Frasyniuk zostanie 'męczennikiem'? Znów nie stawił się w prokuraturze!
Wygląda na to, że Władysławowi Frasyniukowi bardzo zależy na siłowym doprowadzeniu do prokuratury. A jeszcze lepiej, jeżeli pójdzie to w świat, prawda?
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.
Wygląda na to, że Władysławowi Frasyniukowi bardzo zależy na siłowym doprowadzeniu do prokuratury. A jeszcze lepiej, jeżeli pójdzie to w świat, prawda?
'Człowiek sumienia jako człowiek Boży'. Zapraszamy na wykład ks. prof. Tadeusza Guza
„ To żaden koniec kariery. Wręcz przeciwnie – ja wracam do polskiej polityki. To do tej pory czułem się na oucie. Potworną ilość czasu zabierały mi dojazdy i wszystkie biurokratyczne wymogi” - powiedział Janusz-Korwin Mikke na konferencji prasowej.
Na wczorajszym (23.01.2018r.) posiedzeniu niejawnym Komisji Weryfikacyjnej zapadła decyzja o wszczęciu postępowania rozpoznawczego w sprawie nieruchomości przy ulicy Kazimierzowskiej 34, wcześniej Komisja prowadziła w tym przedmiocie postępowanie sprawdzające.
„Poczynania Platformy Obywatelskiej świadczą o braku woli do dekomunizacji. Na Mazowszu ze 103 decyzji na Warszawę przypadło 50 i wszystkie zostały zaskarżone do sądu administracyjnego. Czy chodzi o zostawienie starych nazw, czy może o coś innego? Proszę władze Warszawy, by zostało to wyartykułowane” - powiedział dziś w rozmowie z dziennikarzami wojewoda mazowiecki Zdzisław Sipiera.
Dziś Warszawski Wojewódzki Sąd Administracyjny odrzucił skargę prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz. Chodziło o wydalenie jej pełnomocników z posiedzenia komisji weryfikacyjnej.
"Financial Times" poinformował dziś na swojej stronie internetowej o zaskakujących planach Komisji Europejskiej. Chodzi o to, aby w przyszłej siedmioletniej perspektywie finansowej Unii Europejskiej warunkiem dostępu do środków budżetowych była praworządność.
Przychodzę by służyć zbawieniu ludu Bożego – powiedział bp Romuald Kamiński w czasie ingresu do katedry warszawsko-praskiej. W uroczystościach w stołecznej bazylice św. Michała Archanioła i św. Floriana Męczennika wzięło udział kilkudziesięciu biskupów na czele z Nuncjuszem Apostolskim w Polsce i Prymasem Polski, przedstawiciele władz państwowych i samorządowych, kilkuset kapłanów, osób życia konsekrowanego oraz wierni świeccy.
Prezydent Warszawy Hanna Gronkiewic-Waltz będzie musiała zapłacić grzywnę, jaką nałożyła na nią komisja weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w Warszawie za niestawienie się na posiedzenie dotyczące Poznańskiej 14.
Krzysztof Pieczyński przekonuje, że dzisiejsze pobicie było motywowane politycznie. Zdążył nawet wysmażyć obszerny i wstrząsający wpis na Facebooku.
"Idę dość szybko, żeby złapać tramwaj, mija mnie facet, który krzyczy do mnie "ty pedale", "ty ubeku". Ja mówię, może porozmawiamy, może pan mnie z kimś myli, o co chodzi? I wtedy zaczyna mnie kopać"- mówi znany aktor, Krzysztof Pieczyński w rozmowie z Polsat News.
Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji zajmuje się dziś sprawą kamienicy przy ul. Łochowskiej 38 w Warszawie. Pierwszym świadkiem był dziś burmistrz stołecznej dzielnicy Praga-Północ, Wojciech Zabłocki (PiS), zeznawali również: radca prawny, kurator dla zmarłego Józefa Pawlaka - Zbigniew Paweł Lichocki; Jacek Kucharski z firmy August Capital, która miała kupić budynek przy Łochowskiej; radca prawny, pracownik m.st. Warszawy Anna Zwierz oraz dwójka lokatorów kamienicy przy Łochowskiej 38.
Czy prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz może spać spokojnie? Wygląda na to, że nie. Jak informuje „Fakt” - nastąpił przełom w sprawie warszawskiej afery reprywatyzacyjnej.
Wiceminister sprawiedliwości, Patryk Jaki na antenie Polsat News wyjawił, że kierowana przez niego Komisja Weryfikacyjna przygotowuje raport, który pokaże, ile Warszawa straciła na "dzikiej reprywatyzacji".
Jak informuje portal tustolica.pl, prezydent Warszawy, Hanna Gronkiewicz-Waltz w lipcu ubiegłego roku nabiła rachunek w wysokości 48981,42 zł za korzystanie z służbowego telefonu oraz innych urządzeń mobilnych.