Za szparagi zawijane w boczek dałbym się pokroić! - zdjęcie
21.06.21, 13:35Fot. via: Pixabay

Za szparagi zawijane w boczek dałbym się pokroić!

10

Gdy tylko rozpoczyna się sezon na szparagi – od razu myślę o daniu, które wprost uwielbiam i na które niecierpliwie czekam każdego roku. To szparagi zawijane w boczek – każdy powinien spróbować tego przysmaku!

Kup:

  • 0,5 kg szparagów
  • Około 200 g wędzonego boczku, najlepiej od razu w dość cienkich plasterkach.

Przepis:

Najpierw umyj oraz obierz z włókien szparagi. Potem każde warzywo ściśle owiń plasterkiem boczku, po czym ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Tak przygotowane szparagi należy piec w temperaturze około 200 stopni Celsjusza, przez 25 minut.

Smacznego!!!

Komentarze (10):

Ks.Plwocina2021.07.24 21:35
Tak przygotowaną szparagi wsadzam sobie z lubością w odbyt.Pycha!
Szumem2021.07.14 21:05
Zawiń sobie fajfusa w boczek i daj Abdulowi do ssania
Adam2021.07.4 20:55
Nasz dziadunio opowiada,że przed wojną w ich wiosce ,położonej obok Żydaczewa ,każda szanującą się rodzina od rana do wieczora jadła szparagi obwijany ,pysznym wędzonym boczkiem.Przeciętna waga chłopa we wsi wynosiła 145 kg.Dzięki PiSowi już niedługo będziemy jadali jak przed wojną.
ThomasZNiemiec2021.06.21 15:17
Ale boczek jest niekoszerny, czy jest?
Anonim2021.06.21 19:41
Jak ma być koszerny to weźmie się jednego z Auschwitz-Birkenau,
abiturient2021.06.21 15:02
Jadłem. Proszę wybaczyć może zbyt mocne słowo na ten temat: "wielkie gówno"!
coś ci się słonko pomyliło2021.06.21 17:01
to dlatego, że Polacy są od zbierania a nie od jedzenia szparagów.
dnvp2021.06.21 19:40
Przed zjedzeniem było najpierw umyć z tego "wielkiego gówna"!
abdullah2021.06.21 13:51
jak jesteś pisowcem to życzę ci aby ciebie pokroili i spełnili twoje życzenie
Anonim2021.06.21 13:51
Pokroimy cię jak boczek, wkręcimy w ciebie szparagi i wyrzucimy do WYCHODKA SZAJS !!!!