Masz siwe włosy? To może być oznaka choroby!
Siwe włosy są oznaką starzenia się, jednak okazuje się, że nie tylko! Mogą być również znakiem, że z naszym organizmem dzieje się coś niedobrego! I tak siwe włosy mogą być spowodowane przez:
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem choroba.
Siwe włosy są oznaką starzenia się, jednak okazuje się, że nie tylko! Mogą być również znakiem, że z naszym organizmem dzieje się coś niedobrego! I tak siwe włosy mogą być spowodowane przez:
Kamil Durczok w lipcu ubiegłego roku spowodował wypadek. Był wówczas pod wpływem alkoholu. Po kilku miesiącach przerywa milczenie i przyznaje. ,,Jestem alkoholikiem" - pisze na Twitterze dziennikarz
Niepokojące doniesienia z Wielkopolski. Na terenie fermy drobiu w Topoli-Osiedlu odkryto ognisko ptasiej grypy. Służby weterynaryjne mają przeprowadzić na terenie 31 wielkopolskich ferm dochodzenie, która ma wykazać, w jaki sposób ptaki zostały zarażone – informuje Wojewódzki Lekarz Weterynarii w Poznaniu Andrzej Żarnecki.
"Gwiazda" protestów antyrządowych i stała uczestniczka spotkań z politykami PiS'u, na których głównie wszczyna awantury, Magdalena Klim zwana "Rudą z KOD" znów "zabłysnęła".
Krótko po poważnej operacji, o kulach i... w pracy. Choć na ważnych głosowaniach w sprawie reformy sądownictwa zabrakło dużej grupy posłów zarówno koalicji rządzącej, jak i opozycji, w Sejmie pojawił się za to... prezes Prawa i Sprawiedliwości, Jarosław Kaczyński.
Redaktor naczelny "Newsweeka", Tomasz Lis opuścił szpital. Dziennikarz zamieścił na Twitterze wymowny komentarz.
Redaktor naczelny "Newsweeka", Tomasz Lis trafił do olsztyńskiego szpitala. Dziennikarz przyjechał do Olsztyna, aby przeprowadzić wywiad z sędzią Pawłem Juszczyszynem.
Prof. Romuald Szeremietiew, były minister obrony narodowej trafił do szpitala. Jak dodawał, jego problemy zdrowotne są efektem trudnych doświadczeń.
Myśli samobójcze są chorobą. Można by je nazwać rakiem psychiki. Rakiem, z którym walczy ludzkość od wieków, ale ciągle zbyt często przegrywa. Co to za rak?
Minister zdrowia z centroprawicowej partii Coalition Avenir Québec zapowiedziała konsultacje w prowincji Quebec w sprawie wprowadzenia nowego prawa, które umożliwiłoby lekarzom poddawanie eutanazji pacjentów cierpiących na chorobę Alzheimera, demencję i inne choroby zwyrodnieniowe. Minister Danielle McCann powiedziała, że poparcie dla takich konsultacji wyrażają wszystkie partie.
Nocne poty to bardzo wstydliwa dolegliwość i jeżeli się powtarza, nie można jej bagatelizować! Nadmierne pocenie powinno wzbudzać niepokój, gdyż może być to objaw różnych chorób.
Ks. Piotr zmaga się z chorobą w ogromnej pokorze. Przez wiele lat robił to po cichu – nic o niej nie mówiąc, nie czekając na politowanie. W tej chwili wszyscy wiemy, że choroba jest nieustępliwa, powoduje coraz większe cierpienie. Potrzebne jest leczenie, operacje. Ksiądz też coraz więcej o niej mówi.„Boli?– Bólu nie czuję. To ograniczenie ruchowe, brak koordynacji. Przewróciłem się już może z 30, 40 razy.– Czyli żartów nie ma?– Bywa niebezpiecznie. Jak upadam, np. ze schodów, to myślę, żeby jakoś ręce pochować i przyjąć ciałem ciężar uderzenia.– To choroba Parkinsona?– Tak.– Można ją zatrzymać?– Można ją spowolnić i to się w dużym stopniu udaje. Ale po jakimś czasie zawsze sunie do przodu. Pół milimetra, centymetr, ciągle dalej”. („Idę po śmierć, idę po życie” Krzysztof Tadej)Przykład zorganizowanego przez Jezuitów z Łodzi postu za ks. Michała Misiaka pokazał moc modlitwy. Proponujemy tutaj podobną formułę: post i modlitwa w określony dzień – 2 grudnia – w dowolnej formie. Może o chle
Za rezygnację z przekazywania życia i stosowanie antykoncepcji trzeba niekiedy zapłacić wysoką cenę. Świadectwem tego jest rozporządzenie wydane przez Włoską Agencję Leków (Aifa). Odtąd na wszystkich antykoncepcyjnych środkach hormonalnych musi widnieć ostrzeżenie, że ich zażywanie może prowadzić do depresji lub skłonności samobójczych.
Prezydent Andrzej Duda wraz z małżonką Agatą Kornhauser - Dudą oprócz pełnienia oficjalnej działalności politycznej, bierze także udział w różnych charytatywnych przedsięwzięciach.
„Zapewniam, że uczynię wszystko co w mojej mocy, by uczynić z Senatu miejsce, które będzie kuźnią najlepszego prawa, w którym będą królowały szacunek, przyzwoitość, praworządność, honor, prawda i normalna praca merytoryczna” - mówił dziś Marszałek Senatu Tomasz Grodzki w trakcie swojego wystąpienia w TVP.