Czosnek i wino na raka
W niewielkim ząbku czosnku mieści się szereg korzystnych dla zdrowia związków, niemalże cała apteka. W połączeniu z czerwonym winem, które samo w sobie ma dobroczynne właściwości a dodatkowo przez macerację ekstraktuje jego moc otrzymamy nalewkę o silnych właściwościach leczniczych.
Sposób przygotowania:
12 ząbków krajowego czosnku obrać i pokroić na ćwiartki, zalać ½ litra dobrego, gronowego czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego wina.
Pozostawić do maceracji w szklanym słoiku w miejscu słonecznym, np. na oknie na okres 2 tygodni.
2-3 razy dziennie wstrząsać
Po 2 tygodniach przecedzić, przelać do szklanej ciemnej butelki.
Dawkowanie:
Przyjmować 3 razy dziennie łyżeczkę mikstury. Kuracje można powtórzyć po 6 miesiącach.
Pomarańcze...
Poniżej przepis na antyrakowy sok na bazie pomarańczy. Ze względu na olbrzymie bogactwo substancji zwalczających wolne rodniki ten koktajkl, pity regularnie, powinien w dużej mierze zapewnić poprawę zdrowia.
SKŁADNIKI:
1/2 łyżeczki kurkumy
1/8 łyżeczki drobno zmielonego czarnego pieprzu
2 pomarańcze (obrane i z usuniętymi nasionami)
1 cytryna (obrana i z usuniętymi nasionami )
2 łodygi selera
1/2 łyżeczki proszku Matcha zielonej herbaty
1/3 czerwonej kapusty
PRZYGOTOWANIE:
Zrób sok z pomarańczy, cytryny, selera i czerwonej kapusty.
Później mieszasz sproszkowaną zieloną herbatę Matcha z łyżką wrzątku, aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajesz ją do soku.
Później dodajesz kurkumę i czarny pieprz. Wszystko mieszasz i wypijasz!
mod