Tag

Tag: warszawa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.

fot. printscreen via youtube

Patryk Jaki: Przemy na mafię reprywatyzacyjną jak czołg!!!

,,Jestem zdeterminowany, aby państwo parło jak czołg na mafię reprywatyzacyjną. Nawet jeśli na drodze staną mi znani politycy, prawnicy – to nikt mnie nie powstrzyma przez wymierzeniem sprawiedliwości'' - mówi wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki w rozmowie z ,,Rzeczpospolitą''.

Podpalił się przez PiS? Miał problemy psychiczne

Podpalił się przez PiS? Miał problemy psychiczne

Wczorajsze podpalenie się przez 54-letniego mężczyznę na placu Defilad jest wynikiem rzekomo niedemokratycznych rządów PiS? Wątpliwe. Jak dowiedział się portal niezalezna.pl – krewni mężczyzny już pewien czas temu zgłosili jego zaginięcie w obawie, że będzie chciał popełnić samobójstwo. Portal potwierdził też doniesienia RMF FM, że mężczyzna od kilku lat leczył się psychiatrycznie.

Screenshot YouTube

To Rosja stała za podpaleniem mostu Łazienkowskiego w Warszawie w 2015 roku?

Czy podpalenie w lutym 2015 roku mostu w Łazienkowskiego w Warszawie było rosyjską akcją, testującą zabezpieczenia oraz systemy ratownictwa w Warszawie? Tygodnik „Warszawska Gazeta”, powołując się na nieoficjalne ustalenia ABW pisze, że oficerowie rosyjskich służb specjalnych znajdują się wśród imigrantów ekonomicznych z Ukrainy, Białorusi i Rosji.

Screenshot YouTube / Fot. Platforma Obywatelska RP via Flickr, CC BY-SA 2.0

Świadectwo

Jaki: Dziś runął świat Platformy Obywatelskiej

„Dzisiaj runął po tych zeznaniach świat Platformy Obywatelskiej, który zbudowali w Warszawie.” - mówił dziś w programie „Minęła Dwudziesta” na antenie TVP Info przewodniczący komisji weryfikacyjnej ds. reprywatyzacji w Warszawie, wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki.

fot. printscreen tvp info

Trzaskowski deklaruje: Nie odcinam się od HGW

,,Tak. Mówię od wielu miesięcy, że jestem absolutnie zdeterminowany [do kandydowania na prezydenta Warszawy]. Jeżeli tylko będzie taka decyzja [Platformy], to wtedy oczywiście podejmę to wyzwanie'' - mówił dziś Rafał Trzaskowski na antenie programmu ,,Jeden na jeden'' TVN24.

Screenshot TVP Info / Youtube

Czarnecki: HGW jest emanacją tego, co PO robiło w Warszawie

„Rozumiem posła Jana Grabca z PO, że teraz broni do ostatniej kropli krwi prezydent Warszawy. Dobrze, że jej bronicie, bo ona jest tak naprawdę emanacją PO, tego, co PO robiło w Warszawie. Jest wizytówką Platformy Obywatelskiej w Warszawie” - mówił dziś w programie „Woronicza 17” na antenie TVP Info Ryszard Czarnecki, europoseł PiS i wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego.

Fot. Edward Kimmel via Flickr, CC BY-SA 2.0

Strzelanina w Warszawie - trwa obława na napastnika

Dziś około godziny 15:30 w Warszawie do jednej z taksówek przy ul. Siedleckiej wsiadł Armeńczyk, usiłując zmusić kierowcę do szybkiego odjazdu. Po chwili podbiegł niezidentyfikowany napastnik, który zaczął strzelać do siedzących w samochodzie osób.