Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Matka Kurka: Akta Stonogi czyli kolejna „patriotyczna maskarada” z pionkami na szachownicy

Matka Kurka: Akta Stonogi czyli kolejna „patriotyczna maskarada” z pionkami na szachownicy

Nie sądziłem, że kiedykolwiek dopadnie mnie uczucie lęku przed publikacją tekstu, ale trochę się boję, że znów zostanę „żydowskim blogerem” i Matką Kur..ą na usługach, gdy wyśmieję nowego mesjasza i wodza, który buduje nam Polskę od morza do morza. Niestety nie mam wyjścia, bo jako recydywista z dwoma prawomocnymi wyrokami, za takie przestępstwa jak „dwa cwele” i „król żebraków”, a także przymusowy pacjent psychuszki, mogę się tylko uśmiać z Wallenroda Stonogi. Facet rzuca „ch.,.i” do policjantów, urzędów, posłów, ma jakieś 50 procesów i żyje jak pączek w maśle. Publikuje na swoich stronach kwity, które wywaliłby rząd w każdy kraju, tylko nie Polsce i nic mu się nie dzieje, nawet mu dzielnicowy laptopa nie zabrał. Robi sobie Stonoga jaja, ale oczywiście jakieś tyły musi mieć. Nie mam pojęcia kto go chroni urzędowo, na mój gust to jakaś średnia szarża w randze porucznika obyczajówki, czy innego wydziału przestępstw gospodarczych. Wiem natomiast kto za nim stoi murem w ramach modnych jak

Bogaci rodzice nie szczepią swoich dzieci

Bogaci rodzice nie szczepią swoich dzieci

Takie dane wynikają z raportu Głównej Inspekcji Sanitarnej, do którego dotarło „Metro”. "Tylko w zeszłym roku grupa rodziców, która nie szczepi dzieci pod wpływem argumentów ruchów antyszczepionkowych, urosła aż o 66 proc. (z ok. 2,7 tys. do 5,4 tys. osób na koniec 2014 r.). Kolejną przyczyną unikania szczepień jest wiara w moc medycyny naturalnej - ta grupa w ciągu roku urosła o jedną trzecią".

LITANIA DO POLSKICH ŚWIĘTYCH

Kościół

LITANIA DO POLSKICH ŚWIĘTYCH

Dziś Kościół w Polsce wspomina bł. Bogumiła, arcybiskupa gnieźnieńskiego, który nawracał Prusów, a wreszcie zrezygnował z urzędu, by jako pustelnik nauczać ubogą ludność. Błogosławionego Bogumiła, obok wielu innych świętych i błogosławionych Polaków i Polek, przywołuje piękna Litania Narodu Polskiego. Pomódlmy się dziś tą modlitwą do naszego Pana Jezusa Chrystusa!

Młode pokolenie przesądza o umacnianiu w Polsce nauk Jana Pawła II

Młode pokolenie przesądza o umacnianiu w Polsce nauk Jana Pawła II

Badania Centrum Myśli Jana Pawła II pokazały, że obowiązujące dzisiaj regulacje prawne chroniące dziecko od momentu poczęcia są akceptowane przez Polaków, i co ważniejsze, że akceptacja ta z upływem czasu raczej rośnie, niż maleje. Odsetek Polaków, którzy uważają, że „mają rację ludzie, którzy mówią, że zawsze i niezależnie od okoliczności ludzkie życie powinno być chronione od poczęcia do naturalnej śmierci”, wzrósł w latach 2007 – 2012 z 70% do 80%. Wśród tych, którzy częściej niż 5 lat temu zgadzają się z tą opinią są ludzie młodzi, wykształceni oraz przedstawiciele kadry kierowniczej.

(fot. youtube)

Polski rząd powinien wziąć przykład z Czechów

Film pt. “Układ Warszawski. Odtajnione stronice” krytykuje “Praską wiosnę” jako niebezpieczną próbę rozpętania krwawego konfliktu. Według twórców, próba stworzenia „socjalizmu z ludzką twarzą”, podjętą w 1968 r. w Czechosłowacji, nie była dziełem Słowaków i Czechów, ale… byłych SS-manów i faszytsów, amerykańskich imperialistów, niemieckich rewanżystów. Chcieli oni przewrotu wojskowego, stąd rzekomo prewencyjna akcja Moskwy w 1968 r. zapobiegła rozlewowi krwi.

Niemcy stawiają na Europę Wschodnią

Niemcy stawiają na Europę Wschodnią

Od wizyty niemieckiego ministra obrony w Bukareszcie minęło co najmniej dziesięć lat. Dotąd wystarczały spotkania członków NATO w Brukseli. Jednak kryzys na Ukrainie wiele zmienił: rosyjska agresja, która niepokoi zwłaszcza wschodnioeuropejskich członków NATO, sprawiła, że Sojusz staje się coraz aktywniejszy: w planie są wspólne manewry i dyslokacja wojsk. Wypróbowuje się też strategie odstraszania - czytamy na "Detusche Welle".