Tag

Tag: pedofilia

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem pedofilia.

(Fot. FreeDigitalPhotos)

Holenderski sąd zezwolił na promowanie pedofilii

W 2012 r. Sąd Cywilny w Assen nakazał rozwiązanie fundacji “StitchingMartijn” zamieszczającej anonse seksualne między osobami dorosłymi i dziećmi twierdząc, że są one sprzeczne z normami społeczeństwa holenderskiego. Fundacja odwołała się do sądu apelacyjnego, który uchylił ten wyrok.

Flaga gejowska (Wikipedia)

Homoseksualny pedofil skazany na 40 lat więzienia.

Decyzja parlamentu rosyjskiego, by zakazać adopcji dzieci z tego kraju parom homoseksualnym do państw, gdzie takie związki są legalne i udają małżeństwa, została skwitowana nic nie znaczącą, ale skuteczną obelgą: "homofobia". Niestety im częściej jest ona używana tym bardziej wskazuje na bezrefleksyjność środowisk, które to robią. Nie trzeba być miłośnikiem Putina, żeby widzieć, że ma on w tej sprawie rację i stoją na nią konkretne i bardzo bolesne argumenty.

Budynek seminarium diecezji sosnowieckiej w Krakowie (fot. Wyższe Seminarium Photos_Picasa.web)

Kościół

Ciąg dalszy sprawy sosnowieckiego seminarium. "Znowu sprawa została potraktowana tak, jakby księża to były małe dzieci, którym można wszystko powiedzieć, a oni uwierzą"

Prowadzę Fundację br. Alberta, która na terenie diecezji sosnowieckiej od dwudziestu lat prowadzi ośrodek dla osób niepełnosprawnych intelektualnie. W tym czasie poznałem wielu księży, którzy pracują na terenie diecezji, a o których mam jak najlepsze zdanie. Kiedy napisałem książkę „Chodzi mi tylko o prawdę”, jeden z tych księży zgłosił się do mnie właśnie w sprawie problemów, jakie trawią sosnowieckie seminarium. O tych sprawach poinformowałem swoje władze kościelne. Uznałem, że nie mam kompetencji, aby oceniać, czy to jest prawdziwe, czy nie. Rok temu przekazałem informację o wielu listach, jakie dostałem z całej Polski, w tym także z diecezji sosnowieckiej. Przynajmniej rok temu, mój bezpośredni zwierzchnik, czyli ks. kard. Stanisław Dziwisz wiedział o tym ode mnie.

Fot. Wikimedia Commons

Niemieccy "Zieloni" finansowali ruchy pedofilskie

O ile dzisiejsze władze Zielonych wyraźnie odcinają się od ówczesnej działalności określając ją jako marginalną, o tyle dawni działacze potwierdzają pedofilskie dążenia partii. Sam Cohn-Bendit, którego fantazje pedofilskie opisywaliśmy niedawno, twierdzi, że postulat obniżania wieku dopuszczalności aktów seksualnych był "mainstreamową opinią u Zielonych".

Fot. Wikimedia Commons

Cohn-Bendit interweniuje! Zakaz publikacji dokumentów nt. przeszłości do 2031 r.!

W tekście "Sny i marzenia Daniego", informację tę ujawnił dziennik Frankfurter Allgemeine Zeitung. Zawartość zastrzeżonych dokumentów stanowić ma m.in. korespondencja dotycząca książki polityka pt. "Wielki Bazar", zawierającej szeroko dyskutowane także na stronach naszego portalu opisy seksualnych doświadczeń z udziałem pięcioletnich dzieci. Wszelkie materiały dyskusji i debat odnośnie publikacji są niedostępne dla potrzeb badań dziennikarskich. Sam polityk, który nie chciał udzielić odpowiedzi dziennikarzom, twierdzi, że niczego nie blokował, a dysponowanie archiwum leży w gestii Fundacji Heinricha Bölla, której podlega archiwum Partii Zielonych, o nazwie "Zielona Pamięć". Co ciekawe, kierownik archiwum, powiedział dziennikarzom, że akta oznaczone były wyraźną adnotacją biura Cohn-Bendita. Materiały do których dotarli dziennikarze są obrzydliwe. Nie wchodząc w szczegóły można choćby wspomnieć o tym, że jeden z rozdziałów ww. książki nie został w niej opublikowany, ale za to znalazł sw

Fot. Wikimedia Commons

Cohn-Bendit – kolejne fakty nt. działalności pedofilskiej

Cohn-Bendit, uznany przez władze Francji w latach siedemdziesiątych za persona non grata, po wielu latach niezmąconej ciszy i zapomnienia, w ostatniej dekadzie został zaatakowany za swoją pedofilską działalność. Polityk odpierał oskarżenia, posługując się listem poparcia napisanym przez niektóre osoby, których dzieci miały uczęszczać do eksperymentalnego przedszkola, w którym prowadził swoją perwersyjną działalność.

fot. Krystynapawlowicz.pl

Prof. Pawłowicz dla Fronda.pl: Promocja nadużyć seksualnych względem dzieci! Małe dziecko szuka raczej piersi mamy, a nie seksualnej przyjemności

Kiedy czytam w „Rz” o konferencji współorganizowanej przez MEN na temat edukacji seksualnej dzieci to po prostu nie wiem, co powiedzieć. Twierdzenia, jakie na niej padły to jaskrawe naruszenie praw dziecka a także praw rodziców. Nawet więcej – można podejrzewać, że jest to także naruszenie konstytucji, gdyż gwarantuje ona rodzicom prawo do wychowania swoich dzieci w sposób zgodny z ich światopoglądem. Zastanawiam się, czy na konferencję zostali zaproszeni przedstawiciele polskich rodzin czy na przykład państwo Elbanowscy, którzy rzeczywiście występują w interesach dzieci. Czy był tam Rzecznik Praw Dziecka, a jeśli tak, to w jakim charakterze się wypowiadał?

fot. Wikipedia

Kościół

Ks. Isakowicz-Zaleski: Nie zamiatać pod dywan w sprawie pedofilów!

Po napisaniu książki "Chodzi mi tylko o prawdę" dostałem wiele listów w sprawie pedofilii i efebofilii wśród duchownych, także innych wyznań. Wszystkie sprawy miały wspólne dwie cechy. Po pierwsze, miały charakter homoseksualny, bo dotyczyły molestowania chłopców. Po drugie, władze kościelne, także nie rzymskokatolickie, starały się albo zbagatelizować problem, albo go "zamieść pod dywan". Kopie kilku listów przekazałem jednemu ze znanych hierarchów, ale on też nie podjął żadnych działań, choć część spraw dotyczyła księży z jego diecezji.

fot. Wikipedia

Powstaje fundacja zrzeszająca ofiary księży pedofilów. Episkopat: Poczekajmy na dzieła ukończone

-Zbyt często zarzuca się ofiarom księży pedofilów, że są anonimowe, nie traktuje się ich poważnie – mówi Marek, jeden z założycieli fundacji, który sam chce zachować anonimowość. - Dzisiaj Kościół traktuje nas często jak szantażystów, na rozmowy do kurii nie jesteśmy zapraszani, tylko wzywani jak na przesłuchania. Dzięki fundacji mamy nadzieję, że to się zmieni – dodaje w rozmowie z „Wyborczą”.