Tag

Tag: warszawa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.

PGE chce odbić Warszawę z niemieckich rąk

PGE chce odbić Warszawę z niemieckich rąk

Polska Grupa Energetyczna chce odbić rynek konsumencki energii elektrycznej w Warszawie z rąk Niemców. Obecnie niemiecka firma Innogy sprzedaje prąd aż 930 tysiącom klientów indywidualnych. PGE Centrum, spółka odpowiedzialna PGE, stworzyła teraz markę Lumi i chce stanąć do walki z niemieckim gigantem.

Screenshot Youtube

Cywilizacja śmierci

''Jestem za życiem'': Tysiące ludzi w Marszu Świętości Życia, który przeszedł ulicami Warszawy

Tysiące mieszkańców Warszawy przeszły dziś Traktem Królewskim w XIII Marszu Świętości Życia pod hasłem "Jestem za życiem". - Jesteście świadkami tego, że życie ludzkie jest święte - podkreślił kard. Kazimierz Nycz podczas Mszy w archikatedrze warszawskiej, która poprzedziła marsz. – Idziecie nie po to, aby manifestować przeciwko komuś, ale by być świadkami, że życie jest święte – podkreślił metropolita warszawski i dodał, przywołując słowa papieża Benedykta XVI, iż są takie sprawy, które są nienegocjowalne, nad którymi nie wolno głosować – np. ludzkie życie. – Idziecie, by wzmocnić w sobie to święte przekonanie, że potraficie bronić życia zawsze i skutecznie – dodał.

Zdj. screenshot Twitter, mulan.pl, edytowane

Prawo i Sprawiedliwość

Szydło zapowiada projekt 'Mama Plus'

Wicepremier Beata Szydło również przemawiała podczas dzisiejszej konwencji Zjednoczonej Prawicy. Była szefowa rządu mówiła o dziedzinie, która jest jej najbliższa, czyli polityce społecznej i prorodzinnej. A w tym zakresie pojawiło się sporo nowych propozycji:

Zdj. Twitter/PiS_ORG_PL

Pilne

Rozpoczęła się konwencja Zjednoczonej Prawicy

Krótko po godzinie 12 w Warszawie rozpoczęła się konwencja Zjednoczonej Prawicy. Celem wydarzenia, w którym biorą udział m.in. lider PiS, Jarosław Kaczyński oraz premier Mateusz Morawiecki, będzie podsumowanie dwóch lat rządów oraz przedstawienie założeń programowych na kolejne lata.