Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Sondaż ''GW'' zmanipulowany? Poseł PiS: To kuriozum!

Skandal

Sondaż ''GW'' zmanipulowany? Poseł PiS: To kuriozum!

"Badanie GW to jakieś kuriozum. Kompletnie nie pokrywa się z danymi, którymi my dysponujemy. Odbieramy to jako próbę ratowania Koalicji Europejskiej, która wciąż niczego Polakom nie zaproponowała, wciąż kłóci się o listy, i nie wiadomo, czy w ogóle utrzyma się w tym składzie" - mówi ważny polityk Prawa i Sprawiedliwości w rozmowie z portalem wpolityce.pl.

Lis nie przeprosił za chamstwo wobec prof. Pawłowicz!

Skandal

Lis nie przeprosił za chamstwo wobec prof. Pawłowicz!

"Tomasz Lis nie przeprosił mnie za swój oszczerczy atak i nie opublikował w terminie nakazanych wyrokiem Sądu przeprosin w Newsweeku" - napisała na twitterze Krystyna Pawłowicz, odnosząc się do przegranego procesu redaktora naczelnego Newsweeka.

Jacek Czaputowicz: Silna Polska w silnej Unii

Polska

Jacek Czaputowicz: Silna Polska w silnej Unii

"Podjęcie przez polskie instytucje państwowe oraz dyplomację energicznych kroków, działań w zakresie upowszechniania wiedzy o historii Polski przynosi już pierwsze wymierne efekty" - mówił minister Jacek Czaputowicz w przemówieniu określającym priorytety Ministerstwa Spraw Zagranicznych.

fot. screen youtube.com

Polska

Joachim Brudziński o AGROUnii: Nie ma zgody na łamanie prawa

"Jestem wnukiem sądeckich górali, chłopów – zarówno od strony mamy, jak i taty. Każde moje wakacje to była praca na wyjątkowo trudnych, rolniczych terenach, jakimi są górskie gospodarstwa. Nie ma jak sądzę, obok ministra Ardanowskiego, w rządzie osoby, która by z takim szacunkiem podchodziła do rolników i do ich ciężkiej pracy" - mówił Joachim Brudziński komentując wczorajszy protest rolników w Warszawie.

flaga, fot. Mathias Rex, lic. CC BY-SA 3.0 via Wikipedia, zdj. edyt.

NATO

Kto się liczy w NATO? Londyn, Paryż - i Warszawa

Sir Malcolm Rifkind, były minister obrony Wielkiej Brytanii w latach 1992-1995 oraz szef dyplomacji w latach 1995-1997, komentował sytuację w NATO i na świecie jak również chwalił Polskę jako członka Sojuszu w rozmowie z dziennikarzem WP Michałem Kobosko.

CBA zatrzymało wydawcę ''Wprost'' i ''Do Rzeczy''

Polska

CBA zatrzymało wydawcę ''Wprost'' i ''Do Rzeczy''

Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało kolejne cztery osoby w sprawie wyłudzeń blisko 29 mln zł z firmy zajmującej się remontami linii kolejowych - informuje Polska Agencja Prasowa. Z nieoficjalnych informacji wynika, że jedną z osób jest Michał L., wydawca "Wprost" i "Do Rzeczy".

Andrzej Adamczyk: Walczymy z komunikacyjnym wykluczeniem Polaków

Polska

Andrzej Adamczyk: Walczymy z komunikacyjnym wykluczeniem Polaków

To nie będzie tworzenie nowych podmiotów przez państwo, czyli przedsiębiorstw transportu samochodowego, to przede wszystkim współpraca z samorządami. Bez niej nie jesteśmy w stanie walczyć z wykluczeniem komunikacyjnym - mówił na antenie radiowej Jedynki Andrzej Adamczyk, minister infrastruktury.

Zdj. Elekes Andor, CC BY SA 4.0, Wikimedia Commons

Sakiewicz: Powiew wiosny. Europa BUDZI SIĘ!

Kiedy w 2012 roku mówiłem w Budapeszcie do tysięcy Węgrów i Polaków, że nadchodzi czas wolnych narodów, wyglądało to na bardzo odległe marzenie. Wprawdzie w Budapeszcie rządził Viktor Orbán, ale w Warszawie niepodzielnie panował Donald Tusk i wydawało się, że zwolennicy projektu paneuropejskiego wygrali.