVP Info, tak samo jak telewizyjna wersja mediów publicznych, nie ustaje w propagowaniu Platformy Obywatelskiej i zwalczaniu Prawa i Sprawiedliwości. Szukać obiektywnych informacji o polskiej politycy raczej tam nie sposób. Stąd zadziwiła nas dzisiejsza czołówka portalu, która wyglądała na kwadrans przed 10 tak:

fot. Przemysław Jahr / Wikimedia Commons

Cejrowski zmuszony na PiS? Kto go zmusza?

– Trochę nie mamy wyjścia, bo trzeba wywalić Kopacz do śmietnika, więc zmuszeni jesteśmy głosować na PiS, ale PiS wcale mi się nie podoba – mówił na antenie TV Republika Wojciech Cejrowski. – Wiążę coraz mniejsze nadzieję z tymi wyborami. Oglądałem debatę pani Szydło z tą drugą, Kopacz. Podczas debaty wyglądały podobnie, nawet fryzury miały jednakowe. Jeżeli chce się wygrać debatę, trzeba się różnić radykalnie na poglądy i na wyglądy – ocenił Cejrowski. – Trochę nie mamy wyjścia, bo trzeba wywalić Kopacz do śmietnika, więc zmuszeni jesteśmy głosować na PiS, ale PiS wcale mi się nie podoba – podzielił się swoją opinią podróżnik. – To są socjaliści i jako że nie ma jednomandatowych okręgów wyborczych, nie ma tam kandydatów z osobowością. Tylko miałcy urzędnicy partyjni. Nie rozumieją pieniądza, bo żaden nie był w biznesie i żaden nie stracił własnych pieniędzy – dodał.

Co za tupet! Kopacz mówi kiedy Andrzej Duda będzie naprawdę Prezydentem wszystkich Polaków

Co za tupet! Kopacz mówi kiedy Andrzej Duda będzie naprawdę Prezydentem wszystkich Polaków

<<< JAK BÓG CHRONI NAS PRZED NIEBEZPIECZEŃSTWAMI? PRZEKONAJ SIĘ SAM! >>> Kopacz tłumaczyła, że jej rząd zgodził się na przyjęcie 7 tys. uchodźców. – Ja bym chciała przyjąć oczywiście te matki z dziećmi (…), ale przede wszystkim uchodźców, a nie imigrantów – dodała. – Chcę przyjąć tych, którzy uciekają z powodu obawy przed utratą życia lub zdrowia. Odnosząc się do prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego Kopacz stwierdziła, że były premier kreuje się na człowieka bez wad. – Nigdy nie przyzna się on do tego, że coś mu nie wyszło i uważa, że tylko oponenci polityczni mają wady – powiedziała Kopacz, przekonując, że jeśli największa partia opozycyjna dojdzie do władzy "przyniesie szkody polskiemu społeczeństwu".

Terlikowska:  Pani Premier, aborcja to nie prawo kobiety

Terlikowska: Pani Premier, aborcja to nie prawo kobiety

W 2008 roku media i najbliżsi próbowali zmusić do aborcji 14-latkę z Lublina, którą dziennikarze nazwali „Agatą”. Dziewczynka długo broniła się przed zabiciem swojego dziecka, ale w końcu uległa. I choć można je było uratować, to ostatecznie zostało ono zabite. Do sprawy włączyła się Ewa Kopacz, wówczas minister zdrowia, która osobiście wskazała matce dziewczynki miejsce, w którym można było dokonać aborcji. Ewa Kopacz tak wtedy tłumaczyła swoją decyzję: „Nie mam powodu w tej chwili do tego, aby mieć poczucie jakiejkolwiek winy. Wręcz przeciwnie. Mam pewien dyskomfort wynikający z moich przekonań, ale niezależnie od tego - jako urzędnik dopełniłam swojej roli”. Grunt to dobre samopoczucie urzędnika.

Mamrot wyznaniowy Kopacz

Mamrot wyznaniowy Kopacz

Ciekawe czego się tak obawia premier Rzeczypospolitej, państwa z wielkimi tradycjami kościoła otwartego, którego patronem jest święty Jan Paweł II, że mówi nam takie oto słowa: „Biję dziś na alarm, jeszcze nie jest za późno. Jeszcze mamy państwo demokratyczne, a nie republikę wyznaniową”. A na mini-wiecu, bezpośrednio po wyjściu ze studia, ale jeszcze w gmachu TVP podkreśla, że jej największe obawy związane są z niebezpieczeństwem powstania państwa wyznaniowego.

UE nie powstrzyma budowy Nord Stream 2

UE nie powstrzyma budowy Nord Stream 2

Twierdzenie Ewy Kopacz o silnej pozycji w unii energetycznej nijak ma się do faktów. Rząd PO zgodził się na zapis o potrzebie wypierania węgla z europejskiej gospodarki – pisz Potr Naimski, wiceminister gospodarki w rządzie PiS.