To przepis na smaczne, ciekawe i dość szybkie śniadanie. Parówki z warzywami w cieście francuskim - jest to niezwykle proste danie, które będzie smakować chyba każdemu.

Potrzeba:

- ciasto francuskie (1 opakowanie)
- parówki
- cukinia
- papryka czerwona
- ewentualnie: pieczarki
- żółty ser
- jajo

Co zrobić:

Ciasto francuskie kroimy na 8 jednakowych pasków.
Cukinię, pieczarki oraz paprykę kroimy w cienkie plasterki.
Na ciasto francuskie wykładamy warzywa i pieczrki, posypujemy je przyprawami - solą, pieprzem; można dodać też nieco podsmażonej cebulki.
Kładziemy parówki tak, aby lekko wystawały za ciasto.
Zawinięte parówki wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

 

A poniżej krótki instruktaż dla jeszcze łatwiejszej i szybszej wersji - z użyciem samego ciasta francuskiego, bez warzyw