Tag

Tag: Ewa Kopacz

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Ewa Kopacz.

Polacy niezadowoleni z pracy rządu

Polacy niezadowoleni z pracy rządu

Co piąty badany pozytywnie ocenia działania rządu, a co setny (1 proc.) ocenia je bardzo dobrze. Z kolei pracę Rady Ministrów źle ocenia ponad dwóch na trzech badanych, przy czym blisko jedna czwarta Polaków (23 proc.) ma na temat działań rządu bardzo złe zdanie. Co dziesiąty Polak (10 proc.) nie ma zdania na ten temat.W porównaniu z wynikami z maja pogorszyła się ocena pracy rządu – o 3 punkty procentowe spadł odsetek ocen pozytywnych.

Tomasz Siemoniak (fot. media)

Siemoniak: Sikorski to wybitny polityk

– Nie wyobrażam sobie PO bez Radosława Sikorskiego – mówił Siemoniak w TVP Info. - To wybitny polityk, z ogromnym dorobkiem w polskiej polityce i Platformie. Jest potrzebny Polsce i Platformie. Miałem zaszczyt z nim współpracować przez kilka lat.

Ewa Kopacz nie powie o Polsce "mój kraj"

Ewa Kopacz nie powie o Polsce "mój kraj"

Wczoraj w programie „Fakty po faktach” w TVN24, gościem Anity Werner była premier Ewa Kopacz i w związku z tym, że ta wizyta była zapowiadana od sobotniej konwencji Platformy, wydawało się że zaprezentuje w zaprzyjaźnionej telewizji przynajmniej jedno ważne przesłanie, z którym Platforma pójdzie do wyborów parlamentarnych.