Tag

Tag: warszawa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.

youtube.com/salvetv

Polska

Patryk Jaki: To prosty wybór, Jaki - Trzaskowski

"W tej chwili najważniejsze jest coś innego. Nie możemy dopuścić do czwartej kadencji Hanny Gronkiewicz-Waltz, dlatego nie możemy rozdrabniać głosów" - mówił Patryk Jaki komentując najnowsze działania kandydatów na prezydenta Warszawy.

twitter.com

Polska

Jaki staje do walki z korkami w Warszawie! ''Koniec z polityką upokarzania kierowców''

"Zaczynają się znów ogromne korki w Warszawie i chcę zadeklarować, że jeżeli zostanę prezydentem miasta stołecznego Warszawy skończę z polityką upokarzania kierowców. Najwyższy czas, nie wiem, czy to jest śmieszne dla TVN-u, żeby skończyć ze zwężaniem ulic, likwidowaniem miejsc parkingowych, stawianiem wszędzie słupków" - mówił na briefingu prasowym Patryk Jaki, kandydat na prezydenta Warszawy.

facebook.com

Polityka

Trzaskowski ''rozdaje'' nauczycielom stypendia i dodatkowe pensje

"Chcemy dopłacić nauczycielom do pensji, już rada Warszawy wykonała pierwszy krok, jeżeli chodzi o dyrektorów i wychowawców. My chcemy iść o krok dalej, zwłaszcza, jeżeli chodzi o tych młodych nauczycieli, których pensje są na bardzo niskim poziomie" - powiedział Rafał Trzaskowski w trakcie briefingu prasowego.

youtube.com/salvetv

Polska

Patryk Jaki: Jestem za tym, aby in vitro było dopuszczalne

"Tak [jestem za tym, aby in vitro było dopuszczalne]. Mam takie stanowisko jak Konferencja Episkopatu, że lepiej to jakoś uregulować. Nie będę zajmował się ideologią. Jeżeli ten program będzie w momencie, w którym będę obejmował urząd prezydenta Warszawy, jeżeli wyborcy pozwolą, nie będę go kasował" - mówił kandydat na prezydenta Warszawy Patryk Jaki.

twitter.com

Polska

Jaki: Skończymy ten koszmar. Warszawa nie zasługuje na PO

"Wszystkie rządy PO w Warszawie kończyły się aferami. Gdyby spojrzeć dekadę temu – układ warszawski, afera mostowa. Dzisiaj prezydentem jest osoba, która oddaje nieruchomości. Tak wygląda Warszawa za czasów PO." - mówił na konwencji PiSu kandydat na prezydenta Warszawy Patryk Jaki.

twitter.com

Polska

Trwa konwencja PiS. Jarosław Kaczyński: Realizujemy to, co jest istotą demokracji!

"Przed nami 21 szczególnych miesięcy. Miesięcy, w takcie których będziemy mieli 4 kampanie, 4 razy obywatele pójdą do urn, by głosować, by dokonać aktu, który jest istotą demokracji. To będą także miesiące oceny polityki władzy i opozycji. Jeśli chodzi o wybory samorządowe, to sprawa jest dość skomplikowana, bo w przeważającej większości samorządów rządzi opozycja, ale dla nas będzie to przede wszystkim ocena polityki dobrej zmiany" - mówił w trakcie konwencji PiS Jarosław Kaczyński.

Listy PO do rad dzielnic wyciekły do internetu

Polska

Listy PO do rad dzielnic wyciekły do internetu

"Nie znają ich jeszcze główni zainteresowani. Nie wiedzą czy utrzymali się na dwójce czy też partyjne władze zepchnęły ich na dalsze miejsce" - czytamy we wpisie warszawskiego PiS, a chodzi o listy Koalicji Obywatelskiej do rad dzielnic.

150 mln na Teatr Żydowski od Platformy i HGW

Izrael i Żydzi

150 mln na Teatr Żydowski od Platformy i HGW

Jak informuje portal „warszawa.naszemiasto.pl”, rządzona przez Platformę Obywatelską i Hannę Gronkiewicz Walc, Warszawa przeznaczy 150 milionów na Teatr Żydowski. Budowa nowej siedziby Teatru Żydowskiego to jedna z najważniejszych inwestycji samorządowych władz stolicy, które niedawno rozwiązały patriotyczny marsz ku czci Powstańców Warszawskich – co doskonale pokazuje z jakim żywiołem etnicznym wolą się utożsamiać politycy opozycji.

screenshot Youtube

Prawo i Sprawiedliwość

,,Kim jest Patryk Jaki?'' To się nazywa spot!

„Będę zdeterminowany do tego, żeby pomagać ludziom, nawet jeżeli będzie chodziło o tak pogardliwie traktowanego jednego człowieka. Władza publiczna jest od tego, żeby pomagać nawet jednemu człowiekowi” - mówi w opublikowanym dzisiaj spocie Patryk Jaki, kandydat Zjednoczonej Prawicy na prezydenta Warszawy.