Tag

Tag: warszawa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.

Fot. Pixabay, CC0

Idol PO do HGW: Nie ma afery reprywatyzacyjnej! To polityczne polowanie na czarownice

Jedna z najważniejszych postaci warszawskiej reprywatyzacji, Jakub R., nowy ulubieniec Platformy Obywatelskiej w piśmie skierowanym do prezydent Warszawy stwierdził: „Nie ma afery reprywatyzacyjnej”. Dziś w trakcie posiedzenia komisji okazało się też, że to on miał naciskać na urzędniczkę, aby ta podpisała decyzję zwrotową ws. kamienicy przy Mokotowskiej 36 mimo że ta była jej przeciwna.

zdj. screen TVP Info

Polityka

Marcin P. zeznawał przed warszawskim sądem

Marcin P., założyciel piramidy finansowej Amber Gold, zeznawał dziś przed warszawskim sądem. Były prezes spółki Amber Gold zeznawał jako świadek w procesie cywilnym z pozwu zbiorowego ponad 200 klientów firmy, którzy pozwali Skarb Państwa za zaniechania prokuratury w tej sprawie.

Wiadomo, gdzie w Warszawie stanie pomnik smoleński

Wiadomo, gdzie w Warszawie stanie pomnik smoleński

Na obszarze zielonym między placem Józefa Piłsudskiego a ulicą Królewską - to miejsce, w którym stanie pomnik ofiar tragedii smoleńskiej. O tej decyzji wojewody mazowieckiego poinformował Komitet Społeczny Budowy Pomników śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz Ofiar Tragedii Smoleńskiej 2010 Roku.

zdj. domena publiczna, Wikimedia Commons

74. rocznica zamachu na kata Warszawy, Franza Kutscherę

- Całość trwała bardzo krótko. Lot został od razu postrzelony. Jako drugi wszedł do akcji Kruszynka.Osłaniał mnie. Doszedłem do Kutschery i ostatnie strzały oddałem w głowę. Musieliśmy mieć pewność, że zginął - wspominał Michał Issajewicz, ps. Miś.