Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Ambasador RP wezwany do białoruskiego MSZ. Chodzi o 'Burego'

Pilne

Ambasador RP wezwany do białoruskiego MSZ. Chodzi o 'Burego'

Białoruskie MSZ wezwało w środę ambasadora RP w Mińsku, Artura Michalskiego. Dyplomata miał "udzielić wyjaśnień" w związku z poniedziałkowym oświadczeniem IPN w sprawie działalności kapitana Romualda Rajsa, pseudonim "Bury". Instytut uznał za "wadliwe" zarzucenie żołnierzowi podziemia niepodległościowego m.in. zbrodni ludobójstwa.

Zdj. screen Facebook/Lech Wałęsa

Odlot

Wałęsa znów opluwa premiera Olszewskiego! 'Powinien siedzieć w kryminale! To ja wyprowadziłem Rosjan z Polski. JA, JA JA!!!'

Były prezydent Lech Wałęsa ostatnio publikuje na Facebooku filmiki, gdzie prezentuje swój punkt widzenia na różne sprawy. Tym razem, w nieodłącznej koszulce "Konstytucja" i wizerunkiem Matki Boskiej na piersi postanowił opowiedzieć "prawdziwą historię" przystąpienia Polski do NATO, a przy okazji- opluć zmarłego niedawno premiera Jana Olszewskiego.

Tomasz Rzymkowski: Pomysł rodem z państwa totalitarnego

Polska

Tomasz Rzymkowski: Pomysł rodem z państwa totalitarnego

Po konwencji PiS nastąpiło totalne wycofanie się z założeń deklaracji LGBT+ przez przedstawicieli władz Warszawy, przez prezydenta Rafała Trzaskowskiego i jego zastępcę Pawła Rabieja. Zaczęli nagle zaprzeczać temu, co przez dwa tygodnie twierdzili - powiedział w radiowych "Sygnałach dnia" poseł Kukiz'15 Tomasz Rzymkowski.

Romuald Szeremietiew: Możemy spać spokojnie!

NATO

Romuald Szeremietiew: Możemy spać spokojnie!

Skoro Amerykanie są na flance wschodniej, to na razie możemy spać spokojnie - powiedział w audycji "W samo południe" były minister obrony narodowej Romuald Szeremietiew o wynikającym z obecności w NATO bezpieczeństwie Polski.

Białoruś oburzona stanowiskiem IPN ws. ''Burego''

Polska

Białoruś oburzona stanowiskiem IPN ws. ''Burego''

"Oczekujemy od władz Polski publicznego oficjalnego komentarza, czy ta ocena działań Burego jest oficjalnym punktem widzenia i jak się to odnosi do kroków na rzecz budowania dialogu, w tym historycznego, podjętego przez oba kraje w ostatnim czasie" - czytamy w oficjalnym komunikacie rzecznika MSZ Białorusi.

Fot. via Wikipedia, CC 0

NATO

Ważna rocznica. 20 lat Polski w NATO!

- Przypomnimy całemu światu, że dwadzieścia lat temu Polska, Czechy i Węgry weszły Sojuszu Północnoatlantyckiego, a więc do najpotężniejszego sojuszu gwarantującego bezpieczeństwo - powiedział szef MON Mariusz Błaszczak w "Sygnałach dnia".