06.06.20, 10:05Fot. via Pixabay

Za szparagi zawijane w boczek dałbym się pokroić!

Gdy tylko rozpoczyna się sezon na szparagi – od razu myślę o daniu, które wprost uwielbiam i na które niecierpliwie czekam każdego roku. To szparagi zawijane w boczek – każdy powinien spróbować tego przysmaku!

Kup:

  • 0,5 kg szparagów
  • Około 200 g wędzonego boczku, najlepiej od razu w dość cienkich plasterkach.

Przepis:

Najpierw umyj oraz obierz z włókien szparagi. Potem każde warzywo ściśle owiń plasterkiem boczku, po czym ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Tak przygotowane szparagi należy piec w temperaturze około 200 stopni Celsjusza, przez 25 minut.

Smacznego!!!

Komentarze

Marta2020.06.7 12:04
Co za głupi tytuł: za szparagi dałby się pokroić? Trzeba myśleć co się mówi i co to znaczy, a nie gadać jak papuga.
antoni.s2020.06.6 21:10
Niech sobie szparagi żrą niemcy,polscy patrioci jedzą tylko cebulę i kartofle w łupinach według frądowych przepisów.
brat Hyeronim2020.06.6 16:30
Dziś sobota suchych dni, a wy tu mięsko reklamujecie. Brawo wy.
La donna mobile2020.06.6 14:57
Nie smakują mi.
Polexit2020.06.6 13:25
Powiem szczerze: próbowałem i bardzo nie lubię tego. Nie tylko wg mnie: danie dla snobów!!!
taro2020.06.6 13:24
z tego co wiem to zielone szparagi sa naziemne i sie ich nie obiera,co najwyzej odcina przyschnieta czesc przyziemna.