Czosnek i wino na raka

W niewielkim ząbku czosnku mieści się szereg korzystnych dla zdrowia związków, niemalże cała apteka. W połączeniu z czerwonym winem, które samo w sobie ma dobroczynne właściwości a dodatkowo przez macerację ekstraktuje jego moc otrzymamy nalewkę o silnych właściwościach leczniczych.


Sposób przygotowania:

 

12 ząbków krajowego czosnku obrać i pokroić na ćwiartki, zalać ½ litra dobrego, gronowego czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego wina.

Pozostawić do maceracji w szklanym słoiku w miejscu słonecznym, np. na oknie na okres 2 tygodni.

2-3 razy dziennie wstrząsać

Po 2 tygodniach przecedzić, przelać do szklanej ciemnej butelki.

Dawkowanie:

Przyjmować 3 razy dziennie łyżeczkę mikstury. Kuracje można powtórzyć po 6 miesiącach.


Pomarańcze...

Poniżej przepis na antyrakowy sok na bazie pomarańczy. Ze względu na olbrzymie bogactwo substancji zwalczających wolne rodniki ten koktajkl, pity regularnie, powinien w dużej mierze zapewnić poprawę zdrowia.

SKŁADNIKI:

 

 

1/2 łyżeczki kurkumy

1/8 łyżeczki drobno zmielonego czarnego pieprzu

2 pomarańcze (obrane i z usuniętymi nasionami)

1 cytryna (obrana i z usuniętymi nasionami )

2 łodygi selera

1/2 łyżeczki proszku Matcha zielonej herbaty

1/3 czerwonej kapusty

PRZYGOTOWANIE:

Zrób sok z pomarańczy, cytryny, selera i czerwonej kapusty.

Później mieszasz sproszkowaną zieloną herbatę Matcha z łyżką wrzątku, aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajesz ją do soku.

Później dodajesz kurkumę i czarny pieprz. Wszystko mieszasz i wypijasz!

mod