Tag

Tag: muzyka

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem muzyka.

Matka Kurka: ,,Wiocha'', nie żadna światowość. ,,Multikulturowy'' chłam, nie żadna polskość

Matka Kurka: ,,Wiocha'', nie żadna światowość. ,,Multikulturowy'' chłam, nie żadna polskość

Niestety tak to zaczęło wyglądać, zresztą nie pierwszy raz. Ludziom zaczyna odbierać rozum, tracą trzeźwe spojrzenie i nawet poczucie estetyki, gdy zasiądą na trybunie „patriotycznej żylety”. Do wyczynów Jacka Kurskiego zdążyłem się przyzwyczaić, choć ubolewam nad tym bardzo, bo na to, co Kurski wyczynia z polską kulturą trzeba być uczulonym dzień i noc, ale masowe zachowania Polaków z wolna zaczynają mnie smucić i przerażać. Z drugiej strony czego oczekiwać po Polkach, gdy „góra” narzuca „gust” i sposób myślenia. Rzecz sprowadza się do jednego, skoro coś jest nasze, to Bóg nad tym czuwa i honor prowadzi ku chwale Ojczyzny - pisze bloger Matka Kurka na portalu kontrowersje.net

Chorał z Tyńca. Najpiękniejsze śpiewy - posłuchajcie!

Kościół

Chorał z Tyńca. Najpiękniejsze śpiewy - posłuchajcie!

Najpiękniejsze, łacińskie śpiewy chorałowe w wykonaniu scholi benedyktynów tynieckich. Chorał to więcej niż śpiew i więcej niż modlitwa. Najstarszy śpiew Kościoła wciąż porywa i koi serca. II Sobór Watykański podkreśla, iż Śpiew gregoriański Kościół uznaje za własny śpiew liturgii rzymskiej. Dlatego w czynnościach liturgicznych powinien on zajmować pierwsze miejsce, wśród innych równorzędnych rodzajów śpiewu.

Keith Flint, fot. via Wikipedia

Tylko u nas

Z ambony strzeleckiej Salwowskiego: Czy Keith Flint pójdzie do Nieba?

W dniu wczorajszym mass media podały wiadomość o tym, iż w poniedziałkowy ranek został odnaleziony martwy w swym domu Keith Flint, wokalista oraz frontman legendarnego brytyjskiego zespołu "The Prodigy". Choć – w chwili, gdy piszę te słowa – policja oficjalnie nie potwierdziła jeszcze tej informacji – wedle innych członków "The Prodigy" Keith Flint zginął śmiercią samobójczą. Jeśli to się potwierdzi Flint będzie kolejnym z licznych już wykonawców szeroko pojmowanej nowoczesnej muzyki, którzy swe życie zakończyli w tak tragiczny sposób.

Bóg uchronił mnie przed zgnilizną black metalu

Wiara

Bóg uchronił mnie przed zgnilizną black metalu

Bóg uchronił mnie przed bagnem satanistycznego black i death metalu. Chcę wszystkich przestrzec przed słuchaniem takiej muzy. Metal - w wykonaniu zespołów satanistycznych - niszczy od środka, zabiera chęć do życia, zabija!

Zdj. Twitter/Krzysztof Ziemiec

Szokujące

Piosenkarka w kreacji z Matką Boską na rękawie

Piosenkarka Natalia Nykiel wystąpiła na sylwestrowym koncercie organizowanym przez TVN w- jak piszą niektóre media- "odważnej" kreacji. Cała "odwaga" polegała na tym, że artystka założyła sukienkę z wizerunkiem Matki Boskiej na rękawie.

Diabelskie korzenie ,,muzyki'' techno

Zagrożenia

Diabelskie korzenie ,,muzyki'' techno

Mając 18 lat wyjechałem do Niemiec. Tam stopniowo utraciłem wiarę w to, że Jezus Chrystus jest Panem i Zbawicielem. Wolne wybory, których dokonywałem w ciągu kilku lat życia na Zachodzie sprawiały, że coraz bardziej pogrążałem się w grzechu.