Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Fot. Łukasz Kuchta, Wikipedia

Rodzina

Doda ma kontakt z drzewem. Jak się do niego przytuli czerpie energię

W wywiadzie dla tygodnika „Gwiazdy” Doda wyznała, że nie przepada za dziećmi. - Dzieci nie wyzwalają we mnie kompletnie żadnych uczuć. Bardziej niż dzieci wzruszają mnie zwierzęta. To dlatego, że mój ojciec jest za pan brat z naturą i uczył mnie tego od dziecka. W moim przypadku emocje, które wyzwalają dzieci w ich matkach, wyzwalają małe, bezbronne zwierzęta. Natomiast kompletnie tego nie czuję, jeżeli chodzi o rasę ludzką – oznajmiła.

Prof. Zbigniew Lew-Starowicz (fot. Wikipedia)

Prof. Zbigniew Lew-Starowicz: Gender podoba się tylko elitom

W rozmowie z Mariuszem Cieślikiem, jaka ukazała się w najnowszym wydaniu „Plus Minus” prof. Zbigniew Lew-Starowicz mówi o przemianach obyczajowych, do jakich doszło w Polsce. Wymienia coraz częstsze rozwody, życie w konkubinacie, coraz późniejszy wiek zawierania małżeństw i decydowania się na dziecko oraz jawną aktywność seksualną młodzieży, która kiedyś była nie do pomyślenia, a dziś jest na porządku dziennym.

fot. sxc/.hu

NIK znowu sprawdzi, czy szkoły mogą przyjąć sześciolatki

- To będzie kontrola sprawdzająca, która będzie dotyczyć nie tylko skontrolowanych już szkół, bo wszystkie inne mogłyby wówczas spocząć na laurach. W ramach tej kontroli sprawdzimy także szkoły dodatkowe, by dowiedzieć się, czy wszystkie są przygotowane na to, żeby najmłodsze dzieci mogły rozpocząć naukę - stwierdził dziś na antenie radiowej „Trójki” Krzysztof Kwiatkowski prezes NIK. Dodał, że ze względu na wiek dzieci nauka ta musi wiązać się z zabawą.

Stop gender (fot. Archiwum Frondy)

STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem

Dzięki temu, że Maryja odpowiedziała „tak–fiat-niech mi się stanie” na Boży plan zbawienia, dzięki temu, że Józef uczynił tak, jak mu polecił Anioł Pański, przeżywamy od ponad dwóch tysięcy lat najbardziej rodzinne święta: Święta Bożego Narodzenia. Ojciec, matka, dzieci, dziadkowie, dalsza rodzina, czasem także przyjaciele i ta jedyna niepowtarzalna atmosfera ciepła, miłości i bliskości Boga. Każdy z nas cieszy się już na to przeżycie, oczekuje go, mimo, że nie zawsze wszystko w życiu codziennym ma tak radosną tonację.