Tag

Tag: muzułmanie

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem muzułmanie.

Fot. screenshot - YouTube (The Telegraph)

Europa

Szwecja stanęła w ogniu. Imigranci atakują policję

W Szwecji wciąż trwają zamieszki po tym, jak polityk z duńskiej antymuzułmańskiej partii Stram Kurs Rasmus Paludan spalił świętą księgę wyznawców islamu. Mieszkańcy muzułmańskich dzielnic atakują funkcjonariuszy policji. Na dzisiejszej konferencji prasowej szef szwedzkiej policji Anders Thornberg poinformował, że policja podejrzewa, iż w zamieszkach uczestniczą członkowie dwóch grup przestępczych.

fot. yt/screen

Zagrożenia

Paryż. Muzułmanie, którzy brali udział w katolockim nabożeństwie są związani z meczetem promującym terroryzm

Uroczystość z udziałem muzułmanów w paryskim kościele pw. św. Sulpicjusza, która wywołała oburzenie wiernych katolików i została potępiona przez znawcę islamu ks. Guya Pagès’a, a o której informowała niedawno „Fronda”, okazuje się mieć ciąg dalszy. Na jaw wychodzą kolejne szokujące szczegóły. W wydarzeniu uczestniczyli muzułmanie z meczetu, który ma związki z „radykalną sektą islamską zakazaną w Arabii Saudyjskiej i będącą przedmiotem śledztwa europejskich agencji wywiadowczych z powodu powiązań z terroryzmem” – pisze Jules Gomes na łamach „Church Militant”.

fot. crystallinac, cc by-sa 2,0 via wikipedia, zdj. edyt.

Zagrożenia

Jak Chrystus ,,pokonał'' we mnie Allaha

Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Bi­blii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłemzająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Bogawszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia za­częła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą DuchaŚwiętego wszystkie moje dowody przeciwko wierzechrześcijańskiej znikły.

Fot. screenshot - YouTube (Telewizja Republika)

Tylko u nas

TYLKO U NAS! Paweł Lisicki: Dzień Islamu jest inicjatywą absolutnie absurdalną i szkodliwą

„To forma krzewienia relatywizmu i indyferentyzmu religijnego. To nic innego, jak mówienie ludziom, w tym przypadku katolikom, że tak naprawdę nieważne jest, w jakiego Boga się wierzy. Nieważne jaka jest nasza wiara. To, czy Bóg jest Trójcą, czy nie jest Trójcą, czy Chrystus jest Synem Bożym, czy nie, to wszystko jest obojętne. Tak naprawdę ważne, żeby wierzyć w jakiegoś bliżej nieokreślonego Boga, czynić bliżej nieokreślone dobro, a wszyscy jakoś zostaną zbawieni” – mówi o zbliżającym się Dniu Islamu red. Paweł Lisicki.

Fot. Pixabay

Zagrożenia

Postać Jezusa w Koranie

W krytyce islamu istnieje tendencja do unikania pytania głównego, na korzyść pytań drugorzędnych. Główne pytanie brzmi: Czy Mahomet rzeczywiście miał objawienie pochodzące od Boga? Natomiast pytaniami drugorzędnymi są: Czy islam jest religią pokoju? Czy islam jest zgodny z nowoczesnymi wartościami? Czy prawo szarijatu traktuje kobiety sprawiedliwie? itd. Te pytania mogą być pomocne w uświadamianiu podobnie jak my myślącym prawdziwej natury islamu, ale nie zdziałają wiele wobec wierzącego muzułmanina. Bojowo nastawiona religia? Niezgodna ze współczesnymi wartościami? Cóż z tego, jeśli tego właśnie chce Bóg, kim my jesteśmy, aby kwestionować Jego wybory?

fot. pixabay.com

Zagrożenia

Francja. Nawet w wielkich osiedlach chrześcijanie czują się zagrożeni

„Atmosfera społeczna we Francji jest bardzo napięta. Mają na to wpływ czynniki polityczne, ekonomiczne, ale też podziały społeczne. Dlatego zwierzchnicy religijni, a także wszyscy wierzący muszą zachować wielką czujność, przyczyniając się do wzajemnego poszanowania i odprężenia – uważa bp Matthieu Rougé ordynariusz Nanterre. 8 grudnia w jednej z parafii tego miasta islamiści zaatakowali maryjną procesję” – czytamy na portalu Vaticannews.va

Fot. Screenshot You Tube - Republika tv

Skandal

Ziemkiewicz: Zostałem opluty przez antysemitkę. Będę walczył w sądzie

„Zostałem opluty i to, jak mi się wydaje, w ‘zastępstwie’ wszystkich Polaków” – powiedział Rafał Ziemkiewicz, odnosząc się do wydarzeń, których był ofiarą ubiegłej soboty, kiedy to został zatrzymany na londyńskim lotnisku za wyznawane poglądy. Teraz zamierza spróbować dochodzić sprawiedliwości przed brytyjskim sądem.